De ce se da ASPIRINA THROMBO ASS la gravide??
Tocmai am vb cu prietena mea care are un bb mic de 6 sapt (dupa multe chinuri si asteptari) iupiiiii!!!!!!, dar am aflat cu stupoare ca i-a dat ASPIRINA THROMBO ASS sa ia in timpul sarcinii. Care e motivul si de ce am auzit de asa ceva numai in Romania??
Cristina
-----------------------------------------------
accepta, sau schimba!
iertarea este parfumul florii ramas pe talpa pantofului ce tocmai a calcat-o
Raspunsuri
delsim spune:
Dar poate i s-a dat numai prietenei tale , din anumite ratiuni medicale, de unde ai tras tu concluzia ca se da aspirina la toate gravidele?
Adela spune:
Cristina, prietena ta sa intrebe neaparat doctorita care ii urmareste sarcina de ce sa ia aspirina Thrombo ASS ???
In prospecte scrie ca nu se da gravidelor in primele si ultimele luni de sarcina. Uite ce-am gasit pe internet:
http://www.lannacher.at/produkte/download.php?id=136&file=2
"In der Schwangerschaft sollte Acetylsalicylsäure (ASS) in den ersten drei Monaten und im letzten Schwangerschaftsmonat nicht eingenommen werden. Schwangere sollten sich unbedingt von ihrem Frauenarzt beraten lassen."
Si inca:
Einige ausgewählte Präparate mit dem Inhaltsstoff Acetylsalicylsäure:
-Acesal
-Algobene
-Ascorbisal
-Aspirin
-Aspro
-ASS Genericon
-Contradol
-Coralbene
-Spalt ASS
-Togal ASS 400
-Thrombo ASS
http://hausarzt.qualimedic.de/Schmerzen_schmerzmittel_leichte_acetylsalicylsaeure.html
Adela
, mamica de Julia 
Oana_B spune:
Din ce am citit aspirina se mai da daca sunt probleme cu coagularea sangelui - sindromul de hipercoagulabilitate (sindromul fosfolipidic) cand sangele se coaguleaza prea repede si trebuie subtiat, mai ales ca zici ca ea s-a si chinuit sa ramana insarcinata.
La aspirante a fost un serial despre sindromul de hipercoagulabilitate, poate e folositor, am vazut ca s-a vorbit acolo de trombo ass:
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=25026" target="_blank">sindromul de hipercoagulabilitate si sarcina
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=28769" target="_blank">sindromul de hipercoagulabilitate (2)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=29916" target="_blank">sindromul de hipergoagulabilitate (3)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=31658" target="_blank">sindromul de hipercoagulabilitate (4)
Oana_B
Alina spune:
quote:
Originally posted by Oana_B
Din ce am citit aspirina se mai da daca sunt probleme cu coagularea sangelui - sindromul de hipercoagulabilitate (sindromul fosfolipidic) cand sangele se coaguleaza prea repede si trebuie subtiat, mai ales ca zici ca ea s-a si chinuit sa ramana insarcinata.
La aspirante a fost un serial despre sindromul de hipercoagulabilitate, poate e folositor, am vazut ca s-a vorbit acolo de trombo ass:
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=25026" target="_blank">sindromul de hipercoagulabilitate si sarcina
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=28769" target="_blank">sindromul de hipercoagulabilitate (2)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=29916" target="_blank">sindromul de hipergoagulabilitate (3)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=31658" target="_blank">sindromul de hipercoagulabilitate (4)
Oana_B
Asa stiu si eu ca la sindrom de hipercoagulabilitate se da si aici aspirina.Cristina,iti scriu miine un mail cu niste informatii.
Noapte buna!
Alina
tinatache spune:
multumesc de raspunsuri. Dr. Moisa da la aproape toate pacientele, asa "sa fie". Nu cred ca are probleme si oricum daca ar avea dr. nu are de unde sa stie pt ca nu i-a facut analize, nu i-a luat nici macar tensiunea, ceea ce stiu ca am facut eu la aproape toate vizitele de monitorizare a sarcinii. In schimb acid folic i-a zis sa ia "numai daca vrea"!!. Ma rog, a luat doar o pastila de aspirina si nu mai ia pana nu se convinge ca intr-adevar are nevoie. Daca mai gasiti ceva, mai ziceti, sa vedem daca ia sau nu. Thx!
