Bebelusi de ianuarie-februarie2005(16)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns shinutza spune:

Leta iti doresc din suflet numai bine, sa iasa analiza asa cum trebuie si sa fii sanatoasa!
nu stim despre cacuta cu mucus, doar ca si iulia mi-a facut din cand in cand, si chiar i-a vazut doftora pediatra unul intr-un pampers la un moment dat (se nimerise la noi cand era "proaspat" ) si am intrebat-o in mod expres daca e ok si mi-a zis ca e normal.
am uitat sa mentionez, la supita ii adaug si un cartof si ii pasez cartoful, dovlecel, putin morcov, putina rosie, amestecat cu ulei sau unt si o tzara de sare and here un go. nu pot spune ca nu-i place ... incet incet ne obisnuim cu noul gust.
au aparut morcovii noi, romanesti, si cartofii noi, am luat eu acum de dimineata din piata. si sunt tot romanesti.
apropo, cand avem cate un tip, ma gandeam sa il impartasim. scris cu rosu, sa atraga atentia. de ex:
eu folosesc la iulia, cand o schimb, ca sa nu o asez direct pe patura, niste "paturici" de 60cm/60 cm, din bumbacel - dedesupt au plastic, sa nu ajunga pipi la patura. sunt foarte igienice, s-a udat, o arunci. sper ca ati inteles. sunt foarte ieftine : 50.000 lei la carrefour, 60.000 la mega - 5 bucati. firma seni. au si de la helen harper, nu le-am incercat, par mai subtirele.
descrierea lor oficiala:
Cearsaf absorbant - este ideal atunci cand schimbati scutecul copilului. Poate fi folosit si pentru protejarea patutului.
Suprafata delicata a cearsafului absorbant nu irita pielea bebelusului, iar suprafata exterioara protejeaza lenjeria patutului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BDana spune:

Buna, mamici.
Leta iti doresc multa sanatate si te rog nu te gandi la ce poate fii mai rau ptr. ca sigur nu e cazul.
Poate isi face cineva poamana si modifica si la noi coordonatele-am vazut ca treaba cu bbdeian-feb2005 nu mai e valabila- acum o sapt. la fix 4 luni, aveam 8500 si 67cm.
De mancat mancam doar san si, inainte de a doua masa, suc de mar+morcov cu un pic de pulpa. Lavinia, eu i-am dat o sapt. suc de mar apoi 4-5 zile doar suc de morcov si apoi le-am combinat. Cu supa nu ma grabesc pana pe la 5 luni, ptr. ca mananca exclusiv san si oricum nu am motiv sa ma grabesc, fiind cam umflatel.

Mamica Dana si un bebe Cristi (13.01.2005).

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

O sa incerc sa modific eu, insa acum trebuie sa ma descarc ca tremur de nervi.
Iar au luat idiotii astia apa, nici nu am cu ce spala biberonul. Noroc ca s-a dus mama dupa apa plata.
M-am saturat de tara asta pana peste cap. Nu o mai suport! Nu mai suport rautatea oamenilor, egoismul lor feroce, lenea, lucrul supericial. Nu mai pot, sincer.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Dana, am modificat la tine.
Amaya, tu m-ai rugat sa modific, dar nu mai gasesc mesajul tau. Unde e? Mai scrie-mi te rog odata datele si modific.
La Rayan am modificat doar lungimea ( 69cm) ca inca nu l-am cantarit si nu stiu exact.
Cine mai vrea modificari, sa imi spuna.

pupici

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Shinutza, ce fel de biscuiti ii dai tu? Eu stiam ca trebuie biscuiti fara gluten si nu stiu unde se gasesc. Tu ce folosesti si cum ii dai, ii pisezi sau ii inmoi in ceai?

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Crinuta, nu mai este fiindca l-am sters. Bebe are 7,400kg si 63 cm. Multumesc.

Oana si bebe Andrei (18.02.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magga spune:

buna ziua mamici si sa va traiasca bebeii...eu v-am promis ca revin mai tirziu, dar nu c-as fi neserioasa, dar in seara aia am cazut frinta, iar a doua zi, ieri, traiasca administratia locala care m-a purtat din birou in birou pentru o amarita de semnatura, nemalasindu-mi chef pentru nimic.

cum va spuneam, am si eu o fata, nascuta pe 22 februarie anul asta. o cheama hana si creste cu o viteza ametitoare. s-a nascut cu 3.890 kg si 54 de centimetri iar la doua luni avea nici mai mult nici mai putin de 63 cm si 5.900 kg.

altfel, mamicilor care alaptati, exista printre voi incapatinate care nu vor nici in ruptul capului sa diversifice inainte de sase luni? si cum va ginditi sa faceti (stiu ca e prea devreme sa-ntreb) dar, dupa pediatra mea (pe care o cam banuiesc ca se crede distribuitoare de lapte praf) va trebui sa-i amestec legumele cu lapte praf si, deci, va trebui intii sa-mi obisnuiesc bebelusa cu gustul acestuia.

