saltea - ce sa aleg?
dintre zecile de modele ce sa aleg? e vorba de o saltea pt pat dublu(patul vine mai tarziu ) si habar n-am la ce sa ma uit; cum ar trebui sa fie sa dormim bine pe ea si sa tina cat mai mult?
multumesc
Nu te teme niciodata de umbre. Ele arata doar ca exista lumina in apropiere.
Raspunsuri
Burtocika spune:
Eu nu pot sa-ti spun de care sa iei, pot doar sa-ti spun de care ne-am luat noi si ce teapa am luat.
Am luat o saltea de la Domus Flex, pe care am dat vreo 5 milioane, de tip semi-ortopedic. Cea mai ieftina era 3 milioane si era moale, asta era la mijloc, si urmatoarea era ortopedica, al vreo 7 mil. dupa care urmau tot felul de modele, Roma, Laura etc. peste 10 mil., de care nu ne-am putut permite.
Care e problema cu salteaua asta: este foarte rigida, atunci cind se misca cineva in pat te simti ca pe o saltea pneumatica, adica se ridica sub tine ... Nu-ti spun ca nu m-am obisnuit cu chestia asta nici dupa 2 ani de dormit pe ea ... ma trezesc de fiecare data cind se foieste sotul, cind vine mai tirziu la culcare sau se aseaza pe marginea patului ma "ridica", asa ca la balansoar ! E cumplit, am senzatia ca a fost cutremur de citeva ori pe noapte ! Plus faptul ca, fiind atit de rigida, spatele nu-mi sta comod; cred ca sta drept, cum se recomanda, dar este al naibii de incomod. Daca ar fi sa-mi iau acum alta mi-as lua fara ezitare una moale.
Avantajul unei saltele tari este ca nu se deformeaza in timp, nu se lasa arcurile asa usor. Trebuie sa aiba margine ranforsata, sa nu se lase de la asezatul pe marginea patului. Si in principiu fata de iarna si fata de vara, desi sincera sa fiu n-am vazut diferenta ...
A, si orice-ai lua, incearc-o fara jena in magazin, tolaniti-va pe ea fara sa va pese ca se uita cineva la voi, ca pe urma va chinuiti acasa si va dati palme !
Succes,
Boghi
http://community.webshots.com/user/bogdanai
ardit spune:
hai sa-ti spun si io: ce am luat e faina, are un material exterior asa ca damascul uni cu sori si lune, in fine, ce mai faina, fata de iarna fata de vara (fata de iarna are in interior un material mai calduros), dar e cam tare pentru mine, pentru iepurasul meu insa este perfecta. Am stiut din start ca o sa fie cam tare pt mine, initial am vrut sa luam 2 saltele mai inguste, sa le punem una langa alta, una tare(tare adica ortopedica, care are avantajul ca e buna pt coloana) si una moale(pentru mine), iar cearceaful comun peste amandoua. DAR am descoperit cu stupoare ca cea moale nu are aceeasi inaltime cu cea tare, si mai e si un principiu feng shui sau cum io zice care spune ca nu e bine cu saltele separate, asa ca m-am sacrificat pe altarul casniciei, am luat una comuna, in primele luni ma cam durea carnea pe mine si iepurasul din contra se plangea ca e prea moale (salteaua! nu va ganditi la prostii!!), nu stiu marca dar pot sa-ti spun ca am luat-o din militari acolo la prima intersectie pe armata pop unde e mag.de mobila la etaj, si eu nu am problema lui boghi cu saltatul
important: daca nu ai inca patul si va avea model pe tablie, este important sa stii la ce inaltime este modelul fata de somiera ca salteaua sa nu acopere modelul. Am niste buni prieteni care tot asa, aveau patul acasa, tablie cu model, nu s-au gandit insa la mag.de saltele ca ele NU au inaltimi standard, au luat o saltea groasa, a fost dezastru au modificat patul, au montat mai jos somiera, au mai adaugat un lemn inestetic la picioarele patului ca se vedea salteaua sub tablie si asta numai pentru ca nu s-au gandit inainte si, bineinteles ca scarbosii de la magazin, nu au vrut sa le-o schimbe!
MirelaV spune:
ptr dormit bine, sa tina si mult..noi ne-am luat super ortopedica. am dat pe ea acum un an in jur de 6 mil, dar nu mai stiu sigur sa iti zic de la ce firma..parca Prestige
MirelaV
pupicei pe burticei
ardit spune:
boghi mama, daca ai consimtamantul sotului, arunca dreaqu salteaua aia, fa-o cado la sinistrati, da-o la biserica, pune-o jos in strada sigur o ia cineva care are nevoie de ea, dar un somn bun merita orice sacrificiu!
cristiama spune:
Ardit, ma bucur ca mai exista adepti Feng shui, credeam ca numai eu sunt nebuna care darama un perete ca sa avem patul orientat nord-sud.
Acum apropo de saltea am luat ortopedica si suntem f multumiti, eu aveam dureri de spate care au disparut.
Steluta spune:
Noi am cumparat anul trecut de la Mobexpert salteaua Super plus.
www.mobexpert.ro/gallery/detaliu.php?id=1325" target="_blank">http://www.mobexpert.ro/gallery/detaliu.php?id=1325
Are un pret destul de ridicat, insa noi am nimerit in perioada unor reduceri. Eu sunt foarte multumita de ea. Chiar daca cea ortopedica este mai indicata, asa cum spunea si bogdanai, mi s-a parut mult prea dura pentru spatele meu.
Steluta.
unboticutz spune:
multumesc frumos!
ideea era ca ma mut (tot cu chirie..) intr-o garsoniera care nu are pat/canapea; am zis sa luam o saltea fiindca e mai usor de carat (in medie din 6 in 6 luni raman pe drumuri..) iar cand vom reusi sa strangem bani pt avans si vom avea casa noastra ne vom face pat pe masura saltelei (asta daca nu cumva rupem salteaua pana sa ne vedem in casa noastra )
Nu te teme niciodata de umbre. Ele arata doar ca exista lumina in apropiere.
ardit spune:
ia una 2m lungime 1,6m latime
intr-devar am vazut si eu una la mex.. faina rau! da si costa.. peste puterile mele de atunci.. si de acum, intr-o zi insa o s-o schimb!
Burtocika spune:
Ardit - mi-ai dat o idee nemaipomenita! Ma interesez cum pot s-o dau la sinistrati, chiar ca merita ! Problema e ce-mi iau in loc ? Si cine mi-o cara, saltea de 1,60 x 2, 7 etaje pe scari si pe urma pina la un centru de colectare ?
Boghi
http://community.webshots.com/user/bogdanai
moana spune:
ai grija la arcuri! noi ne-am luat una cu arcuri de la o firma celebra pe piata pentru camera copilului. din diverse motive am ajuns sa dormim noi pe ea - si scartaie arcurile cand . asa ca ai grija! (in domitorul nostru noi avem una fara arcuri, cu spuma si fel de fel de chestii de care suntem f multumiti)
oana