TPC negativ

TPC negativ | Autor: ilenya

Link direct la acest mesaj

pt toate fetele!
Dragele mele, n-am mai trecut de multicel pe aici, dar din pacate nici vesti de nu am...
Felicitari si pupici pe burtici pt gravidutele Monica-Elena, Tia (cum de s-a intimplat minunea natural dupa acel FIV, s-au reparat trompitele?), Denisa , Anis, Catalina si..nu stiu daca am uitat pe altcineva..A, uitasem de Andreea (Androix) pe care o lasasem la faza cu cauterizarea si acum isi strige puiul in brate!!!Felicitari si sa-i traiasca BB!!! Am vazut ca Anis nu a mai intrat pe aici , ce stiti de ea , e bine?
Ancuta, ti-am promis ca te sun si o sa o fac diseara. Tumpilina, Ardit, Costi, imi pare rau ca va gasesc tot aici, dar vad ca sunteti optimiste si asta e super!!! De Gabi din Ploiesti si de Karula mai stiti ceva?
Le salut si pe fetele 'mai noi'si sa aibe griga sa nu 'prinda radacini' pe sectiunea asta!
Si acum sa vin cu raportul despre mine:
Am trecut la dr. Moisa:
1) in Ian am facut prima monitorizare, in Z11 erau 2 foliculi de peste 18 mm pe OS pe ciclu natural, endom. bun, scor cerv la fel, facut Pregnyl. A 2-a zi facut inseminare in parametrii f. buni. Cu dureri mari dupa, balonare care a tinut pina a 2-a zi;. In Z 15 facut la insistentele mele o echo de ctrol si surpriza: foliculii f. mari (nu mai stiu cit), endom de 16 mm, scor cerv. de 12 sau13. RATARE!!! Dupa alte 3 zile ma duc sa vad ce s-a intimplat cu ei si se transformasera in chisturi cu hemoragie intrachistica...ORIBIL, Dr. era tare suparata! M-a pus pe Microginon luna urmatoare.
2) Febr. nu am ascultat-o si am facut trat naturist : regim alim. fara carne, tincturi, bai de sezut, comprese cu coada calului.
3) Martie Z3 a CM: chisturile disparute.."am raspuns f bine la tratament", nu i-am zis ce tratam am facut ....Am iesit asa de fericita de acolo ca ziceai ca tocmai aflasem ca sunt ....
Am continuat monitoriz. in martie si aprilie fara sa mai fac Pregnil si inseminare sperind sa vad cum ovulez natural. Concluzia: ovulez la 18-19 mm foliculul in z. 12-13. Probabil ca in Ian. eu ma pregateam sa ovulez natural si luand Pregnilul am dat peste cap totul, nu stiu..
Tot in martie mi-a facut TPC mai mult ca sa fie facut, dar...surpriza: la 8 ore de la contact, nici un nu mai inainta. Mi-a spus ca nu ar fi vorba de secretie acida si sa fac la Giulesti analiza de Anticorpi. Din diverse motive nu am ajuns deocamdata acolo, dar am facut-o la Medicover Synevo si astep la sf. saptaminii rezult.
Ma gindesc sa incep sa iau Aspenter si poate chiar Prednison. Nu stiu ce sa fac, am citit la cineva pe aici ca a luat in primele 10 zece zile ale CM si a avut succes. Eu sint in Prima zi azi si parca nu as astepta pina pe joi cind imi dau rezultatele. Ce ziceti? Ce sa fac?

Haideti ca am scris o gramada, continui mai tirziu..

Ilenya

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Chi spune:

Si eu sunt intr-o situatie asemanatoare (inclusiv cu care miscau dar nu inaintau) si tot la Moisa, numai ca mie nu mi-a spus nimic de vreo analiza de anticorpi ci mi-a sugerat direct inseminarea.
Analiza la care te referi este cea din sange? Nu stiam ca se face asa ceva la Giulesti.
Ai avut pana acum vreo sarcina cu sotul tau ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Citeste de 3 ori inainte prospectul de la prednison inainte sa iei. De unde ideea cu prednisonul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musete spune:

Draga Ilenya, si eu sunt in aceeasi situatie. Moisa mi-a facut 2 TPC-uri. din pacate, ambele negative. Asa ca, mi-a zis foarte transat ca n-am nici o sansa sa raman natural. Pe cale de consecinta, am incercat inseminare. Am 5 la aktiv si, evident, toate fiasco!
In ceea ce priveste anticorpii antispermatici, nu stiu ce sa mai scriu. Este un subiect de care eu am aflat relativ recent. Penultima spermograma a sotului( si cea mai complexa) a relevat acest lucru. Se pare ca acesti anticorpi sunt prezenti din cauza unei infectii!!!!!!!( sau a unui virus).
Pupici, Musete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenya spune:

