gresie portelanata versus marmura

gresie portelanata versus marmura | Autor: danilamonica

Link direct la acest mesaj

Dragelor si dragilor trbuie sa-mi pavez terasa descoperita cu ceva: gresie portelenata (cam de la 4-500000 in sus, chiar si 1 mil /mp) sau marmura (gasita la promotie cu 480.000 mp)
Voi ce ma sfatuiti sa pun gresie sau marmura? Care rezista mai bine in timp?
Monica

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

Glumesti, nu cu gresia? O sa aluneci ingrozitor!
Mie mi se pare cam hazardat.
Parca marmura aluneca mai putin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danilamonica spune:

Ei e vorba de portelanata pt exterior un pic rugoasa..si antiderapanta. Ideea nu e de alunecus ci de calitate: care rezista mai bine in timp?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SIMONABB spune:

marmura iti da o senzatie de permanent rece, spre deosebire de gresie
iar marmura aluneca mult mai rau decit gresia portelanata

http://community.webshots.com/user/simonabb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardit spune:

marmura se toceste destul de repede, bine, nu o sa faci santuri sau sa o tocesti cum vezi treptele din vechile institutii, dar o sa se zgarie, daca mai este si deschisa la culoare sau inchisa la culoare, se vede praful care intra in zgarieturi, nu o sa mai aiba luciul ala fain, personal eu recomand marmura doar la interior pentru glafuri, blaturi de masuta. In plus este poroasa si aboarbe orice lichid, daca este apa nu-i problema, se evapora imediat, dar daca este ulei sau rugina (de la armatura parapetului, etc) se pateaza permanent. Granitul este mai dur decat marmura, la granit cu cat culoarea lui este mai inchisa cu atat este mai dur (valabil doar pentru granit), dar tot se zgarie, am pus in firma trepte din granit cenusiu inchis, dupa un an erau zgariate pe mijlocul treptei, pe margini a ramas mai lucios, unde a fost mai putin umblat. Cert este mai eleganta marmura sau granitul decat gresia, dar merita? pentru ca marmura necesita intretinere speciala, slefuire, sa ai grija sa nu o patezi etc. Daca vrei sa imbatranesti in casa/apartamentul respectiv gandeste-te ce alegi, ok acum pretul e cam la fel dar in timp ce costuri o sa ai? Daca alegi gresia portelanata: cea care in structura este la fel ca suprafata exterioara a placii, are avantajul ca daca se ciobeste suprafata, nu o sa se vada asa evident. Avantajul comparativ cu marmura este ca nu se toceste (cea mata). Foloseste un chit elastic (seamana perfect ca aspect si mod de aplicare cu cel normal) chit pe care il recomand si pentru zona din jurul cazii (eu mi-am facut hidroizolatie in baia cu dus, asa ca fac dus direct pe podea, si am pus si acest chit elastic)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pegasis spune:

Ma intereseaza si pe mine subiectu'... As vrea tare mult sa-mi sugerati si mie citeva magazine in Bucuresti unde se gaseste gresie portelanata de exterior. Va rog fara Bricostore, Praktiker, Valea Cascadelor si SAAB, ca ne-am lamurit deja...

Multam'

Carmen

"Cind o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume."
(Enriyeu Castaldo)

Mergi la inceput

Cred ca m-am lamurit ca am luat o mostra de marmura si am frecat-o putin cu o piatra s-a zgariat de ziceai ca patinasem pe ea!!!!!
Asa ca o sa alerg dupa gresie portelenata....

Pegasis a zis " Va rog fara Bricostore, Praktiker, Valea Cascadelor si SAAB, ca ne-am lamurit deja...".. Eu am luat de la SSab cea de interior si este ok..nu stiu de exterior de unde sa iau . Intrebarea mea este de ce esti nemultumita de aceste locatii? nu ai gasit ceva calitataiv sau sunt prea scumpe?

Eu am mai gasit ceva link-uri de firme cu portelanata insa nu am ajuns inca la ele :

http://www.faianta-gresie.ro/
http://www.gresiefaianta.com.ro/magazine.html
http://www.alfaconstruct.ro/about.php
http://www.promacshop.ro/index.php?language=ro

Insa eu nu vrea sa dau mai mult de 450 000 /mp de portelanata fiindca imi depasesc bugetul. Stie cineva alte preturi?
Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pegasis spune:

Monica, sa ma explic :

- la Bricostore pentru sortimentul de gresie de exterior (citeva modele oricum...) existau in stoc citeva cutii... fara comentarii... Ce sa fac eu cu 5 m2 de gresie???

