RH NEGATIV
Am si eu o mare neliniste iar daca cineva ma puate ajuta cu un sfat ii multumesc anticipat.
Am un baietel de 7 ani perfect sanatos ,sunt insarcinata si am 23 de saptamani,iar RH meu este nehativ.Sotul il are pozitiv .Problema este ca la prima sarcina nu am stiut si nu am facut acel vaccin despre care se tot vorbeste . Am facut analiza din care rezulta ca anticorpii sunt apsenti. Nu-mi pot face alte analize momentan pt ca nu sunt in tara .Ajung peste doua sapt. si nu mai am rabdare.
Daca anticorpii sunt apsenti,exista riscuri ca acest copil sa se nasca cu malformatii sau cu probleme?
Raspunsuri
martha78 spune:
Daca s-a stabilit absenta anticorpilor anti-Rh este bine si nu ai de ce sa-ti faci probleme, totusi administrarea de globulina umana anti-D este obligatorie sa o faci in saptamana 28 si apoi sa se repete in primele 72 ore de la nastere
If hope were not, heart would break.
mia_tincu@yahoo.com spune:
Si eu am un baietel de 4,5 luni,care e perfect sanatos, desi eu am avut o intrerupere de sarcina cu ani in urma si , ca si tine, nu am stiut de rh si nu am facut vaccin. Si eu am stat toata sarcina cu grija, desi dr. meu mi-a zis ca nu e nici o pb., si ca vom face vaccinul imediat dupa nastere, DACA BB NU ARE RH-UL TAU(DECI DACA BB-UL TAU VA AVEA RH POZITIV). Intre timp am repetat analiza anticorpilor o dat ala 1,5-2 luni.
Stai linistita, si nu te stresa nici tu, nici pe bb.
Vaccinul ar trebui sa il asigure maternitatea, daca medicul tau curant are grija de birocratia necesara. Daca nu , am inteles ca este de cumparat, in jur de 4 mil.
Bafta multa si....sa va fie bine.
Bebe Beca spune:
Of, si eu imi pun aceeasi intrebare: al doilea bebe se va naste cu probleme? Si eu am Rh negativ si sotul meu pozitiv. Fetita mea s-a nascut cu Rh pozitiv si, dupa nastere, nu am facut vaccinul. Acum ma gandesc la inca un copil, dar ma gandesc ca i se poate intampla ceva si imi este groaza...
Ioana si
Rebeca
http://community.webshots.com/user/bebebeca
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
Ramba spune:
Vad ca esti din Suceava. Ai grija la ce medic mergi cand vii in tara. Eu am tot RH-negativ. Pe parcursul sarcinii am facut dozarile de anticorpi si au fost absenti, dar la nastere au aparut. In ciuda acetui fapt, "dragutii" de medici din Suceava nu au vrut sa imi faca vaccinul si deci la o eventuala a doua sarcina ar putea fi probleme.
nela27 spune:
Va multumesc tuturor celor care m-ati ajutat cu un sfat in legatura cu rh meu negativ.Inca nu am ajuns in tara ,dar ajung sigur pana in saptamana 28 ca sa-mi fac vaccinul. Cineva mi-a spus sa am grija la cine merg in Suceava la doctor si are dreptate ca nu prea ai ce doctor sa alegi. Inainte de a pleca din tara mergeam la doctorul Merticar Nu stiu cat e de bun sau nu ,ca am mers cei drept cam rar pe la ginecolog.Poate cineva sa-mi recomande un doctor mai bun in Suceava? Sa nu aud de DR.Hancu .Cand am ramas insarcinata,am mers la ea sa-mi confirme sarcina ,dupa ce-mi facusem trei teste de sarcina ce-mi iesiau pozitive.Ce credeti ca mi-a spus;ca nu sunt gravida cand eu aveam deja 5 saptamani.