sarcina dupa avort spontan

sarcina dupa avort spontan | Autor: Danutz@

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor!
Sunt si eu noua pe aici si am nevoie URGENT de un sfat.
Se poate intampla sa raman insarcinata inainte de primul ciclu dupa un avort spontan in saptamana a 5-a, urmat de un chiuretaj (la care dr. mi-a zis ca nu prea a avut mult de lucru pt ca sarcina se eliminase si el doar a "facut curat pe acolo"). va intreb asta pt ca dr. mia zis ca imi va reveni ciclul dupa 3-4 sapt. de la chiuretaj(26 aprilie 2005) si pe 24 mai se fac 4 saptamai (mai e o zi, si... nimic)si ma tem sa nu fi ramas insarcinata pt ca stiu ca s-ar putea sa nu-i fie bine bebelusului in astfel de situatii. Eu de fapt abia astept o noua sarcina dar acum mi-e teama sa nu am probleme. stiu ca tb sa astept 3 luni dupa un avort si chiar asa intentionam sa fac. Voi ati patit asa ceva? Stiu ca poate am facut o prostie, dar acum va rog sa ma ajutati cu un sfat. Va multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lauricipani spune:

Io zic ca este bine sa atepti o luna(adica dupa primul CM) ca sa incerci iar sa ramai. Asta pentru ca a fost curetaj! Daca nu ar fi fost...ai fi putut incerca.
Succes

"Rau e sa dai gres dar mai rau e sa nu fi incercat sa faci ceva. Pe lumea asta, nu obtii nimic fara efort."
-Theodore Roosevelt

laurici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florypop spune:

Asteapta pana trec maxim 6 saptamani de la chiuretaj si daca nu apare mergi la medic. S-ar putea sa fie o sinechie uterina in urma chiuretajului. Eu asa am patit.

Multa sanatate,

Flory si Andrei (27 Nov 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amely spune:

Teoretic, este bine sa astepti macar trei luni, sa se regenereze endometrul si sa fie capabil sa sustina o noua sarcina... practic, eu n-am avut rabdare, am inceput sa incerc dupa al doilea ciclu de la chiuretaj. de ramas, n-am ramas inca, acum este deja a patra luna de incercari post-chiuretaj, dar sunt sigura ca as fi regretat daca nu incercam si mai devreme...
In orice caz, atentie ca SE POATE se ramai chiar inainte de primul ciclu (chiar f. usor!) si n-ar fi deloc indicat... Ar fi foarte bine sa te protejezi deocamdata.
Totusi, vezi ce zice dr. tau, te cunoaste cel mai bine.
Sanatate!

"Este mult mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danutz@ spune:

quote:
Originally posted by florypop

Asteapta pana trec maxim 6 saptamani de la chiuretaj si daca nu apare mergi la medic. S-ar putea sa fie o sinechie uterina in urma chiuretajului. Eu asa am patit.

Multa sanatate,

Flory si Andrei (27 Nov 2004)

Mergi la inceput

Multumesc pentru raspuns!
As mai avea o intrebare: ce riscuri implica (in special pt bebe) o eventuala sarcina inainte de primul ciclu dupa curetaj? Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauricipani spune:

In mod normal (si din cate stiu eu) riscuri nu sunt decat de implantare a bb-ului. In ce priveste bb nu cred ca este nici un risc. Sa nu cumva sa fie si sa nu se implanteze bine, asta este riscul tau fizic si psihic. Depinde insa si de capacitatea de regenerare a fiecarei persoane.
pup

"Rau e sa dai gres dar mai rau e sa nu fi incercat sa faci ceva. Pe lumea asta, nu obtii nimic fara efort."
-Theodore Roosevelt

laurici

Mergi la inceput

MULTUMESC fetelor pentru toate raspunsurile! nu ma asteptam sa primesc atatea raspunsuri intr-un timp asa de scurt.
Vestea buna e ca m-am speriat degeaba.chiar azi de dimineata mi-a venit ciclul (fix la 4 sapt. de la interventie).
Maine merg la Cantacuzino sa-mi fac niste analize serologice recomandate de medicul meu Dl. Dr. Ionescu de la maternitatea Polizu. daca toate ies bine ma gandesc sa stept vreo luna sau doua si incerc sa raman iar. Sper sa reusesc si sper sa reusim toate pana la urma sa depasim stadiul de "aspirane".
Ati fost sau sunteti vreuna dintre voi paciente ale D-lui Dr. IONESCU de la Polizu? Ce imi puteti spune despre dumnealui, pt ca eu cel putin, in cele 2-3 zile de spitalizare am fost multumita de cum s-a purtat cu mine, dar vreau sa aflu si alte pareri. Multumesc!

Mergi la inceput