Bebelusi de noiembrie-decembrie 04 (48)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns try spune:

Mate, cu recomandarile astea nu stiu ce sa mai zic: fiecare medic/categorie de medici etc. interzice cate ceva. De fapt nu-s interdictii, ci recomandari. Ala ca nu introduce banana ca are mult potasiu si e alergenica, alalalat ca nu citricele, alalalt ca nu fructe care nu-s la tine in tara ca nu e copilu' pregatit genetic pt. ele.
Eu le mai las incolo de recomandari si-i dau lui alex cum cred ca ii este lui bine. Nu i-am dat citrice cu nemiluita si nici zilnic. I-am dat doar mandarine: 2 pe sapt. sau cam asa ceva. Banana: am cam inceput sa-i dau zilnic, insa nu mai mult de jumatate de banana.
Eu stiu pe cineva care a fost foarte stricta cu copilul ei in privinta mancarii si a tot eliminat ca nu aia ca nu ailalta si acum a ajuns sa-i faca un singur fel de ciorba si un singur felul doi ca nu mananca altceva copilul.
Dupa parerea mea e bine doar sa nu se faca exagerari, in rest nu vad de ce n-ar gusta din toate cate un pic.

Felis, nu cred ca are legatura daca ii dai laptele inainte sau dupa mancare. Eu am ales varianta asta pt. ca tindea sa suga din ce in ce mai putin dupa mancare si eu nu vreau sa renunte asa usor la lapticul de peste zi. Mai dam pana pe la 8 luni laptic ziua, dupa care ramane sa suga doar dimineata, seara si ce-o mai suge noaptea.
Cand am zis ca n-are legatura, ma refeream la consistenta scaunului. Dar poate ca e important cand ii dai laptele dpdv al gustului. Poate ca daca ii dai lapticul dupa fructe nu-i cade bine lapticul si poate ca nu mai suge suficient, dar pe de alta parte, daca i idai fructele dupa laptic, e posibil sa nu ti le mai manance mai deloc pt. ca isi astampara foamea cu lapticul si apoi isi permite sa faca nazuri la fructe mai mult decat iti face acum.
Legat de acceptanta legumelor, se pare ca majoritatea bebelusilor au tendinta de a le refuza sau le mananca cu cea mai putina pofta dintre toate felurile de mancarica.
Si alex sta cu mancarea in gura cand nu-i place. Cerealele stii cum ii aluneca pe gat? Cu viteza luminii, insa la legume trebuie sa astept pana se hotaraste musiu sa inghita. Ca el nu stie sa scuipe mancarea daca nu ii place. Sta cu ea in gurita si incepe sa zica hhhhmmmmm (ton de nemultumire care bate spre plans). Ii mai dau cate-o jucarica, ii mai cant doar ca sa-i mut atentia de la nepalcerea de a manca legumele, insa trebuie sa le mancam si pe-astea ca doar ce-o sa facem? N-o sa mancam ciorbite si tocanite? Numai hamburgheri si carnati?
Nu insist la nesfarsit, insa nu ma iau dupa primul lui refuz de a manca. Stiu cat e cazul sa insist.

Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=49774" target="_blank">Bebelusi de noiembrie-decembrie 04 (49)

Oana_B

Mergi la inceput