Mamici de iulie-august 2005 (34)
Raspunsuri - Pagina 11
ZenaO spune:
Salut, fetele!
Deci nu am fost singura zgaltaita de cutremur, norocul meu ca tocmai ma trezise foamea si papam atunci, daca m-ar fi trezit cutremurul m-as fi speriat mai tare.
Frumoasa zi, ne-am plimbat si noi toata ziua azi, si maine mergem la gratar ca l-am tot amanat din cauza vremii.
In rest toate bune, noi luam Tardyferon si MagneB6, am luat si Materna si m-am simtit bine cu ele, dar parca prea imi dau pofta de mancare. Dna dr. ne-a pus sa luam si Ca pt. ca nu mananc suficiente lactate, dar m-a avertizat ca da contractii. Asa ca o sa incerc sa mananc mai multe lactate.
Delia, vecina, o sa urmaresc cand intri si o sa vorbim.
Bine ati venit fetelor noi.
we placut
Zina si bb Matei
Giana spune:
Mamini,iti multumesc mult pentru raspuns.Am sa incep sa-l iau.Si il voi da si bbului cat va fi nevoie.
Giana si bb 25 s
http://photos.yahoo.com/gianadedu
anis spune:
Ce fac fetele???
Noi am profitat de vremea frumoasa si am dat o fuga la munte...si ne-am intors azi..desi as mai fi stat ..dar aveam niste treburi.
CE SE AUDE CU INTALNIREA NOASTRA???
AniS
si bebelina mea dulce 27+
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
irinabungau spune:
Zina, intr-adevar si eu ar trebui sa incep o cura serioasa de iaurturi si de branza - ca lapte beau zilnic - pentru Ca...
Anis, parerea mea este ca ar trebui sa va grabiti cu intalnirea, ca acusica incep fetele sa nasca... nu mai este mult pentru unele si ar trebui facuta acum cat inca se mai pot deplasa... Eu ma auto exclud de la intalnirea asta, dar ma bucur enorm ca am participat la prima. Din pacate nu te-am cunoscut pe tine, dar pe tine te vad la mare, asa-i????
Pupici si noapte buna,
Irina si bebe 27 sapt.
http://photos.yahoo.com/irinabungau
AC spune:
Am intrat in fuga. Va pupp burticutzelor 
Pe scurt
Adriana fetita mea vorbeste romana cu mine, franceza cu tati si engleza de la daycare si copii prietenilor. Psiholoaga ne-a spus.: pana la patru limbi, dar un om o limba fara exceptii. Si fetita mea la aproape doi ani vorbeste bine-bine (pentru varsta ei
) romana (propozitii scurte, foloseste trecutul), rezonabil franceza (propozitii scurte) si asculta de comenzi in engleza, plus alte cuvinte legate de joaca (slide, playhut...). si cand vede alt copil..o ia pe rand pana se lamureste.
Mama mea vorbeste si engleza si franceza rezonabil... dar zau.. mi s-ar fi parut penibil pentru ea sa vorbeasca alta limba cu nepoata, socrii mei nici nu ar concepe
.
Avem si alti copii romani, nascuti aici si cu totii vorbesc romana. Necazul mare va fi cu scrisul. Dar vorbitul mi se pare simplu.
emaimee faci cum iti doresti, dar gandeste-te bine daca vei putea realmente vorbi cu puiul alta limba. Eu care credeam ca am un vocabular destul de bun in franceza.... invat de zor cuvinte si-mi dau seama cat de frustrant ar fi fost sa incerc sa comunic cu ea in alta limba decat romana. Animalele nu fac la fel ca in romana, habar n-aveam cum sa spun la grebla, lopatica, galetusa sau animalelor gen bibilica etc. Poti sa te uiti in dictionar, dar nu poti cauta chiar asa de des. Nu stiu in plus noi eram stresati de engleza.. cum va invata. Eh nu are nici o problema. Intr-un grup de joaca copii au varste diferite de exemplu pre-toddler sunt impreuna de la 10 la 24 de luni. Multi nu vorbesc deci nu era a mea un caz special si se antreneaza la joaca, repeta cuvintele spuse de educatoare si de cei mai mari. Si jocurile verbale vin tarziu. intai impart o minge , se gadila,, se cearta pe o bucatarie sau un ursulet. Si daca nu vrei daycare exista si-n Europa sunt sigura playgroup-uri si un numar de ore pe saotamana copii si parinti isi aduc copii impreuna.
Nu mai stiu cine a intrebat de termometru ca am citit pe fuga. Noi avem doua. Unul digital rectal simplu si unul cu infrarosii de la Braun pentru ureche, cel cu tampla a aparut dupa nastere. Cel de la Braun e foarte bun, dar pentru copii sub an trebuie sa tragi putin de pavilionul urechii (scrie in prospect) ca sa intre pe canal... ehh si nu eram sigura ca o fac ca lumea, in plus un bebe mic protsteaza mult mai putin decat unul de aproape doi ani... si deci rectal simplu pentru bebe mic. Oi fi eu neindenateca ... asa eram sigura ca nu gresesc
.
