Mamici de iulie-august 2005 (36)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irinabungau spune:

Nique, imi pare tare rau sa aud asta, dar daca doctorul tau ti-a recomandat acest medicament cred ca este bine sa-l iei, altfel nu ti l-ar fi prescris. Oricum, in trim 3 de sarcina sunt permise deja mai multe medicamente, si unele antibiotice chiar. iti tinem pumnii sa fie bine. Incepe tratamentul, este important la nastere!!!!
Cum se numeste analiza pe care ai facut-o??? Ca ar trebui s-o fac si eu daca nasc cu cezariana...

Pupici,

Irina si bebe 28 sapt.

http://photos.yahoo.com/irinabungau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabungau spune:

Nique, uite aici:

Prezentare farmaceutica: Solutie injectabila de enoxaparina sodica 100 mg/1 ml conditionata in seringi preumplute a: 20 mg/0,2 ml; 40 mg/0,4 ml; 60 mg/0,6 ml; 80 mg/0,8 ml; 100 mg/1 ml. Cutii a 2 seringi preumplute.

Indicatii: Enoxaparina este o heparina, cu greutate moleculara mica, indicata in: Profilaxia trombozei venoase profunde si a embolismului pulmonar. Profilaxia coagularii in circuitul extracorporeal in timpul sedintelor de hemodializa. Tratamentul tulburarilor tromboembolice, in special cele asociate cu chirurgia generala si ortopedica. Tratamentul anginei instabile si a infarctului miocardic non-Q (fara unda Q).

Contraindicatii: Alergie la enoxaparina. Antecedente de trombocitopenie in cursul tratamentelor anterioare cu heparina nefractionata sau heparina cu greutate moleculara mica, manifestari sau tendinte hemoragice legate de tulburari ale hemostazei, cu exceptia coagulopatiilor de consum fara legatura cu heparina. Endocardite infectioase acute. Leziuni organice susceptibile de sangerare. Contraindicatii relative: Asocierea cu ticlopidina, salicilati sau AINS.

Efecte secundare: Manifestari hemoragice, doar in prezenta factorilor de risc asociati, rare cazuri de trombocitopenie sau de hematoame la locul injectiei.

Precautii: A nu se administra i.m. Precautii la administrarea in timpul sarcinii. Se recomanda prudenta in caz de insuficienta hepatica, antecedente de ulcer gastro-duodenal sau vasculopatii chorio-retiniene, hipertensiune arteriala severa necontrolata medicamentos. Rahianestezie si anestezie peridurala. Precautii la asociere cu anticoagulante orale, antiinflamatorii nonsteroidiene, corticosteroizi.
Posologie si mod de administrare: La pacientii cu risc trombotic moderat se administreaza o seringa preumpluta de 20 mg enoxaparin/ 0,2 ml la 24 ore, s.c. in plica abdominala; tratamentul se incepe cu 2 ore preoperator si se continua timp de 7-10 zile sau pana la mobilizarea completa a pacientului. La pacientii cu risc trombotic crescut, se administreaza incepand cu 12 ore preoperator o seringa preumpluta de 40 mg/0,4 ml/zi si se continua pana la mobilizarea completa a pacientului. Hemodializa: se administreaza 1 mg/kg corp in linia arteriala a circuitului, la inceputul unei sedinte de 4 ore. La pacientii cu risc hemoragic crescut, se administreaza 0,5 mg/kg corp (acces vascular dublu) sau 0,75 mg/kg corp (acces vascular simplu). Daca se formeaza depozite de fibrina, trebuie administrata o noua doza de 0,5 pana la 1 mg/kg corp, depinzand de timpul final al dializei. Tratamentul tombozei venoase profunde - injectie subcutanata, 1mg/kg corp la 12 ore, timp de 7-10 zile. Tratamentul anginei instabile si al infarctului non-Q - 1mg/kg corp la 12 ore, subcutanat, concomitent cu aspirina oral (100-325 mg, o data pe zi).

Reactii adverse: In timpul tratamentului poate aparea trombocitopenie. Se opreste administrarea enoxaparinei. Ocazional pot aparea echimoze la locul injectiei. Exceptional de rar pot aparea manifestari hemoragice. In timpul tratamentului este posibil sa apara modificari ale probelor hepatice (transaminaze, fosfataza alcalina).

Pupici,

Irina si bebe 28 sapt.

http://photos.yahoo.com/irinabungau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu75 spune:

Va dau si link-ul http://reclama/forum/viewforum.php?f=1

Luminita
29 de saptamani cu Andrei
POZE CU BURTICA http://pg.photos.yahoo.com/ph/lumylorv/my_photos

Mergi la inceput

Nique imi pare rau. Eu cred ca o sa fie bine. Noi o sa fim alaturi de tine.

