Mamici Noiembrie-Decembrie 2005 (7)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

RaluD, ti-am trimis PM cu adresa mea de mail pt. cartea cu regimul Montignac. merci anticipat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

Buna fetelor... m-am cam renevit cu scrisul, ca mi-a fost mai usor sa citesc cand mai prindeam ceva timp. Chiar ma gandeam zilele astea ca, daca nu as fi fost insarcinata si as fi vrut sa raman acum, nu aveam nici o sansa - asa o perioada de stresanta traversez!!!

lavi si eu sunt in situatia ta si, desi profesorul a carui asistenta sunt stie, seful de catedra inca nu stie nimic si nici pe la "biroul de personal" n-am dat inca. Plus ca luna viitoare voi avea examen pentru postul de lector si nu vreu sa anunt decat dupa concurs.
Ceea ce am inteles eu este ca schema functioneaza astfel: te duci cu hartiutza de la medicul de familie la biroul de personal, care, in urma primirii, sunt obligati sa anunte Medicina Muncii, iar acestia vor veni la locul de munca sa faca un PV cu conditiile pe care la ai (daca ai unde sa te intinzi daca ti-e rau, etc). Daca faci acest anunt scris, ei sunt exonerati de orice raspundere...

Coralia iti tin pumnii astazi la echo, sa ne pui poza in album, OK?

Maria_Alexia ce mai faci?

Tania & Punctuletz 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IrinucaR spune:

In atentia celor care iau Royal Tonic Prenatal:
Sa stiti ca de cand am schimbat vitaminele, am observat o potolire a foametei. Este posibil sa fie si din cauza trecerii in trim II, dar coincide si cu momentul in care am inceput sa iau Royal Tonic Prenatal. Sunt tare incantata!!!
Am ajuns sa pap doar 3 mese pe zi, iar pofte si alte d'astea incerc sa le stapanesc. Sa vedem cat ne va tine!!!



www.irinucasisoru.3x.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coralia76 spune:

Tania chiar nu te-am mai vazut pe forum de cateva zile si ma intrebam ce e cu tine,lasa ca trece si perioada asta stresanta ,important este sa te simti tu bine si bebe la fel.
Anda thx ca ai completat listutza
Ma duc azi si cu analizele facute sa i le arat doamnei doctor sa vad ce parere are daca trebuie sa iau vitamine..mi-e cam rusine ca buletinul de analize arata jalnic,a plouat in ziua cand mi-am scos analizele si eu prin ploaie curioasa sa vad cum mi-au iesit nu m-am mai gandit ca o sa le ude si o sa arate in halul asta...sper sa nu primesc observatii prea dure...
Lavi,ti-ai cumparat pana acum ceva carti legate de perioada de sarcina?
Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

tania-z, pt. a beneficia de prevederile O.G.96/2003 cu modificari, trebuie sa faci anuntul in scris catre angajator si insotit de document doveditor de la med. fam. sau specialist. Nu este termen limita pentru depunerea anuntului. De drepturi beneficiezi de la data la care angajatorul a fost in cunostiinta de situatie.
Mie imi convin orele alea de control prenatal (imi amintesc de scutirile din vremea liceului).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns T_Ioana spune:

Haideti mai fetelor, chiar nu imi raspunde nimeni? Sa iau pana la urma acid folic de capu meu sau nu? Rau nu cred ca face, dar astept si parerea voastra!
Cand am ramas insarcinata ma gandeam ca sunt prea tanara si ca puteam sa mai astept, sa fim doar noi doi inca un an, dar acum vazand varstele din listuta mi-am dat seama ca e bine sa se intample cat mai devreme pentru ca risti sa nu se mai intample deloc.....
Sarcini usoare si fara greturi!
In cazul in care va plictisesc sau chiar nu aveti chef sa imi raspundeti, doar spuneti , ca ma prind eu pana la urma....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Salut fetelor, si bun venit celor noi!

Ma uit cum scriu fetele cu sarcini mai mici si imi amintesc cum ne stresam si noi cu intepaturile, greturile si diversele senzatii. Nici nu-mi vine sa cred ce repede a trecut totusi timpul....

Mai scriu o data, am ramas insarcinata cu cateva zile inainte de 30, nasc la 30 de ani.

Numar orele pana joi cand merg la controlul lunar si-l vad iar pe bebelica. Inca ma chinui sa ma programez la genetice in 16-18, ca la cluj se fac doar intr-un loc si prin pile, cunostinte, etc.