Pt Lachione: Ideea a venit de aici: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=19306&whichpage=8, plus ca Ileana, cea care a facut FIV acum vreo 2 ani, a primit 10 zile trat. cu Prednison. Am citit prospectul, ma gindesc ca folosit pe termen scurt nu poatye da efecte sec. . Dar ma mai gindesc!
Pt Chi: Si mie mi-a sugerat inseminarea , dar am insistat sa-mi spuna cauzele (auzind si eu mai demult despre glera acida, anticorpi)si atunci mi-a zis ca se face 'o analiza'la Giulesti, dar trebe sa se intereseze daca sunt reactivi. Am intrebat daca e vorba de analiza anticorpilor, mi-a zis ca da .Pentru ca nu am reusit sa aflu pina acum daca sunt/nu reactivi la Giulesti si ca sa nu stau cu miinile in sin, am facut anliza la Synevo, dar vreau sa fac si in al 2-lea loc, respectiv la Giulesti.
Analiza se face din singe.Nu am mai ramas insarcinata.
Am citit pe un site ca e destul de grava pb. anticorpilor pt ca ei pot afecta:
-prezenti in glera cervicala;
- care au ajuns totusi la marea intilnire cu avulul, facindu-i incapabili sa-l penetreze;
- chiar daca s-au depasit etapele de mai sus si s-a produs fecund., pot apare pb. la implantare, respectiv organismul sa respinga embrionul.
Concluzie: Cu noroc sau mai bine zis cu mult ajutor de Sus, se poate reusi prin inseminare, dar pb. e mai complexa si ar trebui inlaturata cauza, respectiv anticorpii.

Ilenya

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by musete

In ceea ce priveste anticorpii antispermatici, nu stiu ce sa mai scriu. Penultima spermograma a sotului( si cea mai complexa) a relevat acest lucru. Se pare ca acesti anticorpi sunt prezenti din cauza unei infectii!!!!!!!( sau a unui virus).
Pupici, Musete

Dar spermograma facuta clasic, adica nr./ mobilitate/ morfologie parca/ ph cum arata? Cum ati ajuns sa faceti spermograma complexa? Solutie de rezolv exista?
Imi pare rau ca ai atitea incercari nereusite...

Ilenya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

Ilenya, pui, ti-am trimis acum cateva zile un PM nu stiu daca l-ai primit.
Si eu sunt tot pe acolo cu TPC negativ.
Tutunaru zice ca la TPC negativ poate fi o cauza si calitatea proasta a spermei.
Si ca prin tratament sa faci spermograma BETON ca sa ai vreo sansa natural.

Eu cred in sansa mea..asa ca stau calma cu TPC-ul meu negativ.

Iti doresc numai bine si sa ai grija de tine . Ma bucur din suflet ca ai reintrat in gasca noastra.

Pup fata.

anca...poate intr-o zi
http://community.webshots.com/user/ancawish

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Bine ai revenit Ilenya si spor la treaba. Dupa cate vezi noi mai avem putin si ne tinem flacaul in brate. Am facut FIV pana la urma si am avut sansa sa reuseasca din prima.

Lachi prednisonul se da in primele 5 zile dupa ET si la FIV ptr ca organismul sa nu considere embrionul corp strain si sa il respinga.(uite ca ti-am dat o explicatie populara).

Monica si bocanila de 33 sapt din burtica
Esentele tari se tin in sticlute mici.

Mergi la inceput

Ancutza, trebe sa verific poate mi-e plina casuta de PM, dar imi aduc aminte ca ma avertizau ei..in sfirsit..
Ultima spermograma era chiar beton, iar in Ian. la Inseminare a fost super buna, s-a si mirat dr., de nu s-ar fi mirat.. Din pct asta de vedere nu cred ca-s pb., de aceea astept cu nerabdare analiza mea.
Sa stii ca sunt mai linistita ca niciodata , nu stiu de ce, dar acum STIU ca voi avea un BB.Pina mai ieri ma indoiam si nu-mi doream decit sa stiu ca voi avea cindva BB meu. Acum am incredere deplina. Duhovnicul meu mi-a dat exemple de femei care nu aveau NICI O SANSA si totusi..Dumnezeu s-a indurat. Totul e sa AI CREDINTA!!! Pina mai ieri ma rugam asa, cu inversunare as putea zice, insa acum ma rog fericita la gindul ca voi avea un copil. Si simt ca incercarile prin care trec/ trecem au rostul lor. Pe mine m-au apropiat de Dumnezeu si m-au ajutat sa ma rog cu adevarat, sa privesc altfel... In sfirsit, am deviat...ne auzim diseara!

Monica, ma bucur f. mult pt voi. Sa fiti sanatosi si sa aduci pe lume un flacau de toata isprava!!!
Ilenya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MirelaV spune:

cum nu a mai intrat Anis? e insarcinata 28 sapt la mamici de iulie-august

MirelaV
pupicei pe burticei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annaa spune:

Un articol interesant gasesti si aici
http://www.eva.ro/sanatate/articol324.html

Cauzele avortului spontan - Sindromul antifosfolipidic
-Boli autoimune si FAN prezent