Ceai de tei,probleme?

Ceai de tei,probleme? | Autor: alina costin

Link direct la acest mesaj

Buna dragele mele am si eu o nelamurire,eu ii dau fetitei mele de la 5 luni ceai de tei indulcit cu o lingurita de zahar la 250 ml ceai(zaharul pus la fiert odata cu apa)la recomandarea medicului(zice ca este foarte bun hidratant)dar acum citeva zile mi-a spus o amica,ca ar fi rau sa dai perioada prea mare.Acum fetita mea are 11 luni si nu a avut nici o problema.
A-ti mai auzit ca nu ar fi bun,sau a-ti avut probleme cu ceaiul de tei?
Am incercat sa-i dau si alte ceaiuri dar le refuza,sau la cele cu vitamina C face dearee.
Sper sa ma lamuriti.
Alina si Alexandra

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

I-am dat ceai de tei ani intregi, acum nu mai bea, dar daca i se face pofta, tot ceai primeste.
Are 9 ani si nici o problema.
Pentru diversificarea gustului, dupa un an scufundam in ceai si o jumatate de lamaie cu coaja, il mai aroma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

la ce fel de probleme se referea prietena ta?
mie mi-a zis doctorita sa incep sa-i dau ceai, cu lamaie eventual (Vlad a implinit 8 luni), deci si ceai de tei...
dar nu mai mult de 200 ml. pe zi de alte lichide, avand in vedere ca are inca 4 mese de lapte (de la maica-sa!)

Good friends are like stars........You don't always see them, but you know they are always there...

Cristina & Vlad (23 septembrie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Eu stiam ca la barbati nu este recomandat ceaiul de tei pentru ca scade potenta.Nu stiu cat e de adevarat,dar asa am auzit.In rest chiar nu stiam ca ceaiul de tei sa aiba contraindicatii.

Miha si puiul Robert

Pozele noastre

Uneori cand viata inchide o usa deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalinad spune:

copilul nostru dormra foarte agitat intr-o vreme, si am intrebat pediatra ce sa-i facem. ne-a spus ca ar putea sa ne recomande ceai de tei, dar sa-l evitam cat putem. de ce - nu stiu, dar am toata increderea in ea.

madalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slippers76 spune:

Nu stiu de nici o contraindicatie legata de ceaiul de tei. Miruna il bea de la trei luni fara probleme, ii place gustul, si mai e si calmant pe deasupra. Ne-a ajutat in perioadele cu cresterea dintilor. Singura diferenta este ca i-l dau neindulcit. Noi am avut niste probleme cu zaharul fiert in ceai pe la o luna jumate. V-as recomanda sa nu mai indulciti cu zahar bauturile copiilor. Gusturile se cultiva. Daca nu le dati ceai sau alte bauturi indulcite, nu se invata asa. Si credeti-ma, este mai bine pentru stomacelul lor. Plus, luati in considerare potentialul cancerigen al zaharului rafinat, chiar si pentru voi, nu numai pentru copii.

va pupam dulce, Ana si Miruna

mama Mirunei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana-oana spune:

citisem zilele trecute pe un site naturist/plante (nu mai stiu exact care, dar il caut sa va dau linku') ca nu e bine sa bei un fel de ceai mai mult de 3 luni. daca se intampla acest lucru, trebuie sa faci pauza 2 ANI !!! m-a mirat si pe mine chestia asta, dar n-am dat importanta ca nu suntem bautori de ceai.
despre ceaiul de tei am auzit ca pe cei mici ii agita, eu am evitat sa ii dau bebushei, ii dau ceai de anason (cand si cand). in rest, apa plata, sucuri naturale (pe care trebuie sa le indoi cu apa), sau fructe.
indulcit cu zahar - in nici un caz, folosesc glucoza sau fructoza (rarisim)

O.
Om intr-adevar bun e numai acela care ar fi putut fi rau si n-a fost.
Nicolae IORGA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

eu stiu ca ceaiul de tei n-ar fi bun pentru inima.

"il est plus facile de dissocier un atome, que de se débarrasser d'un préjugé"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Ceaiul de tei este bogat in substante care stimuleaza sistemul nervos: teofilina, teobromina si altele care se gasesc si in cafea si care sunt excitante ale sistemului nervos (sunt prezente de altfel si in alte ceaiuri, dar in cantitati mai mici).
Nu stiam de chestia cu 3 luni, daca e adevarat inseamna ca si eu va trebui sa-i schimb ceaiul (pana acum a baut anason+musetel+fenicul).
Cred ca tot apa e mai buna, poate vom renunta de tot la ceai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iselin spune:

Noua ne-a spus medicul pediatru ca ceaiul de tei la bebelusi are exact efect invers, adica da agitatii, nelinisti, tulburari nervoase.

Bineinteles daca le dam de doua ori pe saptamana nu are nimic, sa nu devina ceaiul de toata ziua. Ceaiul de toata ziua poate fi fenicul, anason, menta, musetel, dar in amestec sau alternativ.

Va pup, sa creasca bebelusii mari si sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

Noua pediatra ne-a zis sa nu-i dam ceai de tei mai mult de o saptamina, dar sincer n-am intrebat de ce.
Din cite am mai citit referitor la tratamentele naturiste, orice ceai de plante nu trebuie baut mai mult de 3 luni, ca altfel in loc sa faca bine, ar putea sa faca rau.
Asa ca te-as sfatui sa-i schimbi ceaiul si sa-i dai alternativ diferite ceaiuri, de colici, de macese, etc. De asemenea ar fi bine ca de la virsta asta s-o obisnuiesti incet-incet si cu apa.
Nu cred ca e bine sa continui cu ceaiul de tei. Parerea mea, tu faci cum crezi tu ca e mai bine.

Karina + Bogdanel

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Ajutati-l pe Mihaita !

Mergi la inceput