- la Praktiker am vazut fix 3 modele pt exterior.

- la SAAB preturile sar de juma' de milion

- in Militari am fost la Delta si Cesarom si nu ne-a placut nimic

- am fost la Constructexpo in speranta ca vom gasi ceva, dar n-a fost sa fie...

E foarte usor sa alegi o gresie de interior, dar e o problema mult mai mare cind vrei una de exterior... Trebuie sa fie musai portelanata, sa reziste la inghet, sa aiba PEI IV sau V (cel putin), sa fie aderenta si, binenteles, sa-ti placa coloritul.

Noi n-am reusit sa gasim ceva care sa intruneasca toate aceste calitati...

Fetele care mai citesc reviste de amenajari (gen Casa Lux sau Caminul)--am vazut mai demult o reclama la o gresie care avea duritatea 9! Sa mor daca mai stiu cum ii spunea la firma de-o comercializa... A mai vazut cineva reclama respectiva?

Carmen

"Cind o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume."
(Enriyeu Castaldo)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Mai este Sphera - de acolo mi-am luat anul trecut, si cel de pe Bd. Timisoara chiar in capat, pe stanga, inainte sa o iei la dreapta spre Valea Cascadelor/Expoconstruct.

V.

veni, vidi, Victorie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardit spune:

la sphera, m-am dus intr-o sambata asa pe la 10-11am sa-mi iau un intrerupator, era liniste pustietate, va spun eu e cam moarta purceaua in cotetz, mi-e cam ciuda ca e aproape de mine, asta e, am vazut insa la etaj reprezentanta delta proaspat deschisa...
eu zic tot la valea cascadelor sa te duci, sa iei maruntzel fiecare magazin, stand, vezi la colt timisoara cu valea cascadelor este o cladire care are mai multe magazine inauntru
magazinele din oras sunt scumpe, este unul de ex. la intersectia unde cotesti de pe bul unirea spre mall vitan, superfaina dar preturi neica! era una cu insertii de sticla de murano... mai este la berloni, mai sunt magazine si pe stefn cel mare, sau pe mosilor, dar este alergatura, si ori este superscumpa ori gasesti aceleasi sortimente ca la valea cascadelor
eu am luat una de exterior mata (aveau si pe lucios) italieneasca, ca nisipul, am pus-o in romb ca sa dea senzatia de spatiu, am pus si in interior si in bai si pe balcon.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ardit

la sphera, m-am dus intr-o sambata asa pe la 10-11am sa-mi iau un intrerupator, era liniste pustietate, va spun eu e cam moarta purceaua in cotetz, mi-e cam ciuda ca e aproape de mine, asta e, am vazut insa la etaj reprezentanta delta proaspat deschisa...
eu zic tot la valea cascadelor sa te duci, sa iei maruntzel fiecare magazin, stand, vezi la colt timisoara cu valea cascadelor este o cladire care are mai multe magazine inauntru
magazinele din oras sunt scumpe, este unul de ex. la intersectia unde cotesti de pe bul unirea spre mall vitan, superfaina dar preturi neica! era una cu insertii de sticla de murano... mai este la berloni, mai sunt magazine si pe stefn cel mare, sau pe mosilor, dar este alergatura, si ori este superscumpa ori gasesti aceleasi sortimente ca la valea cascadelor
eu am luat una de exterior mata (aveau si pe lucios) italieneasca, ca nisipul, am pus-o in romb ca sa dea senzatia de spatiu, am pus si in interior si in bai si pe balcon.

De unde ai luat-o pe cea italieneasca si cat a fost mp?
Intradevar am vorbit cu mai multe firme si pretul la gresie de exterior incepe de la 475.000 mp.
Pt Pegasis
Gresie cu PEI V am vazut parca la o firma care importa de la Richetti
sunt doua firme dar pt aceasta duritate si pretul cred ca este mare.
Daca afli imi zici si mie ce ti-a placut?
http://www.gresiesifaianta.ro/intens_richetti1.html
http://www.gresiefaianta.com.ro/contact.html

Monica

Mergi la inceput