Bebelusi de martie - aprilie 2005 (4)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

Roxana,chiar la tine ma gandeam,am vrut sa postez la mesajul anterior sa nu te imbeti prea tare,dar ma gandeam sa nu te superi,e o glumita.Ma bucur ca a iesit bine(nici nu ma indoiam si asa ti-am dorit),dar acum fugi si odihneste-te,ca acusi-acusi trag iar piticele de tine.Somn usor!

http://pg.photos.yahoo.com/ph/balcanalina/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danuta_t spune:

Sibip, la noi metoda de adormit cea mai buna este cu tzitzi in gurita. Cred ca este mai mult ca sa se linisteasca, pentru ca uneori adoarme singur (mai mult noaptea). Dar dupa ce adoarme, nu-l muta imediat in patutul lui. Asteapta sa intre intr-un somn mai adanc. Ca sa nu se loveasca cu manutele cand tresare, ii acopar manutele cu paturica.

Ana71, ultima noastra descoperire pentru a scoate aerul afara (la noi functioneaza tot timpul): dupa ce papa, il pun la orizontala (pe spate) si dupa 1-2 minute incepe sa se agite asa ca hopa sus in brate pe verticala si aerul iese repede si bebe e linistit.

Anca, care-i zvonul ? Din cate stiu, odata ce ai intrat in CIC, te supui legilor valabile la data intrarii in CIC. Orice noua modificare nu se aplica celor aflate deja in CIC, ci doar celor care intra in CIC dupa data publicarii. Cel putin asa a fost pana acum.
Deci, daca te ingrijoreaza ceva, nu-ti ramane decat sa renunti la concediul postnatal si sa intri in CIC inainte de 1 iulie.

Intrebare: Lui Mihai ii place foarte mult sa stea in brate, la verticala. Mi s-a spus sa nu-l mai tin asa pentru ar putea avea probleme la coloana.
Voi ati auzit de asa ceva ? Daca e adevarat, cat ar fi OK sa-l tin asa pentru a nu avea probleme ?

Dana si bebe Mihai (20.04.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

buna, buna,
avem pozici noi :), si va invitam sa le vedeti

Rox, sa va traiasca crestina, sa creasca mare si cuminte, si sa le aduca lui mami si tati numai bucurii

Danuta, intradevar statul prea mult la verticala nu ii face bine, dar e vorba de excese, iar atata timp cat e sustinut, si coloana nu trebuie sa-i sustina greutatea nu cred ca e nici o problema, eu am de doua zile si marsupiu pe care sambata l-am folosit cam o ora, si ma stradui sa nu-l folosesc prea mult pana face Bianca 3 luni

oana, bine ati venit

noapte buna

anca si micutza Bianca(14/03/2005)
http://community.webshots.com/user/biancahugoanca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonnete spune:

fetele am aparut si noi...mai cu intarziere.

George-Alexandru 2750 g ,57 cm ,scor Apgar 9

noi abia am reusit sa citim putin dar promitem sa recuperam

pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kathywsha spune:

Danuta acelasi lucru l am descoperit si eu ...cand se agita un pic si l ridic imediat scoate barbateste aerul. Cat despre decalotare se pare ca nu este prea indicat cica s ar curata singur...ca sa nu va spun ca imediat ce l ating pe kokosel este cu cu dansa pe sus Se intampla si la voi acelasi lucru?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Micaela spune:

Roxana, felicitari pentru botez! Sa fiti sanatoase si fericite!
Aparat din ala avem anti-tzantzari, cu lichid. Dar miroase! Mai putin decat o pastila, dar se simte.

mamacita, zvonul legat de CIC e ca s-ar modifica suma pe care o vom primi, indemnizatia, dar nu stiu in "ce directie" (sper totusi sa creasca, nu sa scada).

danuta_t, eu as vrea sa mai stau in pre+post natal, nu sa intru in CIC, caci nu ma avantajeaza deloc! Si, oricum, in CIC va treui sa intru cam pe 7 iunie. Asa ca nu am sanse sa ma prinda modificarile, oricare ar fi! Dar cum sper sa fie in bine, mi-ar fi ciuda sa le ratez (normal). Om vedea. Au mai circulat zvonuri de genul asta si nu s-a legat nimic...

Pupaturi,

Anca Micaela, mama Emei Ioana

http://community.webshots.com/user/AncaMicaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hiroral spune:

Buna fetele!!
Bun venit noilor membri,sa va traisca puiutii si sa avetio o sedere cat mai placuta alaturi de mamicutele de martie- aprilie.
Roxana felicitari sa-ti traisca micuta crestina sa creasca mare si sanatoasa ca frumoasa este deja!!
Help si noi avem bubite exact cum le descrieti voi,insa au fost putine pana acum dar de ieri am aparut foarte multe si are o pielea f aspra,nu stiu ce sa-i fac am sa incerc cu amidon,Ana71 parca zicea ca a folosit si a dat rezulate,multumim pt sfat.
In legatura cu gazele la fel patim si noi daca o lasam putin in patut sa se miste ea un pic si o ridic apoi si o bat pe spate imediat scoate aerul si inca cu sunete asa...insa daca incerc dupa ce a terminat de papat nu reusim de fel decat dupa 20-30 de minute.
Am vazut ca mai toti bebicii de martie aprilie au pozici cu capusorul ridicat ,stand pe burtica..Cum reusiti ca fetita mea nu vrea deloc daca o asez pe burtica ori is baga manuta in gura,ori plange si se enerveaza,dar daca o tin pe verticala isi tine bine capusorul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Buna ideea cu lasatul putin pe spate dupa ce mananca, o s-o aplic si eu.

