Gravidutzelor pls. as dori sa stiu daca...
Sant o gravidutza in 4 sapt si 2 zile
iar dr. mi-a spus in urma analizelor ca nu e nevoie sa i-au Utrogestan. Din cate am citit pe forum aproape toate gravidutzele din Ro i-au Utrogestan.Are ceva daca i-au si eu 1 dim. si 1 seara? Afecteaza cumva negativ?
Sarcina usoara va doresc tuturor si bebei voinici si sanatosi
Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36
Raspunsuri
ChrisDun spune:
Buna, eu sunt in luna a noua, mai am o saptamana pana nasc, si nu am luat deloc urogestan sau alt soi de hormon.
Fiind hormon (in speta - progesteron), ar putea, cred, sa afecteze negativ organismul tau - in cazul in care nu ai nevoie de el. Iti sugerez cu caldura sa tii cont de ce spune medicul tau.
Eu nu cunosc asa multe cazuri de gravidutze care au luat utrogestan. In principiu, stiu ca femeile care au probleme in a ramane insarcinate sau a pastra sarcina trebuie sa faca tratament hormonal.
Ceea ce este indicat sa iei, chiar inainte de a ramane insarcinata, dar mai ales in primul trimestru de sarcina, este acidul folic (banuiesc ca deja medicul ti l-a prescris).
Numai bine, sa ai o sarcina usoara si bb sanatos!
2 in 1
maraki spune:
Chrisdun NASTERE USOARA

Multumesc pt. raspuns

Monica
irinadum spune:
nici eu nu am luat si nici vorba sa imi prescrie cineva aici si sunt in 9 saptamani ba pot spune ca nici acid folic nu mi-au prescris doar un supliment de fier pt ca am carenta si asta de abia ieri deci dc nu ai probleme nu ai de ce sa te legi la cap. e mai bine asa asta inseamna ca totul decurge normal . sarcina usoara
gabitzam spune:
Utrogestan se prescrie doar in cazuri cu probleme, singerari, dezlipire de placenta, etc. Deci pentru sustinerea sarcinii. Daca nu e cazul tau si doctorul nu ti-a prescris, nu e cazul sa iei. Si nici in caz fara a fi prescris de un medic.
www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Burtici&mid=9189&cid=14896" target="_blank">Gabitza si bebe Andrei Stefan
DPN 25.05.05
Kittycat spune:
Nu inteleg de ce vrei sa iei un medicament daca nu e nevoie de el. Nu e deloc adevarat ca aproape toate
din Ro iau asa ceva, nu stiu de unde ai dedus tu asa ceva. Eu n-am luat asa ceva si nici nu s-a pus vreun moment problema sa iau. Nu se ia intr-o sarcina fara probleme, dintre fetele pe care le cunosc nu au luat decat cele cu probleme, nici vorba si celelalte.
Andra,
de printesa
(15.11.2004)
Katink spune:
Monica,
ai incredere in medicul tau, daca el spune ca nu iti trebuie mergi pe mana lui, stie el mai bine.
Nici eu nu am luat, tot ce mi-a spus sa iau pana acuma a fost acid folic, eu am cumparat Folio (acid folic+iod), e o cutiouta cu 120 de pastile si costa 8E, iti ajunge 4 luni. Se ia una pe zi, de obicei dimineata dupa micul dejun.
Fier este indicat sa iei atunci cand hemoglobina este sub 11.5, asta iti va fi verificata lunar, sau la doua luni (mie imi ia sange din deget la doua luni pt a verifica hemoglobina).
Altceva nu iau, pentru ca mi-a spus atata timp cat analizele sunt bune, nu este nevoie de supliment...
Acuma sunt in sapt. 29 de sarcina, bebelusa mea la ultimile masuratori era in grafic, eu m-am ingrasat 6kg si ma simt foarte bine.
Ai grija multa de tine, primele saptamani sunt foarte importante, incearca sa mananci cat mai sanatos, sa te odihensti mult, evita pe cat posibil efortul si relaxeaza-te, esti o viitoare mamica!!!
Pupici multi,
Katink
cu dulcineea mea 28+
Fotografii
irinabungau spune:
Monica, eu sunt una din cele cu problemutze si a fost nevoie sa iau utrogestan sa se fixeze sarcina, iar acum continui tratamentul pentru a ajuta placenta sa se ridice...
Daca tu esti bine nu este cazul sa iei medicamente care nu ti-au fost prescrise, ai multa increderein medicul tau, el stie foarte bine ce-i bine pentru tine.
Iti doresc din tot sufletul sa ai o sarcina usoara si multa sanatate!!
Pupici,
Irina si bebe 27 sapt.
http://photos.yahoo.com/irinabungau
beatriced spune:
Draga mea Utrogestanul nu face deloc rau! Din contra el mentine sarcina...Dar se prescrie in anumite situatii... Dar eu zic sa-ti asculti doctorul si sa iei doar ce-ti prescrie el. Inseamna ca tu nu ai nevoie de el! Eu spre exemplu am avut niste sangerari prin luna a II si a fost nevoie sa iau si a fost foarte bun. Acum mai avem o sapt si nastem si ne simtim super bine...
Bafta multa si asculta-ti doctorul! Nu trebuie sa faci ce au facut altele... Niciodata!
Pupici si multa sanatate...
38 sapt + 6 zile
beatrice
Carmi spune:
Nu lua medicamente numai ca ai auzit ca iau altii.
Vorbeste cu medicul tau. Eu sunt in 5 luni si, in afara
de vitamine si acid folic, dr. nu mi-a prescris nimic altceva.
Sarcina usoara !
maraki spune:
Va multumesc fetelor tuturor pt raspunsuri
Nu i-au daca nu trebuie dar am vrut sa stiu ce se poate intampla
Eu asa am crezut ca in Ro este recomandat in primele luni de sarcina aproape tuturor gravidutzelor. Pe mine de fapt m-a derutat ca am fost la clinica atunci cand am facut HCG-ul si pt ca nu era dr mea am cerut reteta pt Utrogestan altui medic si mi-a dat.Dupa masa insa mi s-a spus la telefon ca nu e nevoie sa i-au( asta dupa ce s-a confirmat sarcina)
Sarcina si nastere usoara sa aveti fetelor 
4+
Monica