nasterea
Sunt insarcinata in 25 de saptamani,la 24 de saptamani am avut contractii si bebe s-a intors cu capul in jos(asa mi-a explicat doctora)Forte multe persoane au spus ca voi naste la sapte luni.Care sunt sansele sa nasc la sapte luni si nu la noua?Ce pot sa fac sau sa nu fac ca sa nasc la termen si nu mai devreme?Daca poate cineva sa ma ajute cu un raspuns?Mii de multumiri.Adevarul este ca sunt la prima sarcina si sunt cam speriata.
Raspunsuri
gabitzam spune:
Pe ce baza ti-au spus ca vei naste la sapte luni? Doar pentru ca bebe este cu capul in jos? Persoanele cu pricina erau medici sau ai ascultat la unul si altul care si-au dat cu presupusul?
Si bebele meu era la 26 saptamani cu capul in jos, dar asta n-a fost nici o problema. Ecografistul mi-a zis ca nu se mai intoarce, dar puiul a facut ce a facut si s-a intors, pozitie in care este si acum, cu citeva zile inainte de nastere. E in pozitie pelviana.
El se tot intoarce acolo in burtica pina aproape de nastere, nu stiu daca e cazul sa te sperii. Colul cum este? Lung? Inchis?
Chiar nu vad de ce ar trebui sa nasti la sapte luni.
www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Burtici&mid=9189&cid=14896" target="_blank">Gabitza si bebe Andrei Stefan
DPN 25.05.05
mamini spune:
Bebe se tot intoarce, cit are loc.cind nu mai are loc, ramine cu capul in jos. asta nu inseamna ca se naste mai devreme sau mai tirziu. probleme sunt spre sfirsit daca nu se intoarce. sau ca fetita prietenei mele care era intoarsa cu capul in jos din luna a saptea si in ziua nasterii s-a intors cu piciorusele "spre usa",era practic in picioare si s-a nascut prin cezariana. la termen.
so...don`t worry!
M
irinabungau spune:
Sevus,
eu sunt in 28 de saptamani, am contractii de la sapt. 16 , iau zilnic NoSpa iar bebelusha mea este intoarsa cu capul in jos de la 24 de sapt, iar doctorul meu nici n-a pomenit de nastere prematura. In cazul in care ai colul foarte scurtat, si contractii dese si dureroase, atunci tre' sa stai cuminte in pat sa ai grija sa nu iasa bebe mai repede decat trebuie. Parerea mea este ca trebuie sa ceri ceva mai multe informatii, doctorul tau are datoria sa te informeze cu privinta la ceea ce ti se intampla si sa-ti dea toate detaliile "tehnice". Sa nu-ti fie rusine sa-ti intrebi doctorul, este normal sa fii ingrijorata mai ales daca ti-au spus asa minunatie...
Pupici multi si te asteptam cu vesti bune,
Irina si bebe 28 sapt.
http://photos.yahoo.com/irinabungau
gabirus spune:
Mai era o mamica panicata in primul trimestru ca va pierde sarcina, ca asa i-a zis astrologul. Eu am studiat astro multa vreme si la o scurta verificare m-am prins ca nici poveste. Am calmat-o si i-am explicat ca va fi totul ok, si uite ca e bine merci in trim. 3 deja ...
Am avut si eu paranoia ca voi naste prematur, dar curios ca mi-a trecut intre timp.
Dar daca vrei sa verific astrologic chestia, trimite un PM cu data, locul, ora nasterii si vedem. Dar ma indoiesc ca ar fi vreo problema.
Si primul bebe s-a intors la mine pe la 6 luni cu capul in jos si de aia tot la 42 sapt s-a nascut ... si am avut si colul intredeschis in ultimul trimestru si tot nu am patit nimica.
Gabi, mamikul Evei si al baietelului din burtic, 29 sapt.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/coada_cometei/my_photos
Kittycat spune:
Faptul ca bebe s-a intors cu capul in jos (adica a facut culbuta, in termeni medicali) este un lucru foarte bun, lucrul asta trebuie sa se faca pana la maxim 28-30 de saptamani, altfel sunt sanse mult mai mici sa se mai intoarca si ai avea un fat in prezentatie pelviana (adica la nastere ar iesi cu funduletul ianinte, nu cu capul, ceea ce nu e prea grozav...). In plus, e inca mic si mai are spatiu, nu e obligatoriu sa ramana cu capul in jos, se mai poate intoarce cu capul in sus si invers de inca cateva ori. Asta nu e un motiv de nastere prematura. La mine a facut culbuta la 24 de saptamani, am nascut fix la DPN. Nimeni nu paote spune ca vei naste la 7, 8 sau 9 luni; sunt simple speculatii. Si oricum, faptul ca e cu capul in jos nu va avea nici o legatura cu momentul cand se va naste.
Andra,
de printesa
(15 noiembrie 2004)
m.roswita spune:
Multumesc tuturor pentru timpul acordat si pentru raspunsuri.Am luat si mai iau si eu in fiecare zi no-spa si ma feresc cat pot sa nu mai fac efort.Ma oboseste foarte mult faptul ca stau 8 ore in picioare la servici.Dar mai am putin si intru in prenatal.Deocamdata ma simt mai bine si sper ca si bebe la fel. Mai am o rugaminte spuneti-mi si mie cum pot sa trimet mesaj privat unei anumite persoane ,pentru ca am incercat si nu reusesc.Va doresc tuturor nastere usoara si copii sanatosi!
simona79 spune:
Buna!
Eu sunt Simona
31 sapt. Am avut si eu contractii in primele 3-4 luni si am luat no-spa la durere.cand am fost la eco la 29+2 sapt copilul era cu capul in jos si nenea dr a zis ca e posibil sa se mai roteasca o data sau de 2 ori dar nu are nici o leg cu DPN. Intradevar conteaza colul f mult sa nu se fi sters sau micsorat.
Important este sa nu mai stai in picioare. La serviciu ei sunt obligati cf legii sa-ti asigure conditii adecvate de lucru si nu au voie sa te oblige sa faci eforturi iar la varsta ta de sarcina este f mare efort sa stai 8 ore in picioare.Ai grija si odihneste-te mai mult.
Pt PM te duci la msg celei careia vrei sa-i trimiti si apesi pe PM (este deasupra mesajului scris cu rosu PM - in chenarul acela mic)
mult succes si un
sanatos si nascut la termen.
Simona
+
Mario din burtica.