Bebelusi de sept - oct 2004 (44)
Raspunsuri - Pagina 14
roandre spune:
Julya, e minunat sa vezi mogaldeata mica mergand prin casa si tinandu-se dupa tine ca un catelus...dar pe cat de minunat e, pe atat de tare te oboseste pt ca trebuie sa fii tot timpul cu ochii pe ea pt ca face numai prosticele. Uneori ma gandesc la cat de bine era cans statea acolo unde o puneam si mai aeam si eu timp liber....acum timpul liber este egal cu zero....dar un zero mare...hihihi
Julya, cat despre dinti...mai va dam noi...caci se pare ca Alexia s-a pus pe scos de dintisori. Acum ma rog sa nu fie adevarata totusi vorba ca daca ii ies devreme dintii ii va avea prosti. Uffff, tot cu temeri...daca ii ies devreme, de ce ii ies devreme....daca ii ies tarziu, de ce nu i-au iesit pana atunci...hehehe, cine ne-o mai intelege si pe noi!
Boza, dupa ce ii apare dintisorul ca o liniuta, cam dupa o saptamana deja se vede cand rade/deschide gurita iar dupa 2 sapt e mare-mare.
Andreea, dar nu ii dai doar regim acum? Adica doar supa de morcovi, mucilagiu orez, lapte fara lactoza, banana....si cam atat? Mie asa mi s-a recomandat cand a avut Alexia diaree. Nu prea a mancat ca nu-i placea...si sincer nici nu-i prea ardea de papa dar s-a facut bine.
Oricum, multa sanatate si sa auzim in curand vesti bune.
Julya, sanatate si voua...si asteptam si de la voi aceeasi veste buna!
Danyce, bine le-ai facut....ce le-as fi zis si eu cateva de eram acolo!
Georgiana, ufff greu tare cu luatul asta in greutate. Ce sa zic...am o prietena a carei bebelusa nu a luat nici un gram de 2 luni (acum are 8 luni) si e ok...adica e sanatoasa, vioaie, vesela. El cantitativ vorbind papa cat trebuie? Analize pt giardia i-ai facut? Te cred ca ai plans dar parca si Ioana lua putin in greutate cand era mica, nu? Poate asa sunt ei dar sunt sanatosi si voiosi!
Incearca sa te linistesti si o sa vezi ca totul o sa fie bine si o sa creasca mare si frumos Dami al tau!
Pupici!
Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 8 luni +
Evenimentele din viata mea
Chiar daca esti pe drumul bun, vei fi calcat daca stai pur si simplu.
georgiana.david spune:
Roandre e drept ca si Ioana a luat mai greu in greutate dar nici asa! Copro eu ii fac aproape lunar, de fapt le fac la amndoi din pricina Ioanei pentru ca ea fiind in colectivitate nu se stie niciodata dar o sa-i fac maine sau poimaine. Sa vedem daca mai face kk azi atunci maine cu el la institut.
Despre mancat eu zic ca mananca relativ suficient, mai prost stam cu laptele, in ultima vreme bea cam 300 ml pe zi plus 150 de iaurt.
De cate ori fac bebeii vostri kk intr-o zi? Dami de 3-4 ori.
Pufy multumesc de intrebare, atat Dami cat si Ioana sunt OK doar ca ai vazut si tu ce-mi face sclifositul asta mic al meu. Ioana se pregateste de plecare, ca si anul trecut si ca in toti anii de altfel pleaca cu bunicii la Poiana Tapului. O sa-mi fie dor de ea dar mai bine o stiu la munte decat in poluarea capitalei
Geo, Ioana (20.06.1998) si Damian (01.10.2004)
http://community.webshots.com/user/giorgios72
pufymic spune:
Geo eu zic sa nu te mai stresezi cu luatul in greutate!Important e sa nu slabeasca Dami......daca mananca si e vioi e totul ok!
Mihaela nu te mai gandi la dinti.....adica toate povestile ca daca ies devreme se si strica repede si daca ies mai tarziu sunt mai rezistenti sunt fabule!Important e sa-i ingrjim....
Noi suntem tot la regim(adica fara luat in brate!) si totul e ok....mai urla dar tot degeaba!.....acum a venit si Ovi de la tara asa ca mai am si cu el de luptat un pic sa nu-l ia in brate......dar trece si asta si-l disciplinam pe bazuc(asa.....un pic)!
Pupici!
Ioana& Alesio, bāzucu lu' mami si bebelacu lu' tati(08.10.2004) cu bazucu'
mina spune:
salut
mai intram si noi la apel, ca in we mai rar
Danyce, brava de tine. Ce sa mai zic ca si eu am exemple, o prietena de=a mea a mers in Belgia prin '94 si au intrebat-o aia acolo daca a vazut vreodata ciocolata!!!! Iar prin 2002 am participat cu firma unde lucram la o expozitie internationala aici in Bucuresti si toti strainii cu care stateam de vorba se mirau de se dadeau pe spate ca vai ce bine vorbesti engleza, nu ma asteptam la o romanca!!! In conditiile in care vorbesc si eu acolo, o engleza de balta, nu sunt cine stie ce vorbitor sau cunoscator dar ma descurc. Si le-am zis ca 2 din 3 romani sunt capabili sa comunice cu ei in engleza si ca daca vor sa cunoasca romanii si Romania sa nu mai creada doar in buletinele de stiri...
