Etape pt inchiderea balconului
Vreau sa imi maresc sufrageria prin desfiintarea balconului.Ce trebuie facut mai intai?Izolatia la balcon sau termopanul trebuie pus primul?Astept pareri de la voi, mersi frumos
Raspunsuri
joxy spune:
1. Autorizatia pentru daramarea peretelui...
2. termopan
3. izolatie
4. tencuiala
Cu respect,
G.
Choose life
dante01 spune:
eu as zice ca mai intai trebuie facuta izolarea balconului si abia apoi pus geamul termopan...oricum ai face, izoleaza balconul si sus, macar cu un strat de poliestiren expandat si apoi rigips, poti avea surprize si nu-i tocmai placut sa faci apoi chestia asta...
eu asa am facut, am izolat intai balconul ca la carte, apoi am pus termopanul si apoi tencuit balconul in partea de jos + dat un glet si lavabil pe tavan la balcon...o alta chestie in privinta balconului (acum depinde si cat il ai tu de mare) e sa ai o sursa de caldura in el...altfel (caci din pacate oricat ai face izolatia de buna tot nu o sa fie ca la peretele normal) poate sa apara igrasie pe acolo...eu am caloriferul acolo si nu am probleme la capitolul asta...si camera se incalzeste foarte bine, nu-s probleme...
asa zic eu...
...Life's tragedy is that we get old too soon and wise too late...
Claudelu spune:
Exact de treaba asta ne vom apuca si noi saptamana viitoare deci pot sa-ti spun cum vor proceda oamenii (muncitorii) la noi...intai si intai vor izola balconu, apoi va veni termopanu dar numai rama(asa am dorit noi) iar cand va fi totul gata (gletuit si dat cu lavabil) vom pune sticla in geam!
Claudia si Raul (01.04.2004)
Martie Aprilie 2004
cristiama spune:
Sa-ti spun cuma ma facut noi si de doi ani nu avem probleme desi vecinii de dedesubt au balcon deschis si stam si la ultimul etaj:
- am pus peste betonul de jos un strat de pluta si apoi parchet
- pe tavan si laterala avem rigips + vata minerala
- si ce mi se pare mai important am pus un calorifer destul de mare pe balcon si nu avem probleme.
Noi geamul l-am pus primul, avea o forma neregulata balconul si tb sa stim cum vine pt pereti.
Si apropo de aprobari pe care noi le-am luat, vecinii dragutii ne-au facut reclamatie! Asa ca atentie, asta e o modificare usor de observat.
copiloi spune:
Si noi am "desfiintat" balconul.....etapele au fost cele enumerate de Claudelu....la noi a fost nevoie si de o ridicare a balconului.Am mai pus un rand de caramida (fiind la etajul unu,s-a impus chestia asta).
Alina