Copilasi de iunie-iulie 2003 (53)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nicol74 spune:

Kehleyr de rabdare nici nu poate fi vorba, nici la desene animate nu rezista mai mult de 10 min., nici vorba de carti sau alte
chestii intelectuale. Coloreaza insa, o pasioneaza mult in ultimul timp. Are o masuta unde petrece destul de mult timp cu foi, caiete, creioane, pixuri. Nu prea se mai joaca cu jucariile dar si fiindca sta mult afara, min. 4 ore pe zi.

Am realizat si de ce e asa, pentru ca ne vede pe noi la birou, in schimb noi nu comunicam foarte bine, in sensul ca vorbim destul de putin si folosim putine cuvinte din vocabular. La televizor nu prea ne uitam ... Carti nu ne vede ca citim .... In general ne imita, deci problema cred ca e la noi. Sper sa ma insel !!

Nicol

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Suntem mai bine, dar tot in lipsa de timp.

Va pup
Cornelia, Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bychi spune:

Pupici pentru toti copilasii vorbaretzi si pt. toate perlele lor! Luca, Tudor... .

Noi ne inscriem in randul celor putin vorbitori si suntem in asteptarea unor vremuri mai bune.

In legatura cu intalnirea din 4 iunie, imi puteti spune cam care va fi ora de inceput? Avem o vizita importanta pana spre pranz si vreau sa stiu daca pot sa le impac pe toate. Tare mi-as dori sa venim si noi.

Kehleyr, si Tibi se plictiseste repede de orice activitate, mai putin de statul la desene. Ar sta ore intregi daca ar fi dupa el. Are niste jucarii mai de "duminica" (adica i le dam mai rar) si pentru ele manifesta mai mult interes. Cel mai mult ii place afara, unde are destula libertate. Mai nou e fan mers in piata, unde primeste struguri si kiwi pe ochi frumosi.
Pe la ce ora iesiti seara in Herastrau? Mai mergem si noi dar dupa ora 7-7,30. Poate ne intalnim odata!

Bychi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisotexa spune:

In legatura cu intalneala, maine va dau raspunsul final (finu doarme ziua si lucreaza noaptea )... Rabdare...

Fetelor, luati revista "Mami" pe luna mai. Sunt articole potrivite varstei "noastre".

Elena, de pantofi sa te uiti si in pasaj la Universitate. E un magazin micut unde io mi-am mai gasit cate ceva.

Imi povesteste ieri doamna Mandica o faza de-a lui Tudor, petrecuta ieri: statea singurel in camera lui, culcat pe burtica pe jos, cu funduletul ridicat in sus, leganadu-l, si isi zicea "Tudo sta cuminte aici, asteapta pe mami si tati, mami si tati sunt la sevici sa faca bani, Tudo asteap[ta pe mami si tati" .... si dai de la capat. Zicea ca ti se rupea sufletul ascultandu-l.

Pupa Crisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Nici Alex nu vorbeste! Sau mai bine spus, nu-l intelegem noi, ca el saracu' se straduieste...Ieri l-am luat de la doica si pe tot drumul nu i-a tacut gura, povestea ceva extrem de concentrat, cred ca imi povestea cum si-a petrecut ziua...numai ca nu semana a nimic, a nici o limba "normala"!

Doinna, iti dau si tie sfatul pe care i l-am dat Romanei: lasa-l pe Daniel citeva ore pe zi la un daycare daca ai posibilitatea. Cred ca dupa ce iti trec greturile o sa uite si el sa te imite cum vomiti.

Cornelia, iti tin pumnii sa treci cit mai repede peste perioada asta grea. Nu ai prieteni cu 2 copii ca sa-l dai exemplu Mariei pe cel mare? Eu nu ma pling deocamdata de reactiile lui Alex, e in continuare dragut cu sora-sa. E drept insa ca se vad putin, el ajunge acasa pe la 5 si atunci ne ocupam cit mai mult de el. Incercam sa nu-l oprim cind vrea sa ne ajute, participa si el la baia Juliei, o sterge la gura, o plimba cu carutul (noi impingem, el e mai mult atirnat de mīner).

Aditzu, faina inventie tronu' cu televizor! Sa tot fii constipat in Coreea!

Bibi
si Alinuta, am vazut pozele, sa va traiasca bebeii ca tare sint frumosi!

Oful meu in momentul de fata e ca Alex roade cartile! Le termina, zici ca-s roase de soareci. Seara isi ia cu el in pat cite o carte, citeste ce citeste si dupa aia o maninca. Vorba aia, hrana si spirituala si materiala! Am ajuns sa-i iau cartile din mina, ceea ce mi-am zis ca n-o sa fac niciodata.

