Listeria - titrul?
toate analizele bune (bunicele) si la ultima: bomba pe buletinul de analiza: "Listeria monocytogenes - titrul 1/160.......Recomandari: Control peste 6 saptamani". Avand in vedere ca programarea la medic este peste 1 saptamana, spuneti-mi , va rog, ce inseamna aceasta valoare.
Am gasit pe net urmatorul articol:"Listeria
Data publicarii: Marti, 29 Martie 2005
Autor: Dr. INDIANA PELIN
LISTERIA monocytogenes, este un bacil gram pozitiv, bine cunoscut in medicina veterinara, care poate antrena riscuri mari in sarcina
( avort spontan, nastere prematura, infectii perinatale). CONTAGIUNEA se produce prin ingestia de produse contaminate (d.e. carne de pui ) , si prin contact sexual.Infectia materna este, de obicei, subclinica, constand din alterarea starii generale, febra, frisoanesi tulburari gastrointestinale si respiratorii , conducand la avort sau nastere prematura . Titrul de Anticorpi este o metoda de diagnostic . 1/160 --este un titru fara pericol pentu sarcina , daca la repetarea titrului de A/C-peste 14 zile titrul creste la 1/320 este indicat un tratament cu antibiotic ( eritromicina sau ampicilina -10 zile)-fara sa afecteze sarcina."
Sa inteleg ca 1/160, cat am eu acum, reprezinta totusi o contaminare si la urmatoarea analiza poate sa apara crescut?
ati avut/aveti asa ceva? cum a aparut urmatoarea analiza?
Andreea
11 sapt.+
Raspunsuri
laureta spune:
Buna burtica.In primul rand trebuie sa stai linistita.
Eu eram disperata cand am aflat de listeria si am plans continuu 2 luni pina m am lamurit ca nu e asa grav.
Aici ai mai multe pareri depsre listeria
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=20764&whichpage=1
Important este sa repeti analiza de fiecare data cand iti spune doctoritza.Si daca va fi cazu de tratament nu te speria eu am luat apicilina pina in luna 8.Bebelusa mea e sanatoasa si frumoasa e perfecta.
Sanatate si bebelas sanatos.
Laureta si
Inisa mica (10 iunie 2004)
corap spune:
asa stiam si eu, ca n-ar fi probleme la titrul asta, dar ca e bine sa-l tii sub control, pentru ca nu cumva sa creasca fara sa stii - prin urmare fara sa-l poti trata. e bine ca stii si ca poti sa-l tii sub control. e bine ca mergi la medic sapt. viitoare, pt. ca el o sa te linisteasca mai mult decat pot sa o fac eu.
C& bb 14 + 
elyanne spune:
Si mie mi-a iesit la fel listeria in timpul sarcinii: 1/160 - echivoc.
Eu o repetam lunar (asa a zis dr.) si doar daca ar fi crescut ar fi trebuit facut tratament.
Si la celelalte analize tot asa a iesit... Asa ca stai linistita si vezi ce iti zice dr.
si sarcina usoara!
Eliana si
Elena (23.10.2004)
anda77 spune:
multumesc fetelor, asa m-am mai linistit. voi mai repeta analiza. si daca ar creste titrul asta si voi lua antibiotic, e bine ca am aflat ca bebelusa ta n-a avut de suferit nici de pe urma microbului, nici de pe urma antibioticului. merci mult
babygirl spune:
In sapt 8 am deschis si eu asa un subiect. Citeste aici, cred ca iti va folosi
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34602
Adina (sapt 38)
RaluD spune:
Nici o problema!
Stai linistita. Si mie mi-a iesit la fel, inseamna "rezultat neconcludent" (cred ca n-a fost reactivul suficient de bun...)
Si Emi e foarte bine.
Raluca, Emi bebelusa si bb2 din burtica
karmenutza spune:
Andreea, mergi saptamana viitoare la medic, poate te linisteste. Daca nu, ma repeta inca o data analiza, dar du-te la Medsana. Ei au un mod mai special de a o realiza. Un mod foarte complex, in care nu cauta doar anticorpii tai ci cauta chiar microbul in sine, sub ce forme poate exista el. Dureaza ceva mai mult decat in alte parti, cam 2-3 saptamani si costa si ceva mai mult decat in alte parti (850000 lei) dar doar asa te poti linisti complet. la 1/160 poate insemna ca ai avut candva si acum nu mai ai, sau poate indica ceva aiurea. Eu am patit la fel ca si tine. Doar ca la mine era 1//320. Adica arata ca am clar listeria. Un ginecolog mi-a recomandat sa intrerup sarcina pentru asta. De aceea m-am speriat foarte tare si am repetat-o acolo (la indicatia altui ginecolog care stia foarte bine cum lucreaza acolo Listeria). Sper sa iti fie de folos aceasta informatie. Nu are sens sa incepi sa iei antibiotice aiurea pana nu repeti inca o data analiza. Sanatate multa in continuare si un bebe mare si sanatos.
rain spune:
Andreea, si eu ca si celelalte fete iti zic sa stai linistita, si la mine a fost titrul 1/320 in fiecare luna, doar intr-o luna scazuse la 1/160, insa dr mi-a dat antibiotic in vreo doua reprize si cam atat, in ultima luna nici n-am mai facut analiza pentru listerie pentru ca ma saturasem ca in fiecare luna sa-mi ia sange si rezultatul era acelasi, fetita mea n-a avut nimic si nici eu, doar ca trebuie repetat in fiecare luna pentru a urmarii valoarea!
sarcina usoara in continuare si multa sanatate!
Nicole &
Andreea Alexandra (26.07.2004)
Poze cu mamici, burtici, pitici, Andreea 1-4 luni
Andreea de la 4 luni
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=40285" target="_blank">Povestea nasterii
anda77 spune:
multumesc mult de sfaturi. dupa cum v-am spus, o sa repet analiza luna viitoare si vom vedea ce zice dr.
Rain, asta este off topic, dar trebuie sa-ti spun ca am ras si dupa aia am plans la povestea nasterii tale pe care tocmai acum am citit-o. m-a intrebat un coleg ce am, de ce lacrimez...bine, eu sunt si sensibilizata acum, in starea asta, toate suntem. si eu sunt pacienta lui Badiu