23 de ani pierduti in van!
Raspunsuri - Pagina 2
spic de grau spune:
Emma..sau cum te numesti,
Acum esti inca tanara si in putere. Inca iti mai poti reface viata. Uita-te la omul de langa tine si intreaba-te daca ai puterea, curajul sa imbatranesti langa el. Cand copilul tau va creste si va pleca de langa tine, vei ramane doar TU si EL. (si EA).
Nu cauta scuza "raman ptr copil". Din cate spui, lui nu ii pasa de copil. Ca il vede in situatia in care sunteti acum (cateva ore pe seara in timpul saptamanii, ca in weekend sta cu "tovarasa"), sau ca il vede in timpul orelor fixate de judecator (sau de voi de comun acord)..cred ca tot acolo "iese" fiul vostru cu timpul acordat ptr el.
Ai o singura viata. Esti fericita cu EL? De ce te multumesti cu resturi?
Bunica mea a luptat 9 ani ptr casnicia ei. El era afemeiat, ea stia ca el calca stramb, el venea de la "ele" si ii cerea iertare... Bunicii i-a trebuit multa rabdare ca sa suporte asta si sa lupte ptr el. Ea spunea ca a facut-o ptr ca stia ca el o iubeste, si ca stia ca il poate schimba (cate rugaciuni nu a facut saraca ptr asta).
(sincer vorbind, eu una nu as fi suportat, rezistat, inghitit..nu cred!).
Ce vreau sa spun e ca - lupti ptr ceva (daca tot vrei sa lupti, daca tot accepti), atunci cand vezi ca persoana te iubeste, cnd crezi ca Dumnezeu il poate schimba..cnd exista semne ca s-ar putea schimba.
Dar asa..in situatia in care esti, ca el iti reproseaza ca nu l-ai inselat!! I-as fi zvarlit hainele pe geam, si as fi bagat divort imediat!
Imi pare tare rau ptr tine!
Luminita si www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">DAVID - 11.03.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David
"Il y a des fleurs partout, pour qui veut bien les voir" (Henri Matise)
RaluD spune:
Imi pare rau, Emma, dar cred ca situatia ta nu are alta rezolvare decat divortul.
Esti inca tanara si iti poti reface viata, din toate punctele de vedere.
Mult curaj!
Raluca, Emi bebelusa si bb2 din burtica
Alyssa spune:
Vrei sa mai treaca inca 23 de ani pe linga tine?... Gindeste-te cum te-a cerut de nevasta, toate promisiunile pe care ti le-a facut. Au fost adevarate? Imagineaza-te tinara ca atunci cind te-a ceut de nevasta si el tot la fel, venind la tine si facindu-ti propunerea si spunindu-ti cit e in luna si in stele dar imagineazati-l pe el spunind : vai draga, daca ai sa accepti sa fii sotia mea am sa ma port ca un mitocan, am sa te insel ani intregi am sa te desconsider ca femeie ba si mai mult o sa am obraznicia sa fac si orar cu tine cu timpul pe care il voi imparti cu amanta, te voi minti, te voi degrada. Tu ce ii vei raspunde in situatia asta??? Da, te voi lua de sot si voi muri cu tine in brate ca asa e crucea mea??? Sau ia mai du-te naibii si cauta alta fraiera?...
De ce iti spun asta? pentru ca asta a fost mecanisnmul gindirii mele cind i-am spus fostului dupa zece ani ca nu ii mai merge! Si aveam doua fetite mici de numai 4 ani si doi ani si o luam practic de la zero! Mama lor de imputiti!!! Asa mi l-am imaginat eu ca m-a recerut de nevasta cum se practica aici pe la zece ani de casatorie. Mi l-am imaginat ca vine si se apuca de declaratii : am sa te insel, am sa te mint, am sa ascund banii, am sa ma apuc de droguri si am sa iti fac viata calvar, am sa te insel cu tot felul de femei, am sa te fac de ris peste tot, te voi lasa cu ochii in soare cu doi copii mici si nu iti voi da un cent... Duca-se!!!
Inselata am fost si eu si inca de cite ori! O data l-am prins in act si dupa sapte luni de separare tot l-am iertat. Imi dadeam seama de fiecare data... Ultima oara am ascultat un mesaj de la ea, cu accent de Trinidad-Tobago sau de undeva de pe acolo spunindu-i "Hi, Eddy, it's me... I'm here at the restaurant, my cousin Troy dropped me off here. Where are you?" Banuiesc ca totusi s-au intilnit ca in noaptea aia a venit la ora unu acasa. I-am spus de mesaj si mi-a spus ca e greseala!!! (Tot cu aia e si astazi) Fetita noastra Sarah il asteptase pina la unsprazece jumate plingind cu capul pe usa din spate care era de sticla, ghemuita pe jos cu ochii afara, ca un ciine... Adormise acolo plingind, asteptindu-l, in mina avea un calendar pe care il facuse la gradinita pentru el, cu minuta ei, de ziua tatalui, cu desene facute de ea, cu toti patru, cu happy face-uri mari si haioase... Mi s-a rupt inima in bucati dar nu pentru mine ci pentru ea ca nu merita asta!!!