Eu nu mai prea am nici un simptom de sarcina, parca sunt mai energica si ma simt mai fresh de cateva zile, desi m-am simtit bine si inainte. Parca simt niste "falfairi" prin uter, cika incep sa simt miscarile copilului. Mama a ras de mine cand am spus ca nu mai am simptoma, ce as vrea: sa cante copilul ca sa fiu linistita? :)

Important este ca desi suntem in mutare, ocupati cu munca si umblatul dupa diversi si diverse pt casa sunt cu moralul sus si vad inainte cu optimism. In fond si la urma urmelor nici banii si nimic material nu pot micsora bucuria asteptarii unui copil.

Va doresc si voua o saptamana super si continui sa citesc tot ce se scrie.

Ma intereseaza si pe mine cartile cu mama si copilul ca nu stiu care ar fi mai buna. Astept un sfat de la mamicile care le-au folosit, cred ca ele stiu cel mai bine care le-a ajutat cel mai bine.

Ripley, 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Despre carti, eu v-am scris mai de mult (pe la cap 2 cred) ce carti am de la sarcina trecuta, nu-mi mai cumpar acum. Acolo am scris si cum as alege eu o carte - ma uit la niste chestii pe care le stiu si vad ce zic ei acolo, sau la niste chestii importante.

Daca aveti de la cine sa imprumutati "Mama si pruncul" de Marin Gh Ciobanu este FOARTE buna, e cartea mea de capatai cu sarcina si nasterea. Nu se mai gaseste in librarii. - De la cineva care a nascut acum 2-3 ani. A fost intens apreciata de o prietena la care i-am imprumutat-o in sarcina ei si de o colega.

Mama si copilul de pe vremuri mi se pare invechita (de ex zice ca gravidele sa nu bea prea multa apa ca sa nu faca edeme,acum se recomanda invers; la bbu incepe diversificarea prea devreme cum era atunci, ca mamicile se intorceau la 2 luni la servici, etc) dar totusi e buna in alte privinte. Eu ma folosesc SI de ea. De exemplu imi place cum trateaza bolile copilariei si tot ce inseamna boli: bubite, cojite, eritem fesier, erc. Pt o problema de obicei ma uit in 2 carti, sau in fine, cate am pe sub respectiv.

Editia noua nu o am.

Eu nu-mi mai cumpar carti despre sarcina ca am suficiente si n-are sens sa mai dau banii pe asa ceva.

Ripley nu te mai stresa cu banii, bucura-te de ce aveti: ca va mutati intr-o casa noua, ca o sa aveti un copil si ca nu e o problema sa-l cresteti... multi nu fac copii pt ca nu au bani sa-i creasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandyksch spune:

Astazi am intrebat totusi la Personal daca e necesar sa anunt in scris daca sunt insarcinata. Da, asa este mi s-a dat un formular pe care sa-l completez si sa aduc o adeverinta de la medic in care scrie cate saptamani de sarcina am. Pana la urma cred ca e un lucru bun caci azi de exemplu eu m-am trezit ca ma suna seful meu si-mi zice ca ar trebui sa ma duc pana la Bucuresti in delegatie...si i-am spus sa nu se supere pe mine sunt in saptamana a 16-a de sarcina si nu ma duc.S-a blocat un pic da'a zis ca am dreptate si m-a lasat in pace.

Asta a fost faza a doua caci vineri dupa-masa m-a intrebat ca ma intorc in termen de 3 luni de la nastere inapoi.As vrea sa stea el 3 luni acasa cu un copil.Pe vremuri asa era dar atunci era program de munca de 8 ore pe zi si la ora trei si ceva omu' era acasa...acum ai program de 10-11 ore pe zi.

Ripley, chiar voiam sa le intreb si eu pe fete (mai ales cele cu DPN apropiat de al meu: Ralud, Noki Lara, Bic, Monet, BB Alinus, daca au simtit deja ca se misca bebe. Pe mine ma streseaza lumea si ma intreaba daca am simtit deja. Intr-o noapte m-am trezit brusc (cam pe 5 mai) si am simtit o pulsatie puternica in burtica cum nu avusem pana atunci, in zilele urmatoare am simtit diferite falfaile-nu continuu asa mai ales daca stateam intinsa. Spuneti-mi imi imaginez toate astea sau chiar simt ceva. Astept sa-mi spuneti experienta voastra.

Mandy, 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Buna gravidutzelor
Mandy cand bb misca prima oara se simte ca un flurure cum da din aripi...asa ca o falfaire si dureaza 1 sec 2. Dupa cum ai descris, falfairea aia era chiar prima miscare a bb-ului

4+

Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36

Mergi la inceput