ce nu trebuie sa spui copilului tau,NICIODATA!
Raspunsuri - Pagina 8
noltic spune:
Copii copii copii! In primul rand ar trebui sa simta mandria noastra de parinti ai lor; apoi mandria lor de a fi copiii nostri; simplu si la obiect. Dar,noi ca parinti suportam deja o puternica incaracatura emotionla de la ai nostri si ......cum facem atunci??
1. Copilul trebuie sa se simta iubit nu acceptat
2. Copilul trebiue sa se simta incurajat permanent de catre parinti in orice actiune de explorare a lui, indiferent de gradul nostru de comoditate si siguranta
3. Copilul nostru trebuie sa aibe certitudinea de siguranta din parea noastra indiferent de eforturi si imprejurari
4. Copilul nostru trebuie sa beneficieze de libertatea de a alege pana la maturitate
5. Copilul nostru trebuie sa se simta unic si repectat pentru ceea ce ne ofera nu pentru ceea ce este
6. Copilul nostru trebuie indrumat cu atentie si delicatete, afectiune si responsabilitate afectiva in dauna celei rationale
7. Copilul nostru interpreteaza toate eforturile noastre educationale in plan afectiv, rationalul va fi descoperit cand va inceta sa mai fie copilul nostru: va fi matur. Si ce mai facem in continuare pentru ca nu prea mai stiu??????
Astept sugestii(nu justificari),
Nick.
Briantis spune:
Sa nu ii spui ca nu l-ai vrut si ca ai umblat sa-l avortezi ,asta e chestia care mie mi-a fost spusa in adolescenta si care nu mi-a iesit niciodata din cap.
Sa nu ii spui ca din cauza lui ti-ai stricat viata si ai ramas intr-o casnicie care nu a mers nicicum si din cauza asta nu ai fost niciodata fericita .Ca ai stat si ai "suportat" pentru el ,desi si acum parintii sunt impreuna desi eu sunt la casa mea de ani buni si sora-mea la fel ,si tot se mai cearta si mai au cate ceva de impartit.
Sa nu ai reactii deplasate ca aia pe care a avut-o tata cand am intrat la facultate :pe sora-mea a felictat-o cu un an inainte cand intrase ea ,la mine ,cand i-a zis mama c-am intrat la o facultate buna ,cu concurenta destula(acceasi la care intrase si sora mea) ,prima replica pe care a dat-o ,cu mine de fata "te-ai gandit cu ce o sa le tii pe amandoua ?".Poate asta nu vi se pare semnificativa ,dar pe mine m-a durut foarte mult .Ok pot sa inteleg ca-ti faci probleme cu ce tii doi copii la facultate ,dar chiar sa nu poti sa-ti feliciti copilul pentru o asa realizare?
In fine, sunt mai multe pe care eu nu le-as spune niciodata copilului meu ,multe pe care le-am iertat ,dar pe care nu pot sa le uit.