Acuma recent am trimis o colega de la firma la niste expozitii pe industrie alimentara in Germania si a venit biata fata stresata ca se mira lumea de ea ca de urs ca vai ce bine se descurca in engleza....
Georgiana, sunt un bun cunoscator al stresului provocat de curba ponderala a copilului... parerea mea e ca ar tre vorbit cu pediatrul, daca dr zice ca e ok atunci asa e. Incearca sa o iei ca atare, asta e metabolismul lui si gata. Eu am reusit sa-l fac pe Matei sa pape mai cu pofta oferindu=i 2 feluri de mancare la pranz si incercand sa nu repet mancarea. Ii dau un fel de mancare numai o data pe saptamana, ca altfel se plictiseste si nu papa cu pofta.
Noi nu prea avem ce raporta. Cumintel (atata cat poate fi fiul meu, care numa cand doarme nu face 100 miscari pe minut), macaciosi,.... aaaaa, ba avem ce raporta. Azi am avut treaba la birou si am lasat baietii singurei si in premiera mondiala l-a hranit tati la lingurita. Nu as putea sa va spun cat a mancat ca tati a zis "portia obisnuita", insa nu am gasit peretii manjiti in bucatarie iar bebe a dormit linistit dupa masa deci era satul.
Va las ca se apropie ora de masa a teroristului si eu inca nu am spalat vasele de la pranz, rusine sa-mi fie.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
http://community.webshots.com/user/vizigotu
ellen spune:
Geo, sincer nu stiu ce sa zic. Dar nu ai vorbit cu pediatrul? Si bebelina mea face kk de 3-4 ori pe zi.
Mihaela, abia in 2 saptamanai o sa se vada dintisorul? Oau cat mai am de asteptat. Ma gandeam si eu ca o sa creasca mai repede.
Elena & Alexandra (25.09.2004)
ellen spune:
Avem si noi poze mai recente cu Alexuta mergand si nu numai. Le puteti gasi in albumul "Lunile 7-8"
mama lui Licurici spune:
Geo, si noi am fost stresati cu greutatea luna trecuta, cand, la doua saptamani de la ultima cantarire nu numai ca nu crescuse, dar chiar daduse inapoi vreo 50 grame... desi mancase parca mai bine decat de obicei. Acum nu ca eu nu m-as mai stresa da' mi-a zis o colega ca fii-sa in perioada cand i-au dat primii dintisori, desi a mancat relativ bine, nu a luat deloc in greutate (vreo 3 luni).
Si David are cam 3 scaune pe zi (mai mult sau mai putin voluminoase) si m-am gandit ca poate nu e normal da'...daca el nu da nici un semn de suferinta, am decis sa las copilu' in pace si sa vad cum e la consultu' de 9 luni ( de la 7 luni nu mai chem medicu' lunar ci la 2 luni). Chiar, voi cat de des ii duceti la control?
Cu putica...eu pe fiecare seara dupa baita il curat si il decalotez usor, fara sa fortez. Nu mi se pare ca s-a decalotat complet da' medicu' mi-a zis ca e bine.
Mihaela, vad ca incet dar sigur Alexia pune stapanire pe casa!
Aissa, mai voi ati facut petrecere in toata regula la intalnire!
Pupici si o saptamana frumoasa la toata lumea!
Angela si Licuriciul ei mic
DAVID LICURICI mic (3 sept)
ionella3003 spune:
angela, noi am mers la control in fiecare luna din acelasi motiv: greutatea. in ultimele luni a luat mai putin decat media, insa nu-mi fac nici un fel de probleme. E un copil extrem de energic, mananca bine, e vioi, asa ca... Sunt curioasa luna asta cum va fi cu greutatea, mai ales cu varicela mea...
in rest... multa sanatate, felicitari pt. dintoci si pt. bebeii care au inceput operatiunea "scotocitul" (si pt. cei care sunt pe cale sa inceapa!)
Ionela si Alex (DN 21.09.2004)
ALEX cantaretul
pufymic spune:
Mina felicitari la tati ca si-a hranit singur copilu'!Si noi avem poze de la prima lor experienta comuna cu lingurita.....poze cam manjite......!
Ellen am vazut pozele cu printesa ta scumpa!E superba!!!!
Angela eu nu-l duc la control decat cand mergem la vaccin, ca il controlam si masuram si cantarim acasa(ca doar tati e medic si mami asistenta...).
Decalotare?Eu nu sunt adepta....nu-l fortez.
Ionela au trecut bubele de tot??Piticul e bine?
Al meu tocmai a adormit.....sper sa avem o noapte linistita cu mult somn(ca de ala duce mami lipsa)!
Ne-am cantarit(azi are 7 luni si 7 zile si are 9650 gr! Al meu bazuc creste, nu se joaca......sanatosi sa fie ca asta conteaza cu adevarat!
Pupici!
Ioana& Alesio, bāzucu lu' mami si bebelacu lu' tati(08.10.2004) cu bazucu'
ellen spune:
Angela, noi facem control lunar pana la 1 an, dupa care sa vedem ce zice pediatra.
Mina, felicitari lui tati pentru prima masa cu lingurita, la noi inca nu s-a intamplat.