Am hotarit sa ma despart de mai bine de un an si de atunci viata mea s-a schimbat in bine fenomenal. In primul rind sint linistita si eu si fetele, sintem vesele si increzatoare in viitor! Apoi am invatat sa ma pun eu numarul unu in viata, sa ma iubesc si sa ma apreciez pe mine. Mi-am ridicat standardele si nimic nu ma va face sa fac compromisuri aiurea numai de dragul de a avea pe cineva linga mine...
Sfatul meu ar fi sa te pui pe tine pe primul loc! Gindeste-te numai la tine si la copil, inlatura negativitatea din jurul vostru si vei vedea ca toate se vor schimba in bine!
Putere multa si intelepciune!
Alice
Angela T. spune:
Sa imi fie cu iertare, eu una am impresia unui alt subiect gen foileton sau telenovela, dupa preferinte. Cand ti-ai ales nick-ul te-ai inspirat cumva din seria autoarei de aici http://www.harpercollins.com.au/title.cfm?ISBN=0007134347&Author=0000091 ? Pentru un membru incepator, cu doar un posting la activ, scrii cu uimitor de multa larghete despre drama personala, incat mai, mai ca storci si lacrimi emotionate de la audienta. Iar stilul suna iarasi cunoscut, cred ca am mai citit vreo doua-trei povestioare emotionante scrise in acelasi stil pe DC.
Angela T. spune:
quote:
Initial creeata de emma_hart
I-am vazut adevarata fata ,de cinic,atunci cand mi-a spus ca l-a deranjat dragostea mea pentru el din toti acesti ani si faptul ca i-am fost fidela.
Haida deh, cu putin efort de imaginatie puteai scoate un motiv mai veridic
Elenalove27 spune:
angela T.
...si eu care am citit cu lacrimi in ochi subiectul postat de emma-hart... am citit si ce a scris Alyssa care m-a impresionat pana la lacrimi... la fel si celelalte fete.
rusinica
Nu crede in miracole, bazeaza-te pe ele.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37862" target="_blank">A fost odata...Fat-Frumos din LACRIMA
adusca spune:
prea dramatica, prea ireala....o femeie nu poate accepta asa ceva, mai ales ca din mesaj reiese ca isi da seama de lucrul asta.
Analizeaza foarte bine problema, dar solutia e de tot plansul. Adica sa ramana cu dansul si sa se coboare sa implore acea femeie? Pentru ce? Ii este datoare cu ceva femeia respectiva? Nu, sotul ei ii este dator, el stie ce obligatii are fata de familie...nu o straina.
Dar totusi cred ca situatia nu e reala.
Fetele de pe DC babusca adusca
Eu nu sufar de nebunie....ma bucur de ea in fiecare minut.
lilach spune:
Angela T. s-ar putea sa aiba dreptate...insa eu cunosc cazuri reale, cit se poate de reale care traiesc asa de 40-45 de ani...deci au ajuns la batrinete si sint ca doi straini in aceeasi casa, fiecare cu ale lui ...
Foarte trist.
"Un sfirsit e un inceput..."
ella&com.
Viovio spune:
Alyssa mi-au dat lacrimile.
Ema_hart,cum adica mi-am trait viata prin el si acum nu stiu cum sa traiesc fara el?
Da' pina sa-l cunosti pe el cum ai trait?
Il iubesc pe sotul meu la nebunie,dar imi traiesc viata cu el,alaturi de el si in nici un caz prin el.Suntem doua persoane diferite,care se iubesc si se respecta enorm!In nici un caz eu nu traiesc prin el.
Am invatat de la viata ca,daca esti sanatos,poti traii chiar si singur.
Tot timpul m-am gindit ca in viata e bine sa stii sa te descurci singura,si sa nu fii absolut dependenta de cineva.Oricind se poate intimpla ceva grav(doamne fereste),si daca eu nu sunt capabila de nimic,cine va avea grija de copilul meu?
Si daca al meu s-ar purta ca un strain,si eu i-as raspunde cu aceeasi moneda.Adica l-as da pe usa afara,asa cum as face cu orice strain care m-ar deranja...Fara regrete!E doar un strain!
Sper sa fii egoista si sa iei cea mai buna decizie pentru tine si copilul tau.
Violeta mami de printesa Cristiana Bianca
POZE CU BIANCA
Daca plingi ca ai pierdut soarele...,lacrimile te vor impiedica sa vezi luna.
iren spune:
Angela, ce sa mai zic acu, asta e , daca-i facatura, macar sfaturile noastre folosesc altor fete aflate intr-o situatzie asemanatoare...
Alyssa, nu-i prima oara cin' citesc "filele" tale de poveste, dar de fiecare data-mi dau lacrimile si te admir pentru fortza pe care-ai avut-o si o ai in continuare
Iren dubla mamica Bogdanelu nazdravanu si Julia zbintuita
In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.