Danut are 3 ani si 6 luni.Tot timpul alearga si se loveste la cap.Poate sa-l afecteze psihic?Acum este un copil normal.Pot sa apra mai tarziu prombleme?
si eu ma crizez de cate ori se loveste Marc la cap..chiar ieri si-a facut un zbenghi in frunte ca voia sa ajunga primul la topogan ,la intrecere cu niste fetite mai mari cu vreo doi ani.Numai ce l-am vazut cat e de lung pe burta si urland.Nu mai zic cand se loveste de masa etc...sigur ca sunt ingrijorata,bine ca nu se intampla prea des...il pazesc cat pot de lovituri la cap.Cea mai urata cazatura a fost la 10 luni..apoi a mai cazut de cateva ori de pe canapea,dar nimic serios.Si eu am luat o multime de trante,chiar mi-am rupt nasul cand s-a rupt creanga teiului cu mine si am vazut stele verzi la modul cel mai serios,dar sunt ok
Loviturile la frunte am inteles ca nu sunt atat de periculoase in comparatie cu cele de la ceafa si cele de la tampla-care sunt iontr-adevar foarte periculoase.
pe de alta parte,baiatul unei prietene..are doi ani si saptamana trecuta a cazut cu ceafa de dulap,a ajuns cu el la spital plin de sange si l-au trimis acasa,spunand ca n-are nik.
poate reusesti intr-un fel(in orice fel) sa.l convingi sa alerge m,ai cu grija,la 3 ani jumate sigur intelege ca e periculos.
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c
Daca loviturile sunt mai zdravene sigur ca pot aparea probleme mai tarziu dar nu obligatoriu(doamne fereste de asa ceva).Al meu la 4 ani jumate si tot se mai loveste,oricata grija am avea ei tot se lovesc ca deaia sunt copii.Ca doar n-o sa-i tinem legati acuma.Noi cate lovituri n-om fi luat sau cate palme in cap de la profesori si ne-am facut mari.
andreeat