De azi sunt singura cu fetita, sotul meu e plecat pana sambata din tara, asa ca o sa intru mai des pe forum.

Rrox, multumesc ca mi-ai spus, o sa-i pandesc si eu pe cei de la Cora pt pungi. I-am vazut intr-adevar ca au preturi cam piperate, si mi se pare cam penibil, la 200m mai incolo sa gasesti acelasi produs, dar mult mai ieftin...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crangutalil spune:

Fetelor,sunt disperata,am probleme cu operatia de cezariana,ma doare rau pe la margini si intr-o parte s-a umflat ca o boaba de mazare,era rosu, apoi a spart,puroi amestecat cu sange, sotul meu care m-a tot curatat cu apa oxigenata si apoi punea baneocin pudra spune ca s-a si desfacut putin operatia, cam un mm pe lungime de 2 cm.Acum vad ca ma doare si in dreapta si e rosu, cred ca o sa coaca si acolo.Ce naiba sa fac?Tot sun la ginecologul meu si are mobilul inchis, iar dr. de familie mi-a zis sa pun baneocin, ceea ce eu oricum facusem.Mamacita, ajuta-ma , da-mi un sfat ca sunt disperata.Sambata avem si noi botezul si am si treaba o gramada,...Roxx, sa-ti traiasca crestina ,sa fie sanatoasa, si voi pe langa ea.De bubitele de pe fata am mai scapat,nu de tot dar e mai bine, dr.a zis sa dam cu baneocin.Maine mergem la dr. la cantar,nu i-am mai dat formula de o saptamana ca n-a mai vrut, tot aruncam biberonul, asa ca sper sa-i ajunga sanul si sa fi luat in greutate asa cum trebuie, si recuperam noi intarzierea.Va las ca plange fata, mai intru mai tarziu,mai nou va citesc cand alaptez fata, mai rau e ca nu pot scrie...dar macar va citesc...Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamaria_luiza spune:

Buna fetelor,

eu nu stiu cum reusiti sa scrieti asa mult, tare harnicute mai sunteti :). Eu acum stau cu bibilici pe genunchi, sta pe o perna, asa l-am leganat si am reusit sa-l adorm; dar n-am tupeu sa-l pun alaturi de mine caci se trezeste in cateva minute...nu stiu ce fel de senzori are el. Si chiar asa, la mine pe genunchi nu doarme prea mult. Noi stam foarte prost la capitolul metode de adormit, numai statul in brate la mami sau la tati are efect...ufff, ce sa-i faci. Nici eu nu pot sa-l las sa planga ca mi se rupe inima. Oricum eu am inteles ca la varsta asta nu-i alinti daca-i tii in brate...cica mai incolo. De fapt cum poti alinta o creatura atat de mica? Eu uneori cred ca ne alinta el pe noi prin simplul fapt ca-l avem.
Mai fetelor am si eu niste intrebari...ia sa vedem daca reusesc sa-mi ordonez gandurile caci neuronii mei au plecat in timpul sarcinii
si inca nu i-am recapatat :(

Voi la cat timp va alaptati bebelusii? Si pentru cat timp? Al meu e ceas; o data la 3 ore fix vrea papa(cateodata si la 2 ore). Oare nu e prea des? Si sta la san intre 30 si 45 min...mai adoarme, se mai joaca cu sfarcul...iar eu incerc sa-l trezesc si incerc sa-i scot tzatza din gurita daca incepe linciureala.

Acum colac peste pupaza, vineri a vomat de 2 ori, in jet puternic, tot ce a papat...m-am cam speriat. Si panicoasa cum sunt, vineri seara eram la medicul de familie. L-a consultat si mi-a dat trimitere pt spital, cica sa verificam daca sfincterul gastro-esofagian si gastro-intestinal functioneaza corect.Adica trebuie sa-i faca o ecografie la stomacel si apoi la radiologie sa-i dea sa bea nu stiu ce fel de substanta pe care sa o poata vedea apoi in caz ca are reflux gastric.Eu de vineri tot stau si ma gandesc: sa ma duc sa nu ma duc? ca parca nu l-as chinui...Voi ce ziceti? Ati avut probleme de genul asta? Medicul mi-a mai spu ca poate el cere atat de des sa manance nu pentru ca i-ar fi foame ci pentru ca ii vine lapticul inapoi din stomacel si vrea sa bea ceva ca sa-i dispara senzatia acida de pe esofag. Oare asa sa fie?

Voi ati incercat sa le dati laptic din sticluta? Eu trebuie sa-l obisnuiesc pe al meu cu sticluta cai acusi merg la serviciu. Si nu numai el, si trebuie sa ma obisnuiesc sa pompez. Deci cam cati ml mananca ei la o masa? Noi aseara i-am dat 80ml laptic cu sticluta si tot flamand era...s-a repezit la san de parca nu ar fi mancat de o saptamana. Cat pot pastra lapticul dupa ce l-am pompat la temperatura camerei? Daca pun sticluta la frigider si apoi pompez din nou laptic pot sa-l amestec?

Uite ca da semne de trezire. Mi-am amintit sa-i raspund Kathywshei. Epiziotomia mea s-a vindecat in 2 saptamani.Pe la 10 zile a venit moasa si mi-a taiat 2 fire de la copcile care ma jenau. Eu nu m-am dat cu nimic si am avut fire aotu-resorbabile. Acum inca se mai cunoaste cusatura dar am impresia ca cicatricea se micsoreaza cu timpul...nu stiu daca o sa dispara complet dar am rabdare...

V-am pupat fetelor

Oana

Mergi la inceput