SHOBO: dupa cum vezi, consultanta in lactatie este pentru cei ai caror pediatri cunosc pe dinafara continutul tuturor marcilor de lapte praf, dar habar n-au despre alaptat. (pediatra mea nu mia-r fi zis niciodata ceea ce ti-a spus a ta). cit despre cei 20 ml la biberon: nu stiu daca obisnuiesti sa-i mai dai cite un biberon din cind in cind, dar daca nu, nu cred ca este un punct de reper fiabil. nici a mea nu bea mare lucru la biberon, il linge si sufla-n tetina (spre disperarea mea, pentru ca n-o pot lasa niciodata cu nimeni altcineva), iar cind este la sin, este in stare sa-mi goleasca ambii sini la o masa. si da, mergi sa o vezi pe Culcer, imi scapase numele ei data trecuta. am prietene care n-ar fi reusit niciodata sa continue alaptatul daca n-o intilneau pe ani culcer.

ERICA: eu cred ca bebeul tau este intr-o perioada de crestere si de aceea reclama sinul atit de des. nu panica, asta nu inseamna ca nu mai ai lapte. da-i sa bea ori de cite ori cere pentru ca asa iti stimuleaza lactatia si laptele tau se va adapta la noile lui nevoi nutritionale. ai sa vezi ca nu-l tine mai mult de doua trei zile si apoi isi va relua programul lui normal. incerca sa dormi atunci cind doarme si el, chiar daca si numai o jumatate de ora.

Lavinia: ii poti da suc bebelusei cu lingurita de intarcare, dar daca nu-i place, nu-i place...las-o citeva zile si incerca din nou. iar daca o alaptezi, n-ai nevoie sa diversifici inainte de sase luni. diversificarea se face pentru a-i obisnui cu anumite gusturi (dar laptele matern isi schimba oricum gustul in functie de alimentatia mamei); altfel laptele ramine alimentul lor principal pina la virsta de un an.

gata, ma opresc aici (desi eu sunt foarte foarte vorbareata)

Mergi la inceput

Amaya, s-a rezolvat.

pupici

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bellamia spune:

Iertati-ne absenta dar nu mai reusim cu sucul de morcovi si restul meniurilor pregatite de fiecare data (de 7 ori pe zi). Va citim dar nu apucam sa raspundem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shinutza spune:

crinuta, sa stii ca sunt biscuiti normali, petit beurre. si eu ma dadeam cu capul de toti peretii, ca nu ii dau bebelinei mele sare pana la un an, ca nu ii dau biscuiti cu gluten pana la 6 luni, si tot asa. pana cand ieri dimineata am vorbit cu o foarte buna prietena a mea care are bebelina de un an si opt luni (sa-i traiasca) si mi-a zis ca sunt un pic exagerata. ca mancarea daca nu are gust, nu place nici bebelului. si intr-adevar, ii dadeam eu mar cu cereale simple(de la nestle) insa nu ii placeau defel. si in plus, eu am fost crescuta cu mar cu biscuiti populari, si sunt ditamai domnisoara si nu am absolut nici o problema, nici cu greutatea, nici cu stomacul, nici cu nimic. si nu sunt singura. oricum, alegerea si decizia sunt exlusiv ale tale. dar stii ce gust bun are marul ras cu biscuiti normali...
biscuitele il rad pe aceeasi razatoare pe care rad si marul (din cele de inox pe care se rade coaja de portocala). am incercat pe cele de sticla si nu il face la fel de marunt, raman bucatele mai maricele si mi-e frica sa nu se inece cumva. mai incolo o sa ii adaug si putina smantana, e delicioasa combinatia, imi amintesc de la sor-mea.
succes!
un "secret" gustati mancarica inainte sa dati bebeilor. daca va place voua, inseamna ca nici lor nu are de ce sa nu le placa. daca nici macar voua nu va place ... mai ganditi-va putintel

Mergi la inceput