PS: are tensiunea mai degraba mica, are vreo legatura cu hipercoagubilitatea?
Cristina
accepta, sau schimba!
delsim spune:
Nu, tensiunea mica are legatura cu hipercoagulabilitatea.
Se stie ca in sarcina pot aparea tromboze venoase profunde sau trombembolism pulmonar , mai ales la cele cu anumite boli sau sindroame ereditare si probabil ca de-aia Dr. Moisa da asa. Investigatiile care s-ar face pentru asa ceva sunt mai speciale, nu se fac oriunde si oricum nu se fac decat in cazuri cu istoric de tromboze, nu le faci la toate gravidele. Dar , cum este mai simplu sa previ decat sa tratezi, prefera probabil sa dea cate o pastila de trombo ass pentru siguranta.
Adela spune:
Eu am avut in sarcina (si nu numai) tensiunea mica. Nu stiu daca e vreo legatura intre asta si aspirina thrombo ass ...cert este ca medicul nu mi-a dat sa iau asa ceva.
(pot sa trag concluzia ca _de fapt_ nu are legatura?
)
Am luat doar vitamine speciale pentru graviduta.
Apoi mi se pare complet aiurea sa iei pastile "ca sa fie"... fara analize, fara nimic! Hm...
Adela
, mamica de Julia 
ana maria spune:
Dr Moisa nu da la toate pacientele. Va spun sigur ca mie mi-a urmarit sarcina si nu mi-a dat.
Am citit de curand un articol pe www.preeclampsia.org ca s-a descoperit ca apirina de 75mg poate preveni preeclampsia. Poate prietenea ta se inscrie in categoria de risc.
Ana Maria si bebe Victor Stefan
(15 12 2004)
Succes si s-auzim numai de bine!!!
tinatache spune:
Mersi mult de raspunsuri, am sa-i spun sa citeasca si ea si sa decida cum crede ca e mai bine. Nici mie nu mi se pare normal sa dai medicamente cuiva la norma, dar asta e...
Inca o data, multumesc! 
Cristina
accepta, sau schimba!
Monica-Elena spune:
Cristina la inceputul sarcinii se da aspirina de 80 mg care ajuta la nidarea si implantarea embrionului deci la prinderea sarcinii. Apoi daca ai antecednte in familie de thromboze sau cardiaci se fac niste analize speciale la Fundeni, Institutul de hematologie , Coltea sau Cantacuzino, de coagulare(anticorpi lupici, factorul leiden, rezistenta la preoteina C activa si reactiva, proteina S, fibrinogen, etc) si daca sunt probleme se da aspenter de 75 mg, thrombo-ass de 50, 75 sau 100 mg si se mai face clexane sau heparina zilnic. Eu am luat pana la 8 sapt aspirina de 80 mg ptr implantare sarcina fiind obtinuta prin FIV iar de la 8 sapt pana acum la 32 de sapt am luat thrombo-ass de 100 mg de 3 ori pe sapt ptr ca am avut ceva probleme de coagulare. Thrombo-assul se opreste inainte de nastere cu 10-14 zile pr a nu produce hemoragie la nastere. Aspirina normala de 500 mg nu este admisa in sarcina dar asta mica de max 100 mg nu este nici o problema. Bebele meu avea la 7 luni 2,200 kg. Mai este importanta si ptr IR-urile uterine si ombilicala. Mai simplu spus in primul trim daca sangele se coaguleaza repede sarcina poate sa se opreasca in evolutie, apoi in sarcina mai mare daca sangele este gros nu circula cum trebuie in artera ombilicala pe unde se alimenteaza bebe. Cam asta ar fi explicaia populara sa zicem. gasesti mai multe explicatii la aspirante la sindromul antifosfoipidic sau de hipercoagulare.
Monica si bocanila de 32 sapt din burtica
Esentele tari se tin in sticlute mici.