Andreea si galusca
si ghemotocul
asteptat pe 4 iulie 2005
MONAI spune:
Salutare, burtici!
M-am trezit cu o durere groaznica de cap, vremea aici e infecta (sta sa ploua), asa ca ne-a stricat planurile de chef cu gratar si mici.
.
17lory, am primit un gel de picioare racoritor de la Avon, ieri l-am folosit prima data pentru ca am stat mult in picioare si ma dureau si-mi erau umflate. Mi-a calmat durerea, dar am adormit aproape instantaneu, asa ca nu stiu daca are si alte efecte. Am citit la mamicile de mai-iunie, ca una din ele doarme cu plapuma facuta sul sub picioare si i s-au desumflat picioarele dupa ce foarte mult timp a avut aceasta problema. Mie pana acum mi s-au umflat doar de cateva ori, seara, in special in zilele cand umblu mai mult.
Fetele, in sfarsit am mobila de dormitor montata, a iesit asa cum am vrut eu, si ma pot apuca de camera fetitei. Saptamana viitoare vreau sa finalizez si cu bagajul de spital, sa stau linistita.
Va pup.
Sa auzim numai de bine.
30 si
din burtica Sara.
corbioana spune:
Neatza noi tocmai ne-am trezit ce dormiciosi suntem si mama si fiu
sper sa fim asa adica AMANDOI si dupa.
Monai nu stiu daca e asta rezultatul la mine, insa dupa vreo luna in care aprox zilnic mi se umflau gleznele (doar jos glezna nu sia lte locuri) am inceput sa ma obisnuiesc sa dorm cu o perna mica intre picioare cand dorm pe o parte (oricum aproape ca numai pe parti dorm acum ca altfel nu am cum...) si nu stiu daca de la asta sau nu dar slava acerului nu mi s-au mai umflat asa ca atunci deloc. Se umfla dar muuuuuule mai putin in sesnul ca se mai vad asa urme de la sosete care nici macar nu sunt stramte sau mici chiar nu stiu. Poti incerca. Si mai dau din cand in cand cu gel special de farmacie - Venuroton gel- pt vase capilare, pt buna circulatie a sangelui, glezne umflate. Sper sa te ajute.
Aici bate un vant naprasnic si enervant ca si noi vrem sa iesim la gratar, soare este dar...ufff ce mai luna de Mai...
O ZI BUNA TUTUROR
Ioana
sapt.31
http://pg.photos.yahoo.com/ph/corbioana/my_photos
nicoll_mada spune:
Buna fetele!
Cineva zicea ceva de un gratar astazi.Acelasi gand ilaveam si noi,dar se pare ca vremea din Bucuresti se cam joaca cu noi.E innorat si bate vantul.Dar la o plimbare in parc tot vom merge.
Cat despre picioarele umflate doctorul mi-a spus sa imi ridic picioarele pe o perna,patura sau ceva care sa le tina mai sus.Asta avand in vedere ca mie mi se umfla doar cand stau mult in picioare sau pe scaun.
Vitaminele sau aporturile alimentare care mi-au fost date vi le-am scris ieri,dar le mai repet o data.Materna cu seleniu,Calce-vita si Acid Folic.
Acum va pupic dulcic si fiugim,poate reusim sa nu ne prinda ploaia in timpul plimbarii.
nicoll_mada
30s+6z
MMN
nem spune:
Fetelor, am si eu o intrebare..saltelute pt patut de unde se pot comanda?Sau voi de unde le-ati luat?Si de care?
17Lory, pe mine ma stresseaza dr cu kilogramele, tie nu iti spune nimic?Tu tot la cabinet mergi?
Ce vreme urata fetelor afara...asta e, mai bine decat sa fie caldurile toride care sa ne chinuie sunculitzele
Pupici
Emma si bebe Alex, 32+
17lory spune:
Buna burtici!
Multumesc pentru sfat, Monai. Incerc sa cumpar acel gel dar sa vedem cand o sa ajung la magazin. Ce pot sa spun dimineata cand ma trezesc nu am picioarele umflate dar peste zi se umfla, cel putin daca merg.
Emma mi-a spus doctora ca sunt cam grasuta si sa incerc sa trec pe verdeturi, o sa-i urmez sfatul. Incerc sa nu mananc dulciuri cu toate ca nu prea m-am omorat cu ele pe timpul sarcinii si sa mananc cat mai disociat. Eu o sa incerc dar nu o sa ma omor, ce o fi o fi ....
Burtici spuneti-mi si mie avand in vedere ca la dr ma duc tocmai pe 30 mai, ati facut antitetanos, analiza cu streptococul B sau ce analize au fost indicate de medicii vostrii in trimestrul III de sarcina?????
Apropos de saltelute pe site happybaby.com la magazinele VISAK, exista o salteluta care mi se pare interesanta si anume antisufocanta, este de la firma Inglesina.
Va pupic, mamica Lorena
, BOCANILA
si BAMBY