Moderatia in sarcina sau exagerarea anumitor "nu"-

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tangerine spune:

eu nu ma consider paranoica, dar am cativa NU de care ma tin:
- nu fumez si nu beau cafea (nu faceam asta nici inainte-asa ca e destul usor :)
- stiu ca nu e bun ceaiul verde, da mai scap unul pe saptamana
- nu beau alcool (cu exceptia sampaniei de cate ori prind o aniversare; oricum copilul a fost conceput in jurul anului nou cand daca imi aduc bine aminte am ingurgitat ceva cantitiati alcoholice; da in general efectul unui pahar de bautura asupra mea mai nou e molesirea totala si urgenta, asa ca n-are nici un sens)
- incerc sa nu mananc alimente crude si branzeturi nepasteurizate, in general chestii care mi se pare neigienic preparate-deh, de frica listeriei
-nu o sa ma duc la mare in concediu pt ca doctorul mi-a interzis categoric si parerile sunt impartite si nu stiu ce sa cred

si cam atat in rest sex de cate ori am chef, merg la inot si ma imbrac si ma machez mai dihai ca inainte cand de felul meu eram cam lalaie; ma vopsesc cand mi se pare necesar si in general ma comport foarte nomrmal zic eu

am o colectie de vara cu haine de mamici mai misto decat hainele mele normale- numai ca nu prea mai vine vara ca sa am si unde sa o port

e adevarat ca am avut noroc de o sarcina super usoara fara nici o problema, greata, etc

Ramona 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Tangerine, ti-a spuc cumva doctorul si motivele pentru care n-ai voie chiar deloc la mare?
Ma cam mir de atitudinea lui si ma gandesc sa nu fie cumva probleme specifice, si nu ceva general-valabil...

Eu tot caut pe net informatii pe tema asta, si pana acum am vazut ca e safe, cu conditia sa te protejezi de radiatii, sa te hidratezi bine etc.
Chiar in documentarul de pe NationalGeographic, "In pantec", era la un moment dat o mamica cu ditamai burtica la soare...

Mie medicul mi-a spus tot asa, ca se poate merge, dar sa ma protejez bine de radiatii, si ca e recomandabil in trim. 2, nu in primul. Deci nu a interzis nicidecum.

Iar la o adica, se nasc copii sanatosi si la Constanta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tangerine spune:

maria alexia, doctorul meu nu mi-a dat niste motive precise, doar opinia lui(s-a gandit probabil ca o sa fiu tentata sa exagerez cu soarele si cine stie ce se poate intampla in mare, mai ales daca sunt valuri); eu citisem inainte pe net ca soarele accentueaza sau chiar declanseaza aparitia acelei masti de gravide pe fata sau pe alte parti ale corpului, de care e posibil apoi sa nu mai scapi; tot asa, femeile gravide tind sa fie mai sensibile la expunerea la soare de cat restul; iar daca se exagereaza rau de tot supraincalzirea din burtica poate cauza malformatii neuronale copilului-da asta in cazuri extreme si probabil ca in trim 1 de sarcina; bineinteles ca exista si parerile contrare ca soarele este benefic daca te protejezi corespunzator;
e un subiect in care oricare din opinii poate fi sustinuta cu argumente destul de solide, iar cercetari serioase cu rezultate alb-negru posibil sa nu existe

doctorul meu e pur si simplu din categoria celor mai prudenti cu expunerea la soare, iar eu am incredere in el si am zis ca nu o sa mor daca sar marea anul asta

Ramona 23+

Mergi la inceput