Luminita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nique15 spune:

Irina si Lulu va multumesc pentru incurajari. Sper si eu sa fim bine in continuare, desi nu prea pot sa inteleg cum de nu au fost pb pana acum si aum dintr-o data au aparut

Am facut intai INR, APTT (analiza abisnuite de coagulare) unde mi-au iesit timpi foarte scurti(ceea ce se pare ca este oarecum explicabil in sarcina) si apoi dr m-a trimis sa fac PROTEINA S (ff mica a iesit), motiv pentru care ultima decizie urmeaza sa fie luata dupa rezultatul la APCR (rezistenta Protinei C activate).
Irina deja aceste ultime analize sunt mai speciale, cel putin in Bucuresti se fac doar la cateva laboratoare, deci nu cred ca va fi nevoie sa le faci... doar daca dr suspecteaza ceva.

Ioana si bblina 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BB23 spune:

Buna ziua burticute.LA MULTI ANI SARBATORITILOR (CU NUMELE SFINTE DE ASTAZI)
Irina, eu sunt in concediu prenatal pe bune, chiar daca am venit saptamana aceasta la servici.De maine...mai rarut..dar voi recupera eu...voi mai trece pe aici sa va citesc, sa comentez...chiar daca va fi si o data pe saptamana...poate sambata sau duminica...
Emaaimee,ca sa ma ierti, te astept la vara....care vrei tu,sau te asteptam la vara.Cred ca sotul tau este terminat, mai ales ca nu este acolo langa voi.Legat de mutat...te inteleg, cel mai bine este atunci cand nu te bate nimeni la cap.
Mamini,cel mai ine..va fi casuta voastra si a bebelusului..merita toata munca
Boga, buna ideea cu prosopul...tentanta...mai ales ca un prosop maaaare alb in care as putea sa-l bag pe bebita dupa baie, sa nu ii fie frig.
Kulta, si eu il mai simt pe bebe din cand in cand asa jos...dar de mult timp...cred ca este ceva normal...
Lulu..fii tare nu te lasa...asa...ca sa-ti urmam exemplul..
Nique, ai incredere in D-zeu si in doctorul tau si totul va fi bine.
Eu nu eram bautoare de cafea, doar din politete sau....dar acum as bea din cand in cand un capuccino, o ciocolata calda, un ness, o cafea...
Vremea si aici este urata...a ploua si acum..cah..fara soare.
Carnet de graviduta....am intrebat-o mai pe ocolite de dr mea de familie, mi-a spus ca il am dar nu mi l-a aratat niciodata.
Pupici de la mami Alina si bb Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

LA MULTI ANI!, Monica-Elena!

LA MULTI ANI! tuturor Constantinilor si Elenelor!

Andy si 29+

http://pg.photos.yahoo.com/ph/andre_ea22/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Nique15 nu iti face probleme. Se va face o dozare a clexanului si vei duce sarcina la capat. Eu cunosc o gramada de fete care au dus sarcina la capat cu clexane sau heparina. Intrebarea mea este unde ti-ai facut analizele de coagulare? Daca le-ai facut la Fundeni iti recomand sa le re[peti la Institutul de hematologie de pe dr Felix si la spitalul coltea. De ce iti spun asta ptr ca si eu sunt patita cu aceste analize la 8 sapt de sarcina si de atunci iau thrombo-ass de 100 mh de 3 ori pe sapt. Oricum in sarcina unt modificati acesti paramentrii. Factorul leiden si anticorpii lupici cum au iesit? Trebuie sa vezi si rezistenta la proteina C reactiva.

Monica si bocanila de 32 sapt din burtica
Esentele tari se tin in sticlute mici.

Mergi la inceput

LA MULTI ANI MONICA-ELENA!

LA MULTI ANI TUTUROR CONSTANTINILOR SI ELENELOR!

Luminita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MONAI spune:

Fetele, tocmai s-a terminat pe Realitatea TV reluarea teledonului. Un subiect tare trist...
Ma tot intreb cum ar reactiona Adrian Nastase sau Geoana sau Tariceanu daca le-ar lua apa toate operele de arta sau le-ar darama casele sau le-ar inunda masinile, toate procurate prin munca cinstita.
Si ma tot intreb oare cat a cotizat Iliescu pentru operatia pe care a facut-o saptamana asta (Doamne, fereste pe oricine de asa ceva!).
Dar sincer sunt curioasa cat mai costa un chirurg, un anestezist sau o asistenta.
Oare cum voi putea sa-i explic eu fetei mele nedreptatile de pe lumea asta?

Sa auzim numai de bine.
30+ si din burtica Sara.

Mergi la inceput