Am si eu o intrebare: ati remarcat daca are copilul vreo inclinatie in functie de obiectele alese la taiatul motului? Lui Alex ii place sa scrie, tot timpul ne cere cite un creion si hirtie (si alesese pixul), adora sa stea la volan si sa puna mina peste tot, pina si centura si-o pune! (si luase cheile de la masina). Al 3lea obiect ales a fost un inel, deocamdata nu are inclinatii spre bijuterii, lantul pe care-l avea la git l-a rupt de mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romana spune:

Doinna: Of, of… cu greturile e cel mai rau in sarcina. Cu Alin am avut si eu greturi oribile, acum nu a mai fost chiar asa de rau, dar tot neplacut a fost. EU am supt vitamina C si am bauta apa minerala gazoasa.
Iti doresc sa-ti treaca cit mai repede si sa te bucuri de perioada energica din trimestru doi de sarcina. In ce saptamina esti? Cind ai DPN-ul?

Cornelia: Nu te mai chinui singura. Maria nu vrea neaparat atentia ta. Eu cred ca s-ar multumi si cu atentia mamei tale. Voi nu aveti acolo un parc unde sa mearga cu mama ta, ca sa mai vada si alti copii cu care sa se joace si sa nu-i mai pese de Stefan o vreme (eventual sa nu-i pese nici de tine), sa aiba preocupari numai ale ei, mai ales ca acum e vara. Apoi dupa ce implineste si Stefan 6 luni o sa se joace impreuna. Acum ca s-a facut vreme buna poate o duce buni la plaja, la mare.

Ar fi pacat sa nu profiti de ajutorul mamei tale, mai ales ca e aproape de tine.

Eu nu am avut ce sa fac si a trebuie sa support toata oboseala si in plus ca dupa o luna de la nastrea lui Alin am inceput sa am mastoza aia ce m-a chinuit groaznic multa vreme.

Eram si eu terminata si fizic si psihic. Imi aduc aminte ca atunci cind am fost la doctor sa-mi curete puroiul de la sin, o asistenta mai in virsta mi-a zis sa am grija de mine ( ca se vedea ca sint nedormita si nemincata, eram palida si stoarsa). Cind i-am zis ca am doi copii mici la diferenta de un an, ca nu ma ajuta nimeni, ca sint singura cu ei, mi-a zis ca tocmai de aceea trebuie sa am grija de mine. Avea dreptate. Era usor de zis, mai greu de facut. Ceea ce am reusit totusi sa fac a fost sa maninc mai bine. Mincam si cind le dadeam sa manince copiilor.

Nu stiu cum va fi acum dupa ce nasc, ca astia doi ai mei sint ca doi dracusori in unele momente ale zilei, cam de trei ori pe zi. Tipete si urlete, paruiala ( Cristi pe Alin cind vrea si cel mic cu vre-o jucarie cu care se joaca Cristi sau invers, cind vrea Cristi o jucarie cu care se joaca Alin). Sper sa am ajutor macar in prima luna, acpoi oi mai vedea.

Vad ca va laudati cu perlutele copiilor.

Nici Cristi nu prea vorbeste. Chiar daca stie citeva cuvinte nu prea le spune. El e o fire mai interiorizata. In schimb devine un al doilea domn Goe.

Intr-o zi am gasit in ghetele mele o jucarie ( bine ca nu mi-a pus dulceata). In alta zi, cind sa-l incalt sa iesim afara, ii pun ghetuta si incepe sa urle. Ma gindesc I-o fi ramas mica si-l jeneaza. Ii scot gheata si in acel moment sare din ea o bucata de covrig.

Azi am fost cu copiii la plimbare si cumparaturi ( ca nu ma pot abtine sa nu fac si cumparaturi cind ies afara). La aprozar a trebuie sa puna mina pe tot pe acolo, pe capsuni si mai ales pe lopatica din lada cu fasole boabe. Ma si asteptam sa ninga pe acolo cu boabe de fasole. Vinzatoarea era disperata, eu eram si mai disperata ca in timpul ala Alin lovea cu o masinuta in usa de la frigiderul cu lactate. Cu o mina incercam sa platesc, cu o alta mina sa-l tin pe Cristi sa nu mai mearga la fasole, cu alta mina sa-i iau palariuta de pe jos, cu alta mina sa adun bacnotele care-mi cadeau din prima mina. Of…. Am iesit toata apa din aprozar.
Cind am ajuns acasa le-am dat sa manince, apoi Alin a adormit instataneu ca era terminat de oboseala. M-am apucat apoi sa fac supa si varza calita. Intre timp a adormit si Cristi. Am facut un dus, am pus hainele in masina la spalat ( ce noroc ca s-a inventat asa aparat si ce noroc ca exista pampersi). Am mai intrat in bucatarie sa mai pun in supita si cartofii, dovlecelul si leusteanul. S-a tezit Cristi intre timp.
Alin a mincat cu pofta, Cristi nu. Ma termina stilul lui de a minca. Nu prea mai maninca si aduna carnea in gura, face din ea un cocolos apoi o scuipa. Si asa de buna e supita, de fapt e ciorba.

Cind ma vede lumea cu doi copii asa de mici si cu burtica am mereu senzatia ca ma compatimeste. Unele persoane se uita cu drag la copii, sa le dea Dumnezeu sanatate, alte persoane se uita la burta mea.

Pe linga toate astea sint fericita ca Alin e mincacios si a inceput sa umble singur mai des , fara sa se mai tina de mobile, chiar daca nu pe distante mari.

Gata ca au inceput iar sa se hirjoneasca, ma duc sa-l salvez pe Alin.

Romana, Cristian (22.06.2003_, Alin (25.06.2004) si burtica 23 sapt.

http://www.geocities.com/bebe_iunie_iulie_2003

si mail pentru poze
bebe_iunie_iulie_2003@yahoo.com

Nulla dies sine linea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aditzu spune:

Buna Fetele,

Mai am putin si ajung acasa, in fiecare zi numar cat mi-a mai ramas si nu stiu cu ce sa-mi umplu tmpul ca sa treaca mai repede ziua.
La munca stau toata ziua , cateodata am ce face, dar cateodata ma plictisesc , iar seara la hotel butonez tv-ul ca pe afara n-am unde sa ma plimb si nici magazine de cascat gura in ele nu sunt.
De abia astept sa ajung acasa, imi e un dor de Irina de numai pot, de abia astept sa o iau in barte, iar cand citesc perlele copiilor vostri ma emotionez, toti sunt tare scumpi si simpatici.
Norocul meu ca mai am cu cine sa schimb o vorba, sunt impreuna cu un coleg care dupa ce plec eu o sa mai stea o luna. El e disperat, numai de nevasta si copil vorbeste si ma invidiaza ca plec asa de repede.

Pupici, Adi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cgaby spune:

aditzu - si noi te asteptam acasa... pupici!
stefan e din ce in ce mai obraznic, face scandal...nu stiu ce dsa ma mai fac cu el! cand i se pune pata...nu mai ai cu cine sta de vorba!
cand ma gandesc ca mai e putin si trebuie sa ma intorc la serviciu...ma apuca groaza! nu am chef!!!!!!!!
pupici si sanatate tuturor!

cgaby
http://community.webshots.com/user/cgaby100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pojogam spune:

Cgaby eu am descoperit ca cel mai bin este la servici! si nu s-ar spune ca sunt o mama care vrea sa scape de copil, doamne fereste insa pentru firea mea acesti doi ani de stat acasa au fost peste ...peste...Imi e teama ca daca va mai fi unul, cu siguranta nu voi mai sta atata acasa!
Ma bucur pentru voi ca va intalniti si chiar vorbeam cu Ovidiu ca atunci cand am pleca spre mare sa trecem prin bucuresti, desi e cam peste mana, dar poate asa ne-am putea vedea si cu copii... Acum sa vedem...
Dana atentia e ceva dificil la varsta asta la un copil, mai alet atentia consecventa; insa am constatat ca daca ii mai ascunzi din carticele si jucarii sunt mai interesati mai tarziu cand le redescopera; de exemplu noua ne plav povestile doar la pranz cand tb sa faca nani si la calculator adora unoei anumite desene; nu sta la tv, nu are rabdare in general; recent insa a descoperit 2 desene animate cu un calut "Spirit....si nu mai stiu cum" si Guliver,ei pe astea le punem de ne plictisim.... In situatia asta ma gandesc : e fixist ? Vezi nici asa nu e bine!!!
Eu la capitolul rabdare cred ca acum dau gres

Mihaela si Flaviu
Poze Flaviu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisotexa spune:

Romana, putere multa si sanatate iti doresc si eu!! Nu stiu cum as putea sa te ajut. Ma gandesc ca as sta un pic cu puii tai sa te mai relaxezi dar probabil ca necunoscandu-ma o sa fie greu. Poate iti vine tie vreo idee. Cumparaturi ceva???

Fetelor, petrecere mare pe 4 iunie. Avem verde. Sa va explic: in spatele caminului Grozavesti, cum treci de podul Grozavesti dinspre Apaca, Regia e in stanga si Grozavestiul e in stanga. Acolo intrebati de discoteca "Azteca". Intrati pe la usa din fata si acolo o sa va indrume cineva in curticica din spate unde o sa fie toata distractia. daca ploua, intram in discoteca. Petrecerea va incepe intre 17:30-18:00 (functie de cum se trezeste copilul la fiecare).
Fiecare aduce cate o jucarie si cate ceva de mancare/dulciuri. Bautura e ieftina acolo.
Petru zicea ca am putea aduce si un claun dar mie ca se vor speria copii de el. Ce parere aveti??
Asteptam sugestii...

Si ca sa trec la ceva mult mai neplacut: aveti mare grija de puii vostri. ieri am aflat de un copil care s-a prapadit cu parintii in casa. A cazut de la geam. Sunt tare imprevizibili. ATENTIE LA EI!

Aditzu, drum bun catre casa!!!

Pupa Crisa

Mergi la inceput