Voi ce ziceti? mocheta sau parchet?
Buna!
Poate ma ajutati cu un sfat! In cateva saptamani vom avea santier in casa.Printre altele vreau sa punem ori mocheta, ori parchet in camere.Acum avem niste podele vechi pe care le vom scoate afara si vom turna beton.
Am uitat sa precizez ca stau la casa, casa e veche, mostenire de la bunicii nostrii, si de vreo 3 ani o tot renovam.Sotul imi spune ca e cam umezeala desi nu avem si nu am avut niciodata igrasie. Cineva mi-a spus ca parchetul e foarte sensibil, ca la case nu prea e bine de pus ca se unfla si in 2 ani trebuie scos si pus altul...ma refer la parchet melaminat(sper ca am scris bine) si eu ma gandesc la unul cu un pretz de mijloc nici celmai ieftin dar nu unul scump ca nu avem bani prea multi.
Mocheta in schimb...e greu de curatat...eu asa ma gandesc...ca se umple de praf si degeaba o aspiri tot nu scoti tot din ea...si bani pentru un aspirator cu apa iara nu prea am de unde....
Voi ce ziceti? Care ar fi solutia cea mai buna?
Maria Sa Stefan Speculant mic ( 19.08.2004) - POZICI
flori din gradina mea
"Maxima debetur puero reverentia" (Iuvenal) - Copilului i se datoreaza cel mai mare respect
Raspunsuri
mariussimiuc spune:
Ca design mi se pare mai cu parchet.Si este si mai practic,nu "tine" praful si se curata usor.Si cu mocheta cred ca ar fi fain,ca sunt acum niste modele..Dar si cand trebuie sa le scoti la scuturat sau sa le speli...
Miha si puiul Robert
Pozele noastre
Uneori cand viata inchide o usa deschide o fereastra.
Cristina_C spune:
Eu stau aici in chirie la o casa si am mocheta (n-am avut de ales, au pus-o proprietarii). Cand se pateaza, o curat cu detergenti speciali pentru asta. Dau intai cu un spray de curatat, apoi cu un praf tot de curatat, frec cu o perie, las un timp asa sa-si faca efectul, apoi aspir cu un aspirator obisnuit si e ca noua. Dar cam muncesc la ea. Important e la mocheta sa nu aiba o culoare sensibila, sa fie mai suferitoare si sa nu se murdareasca imediat. A noastra e albastra (deschis)!
Cat despre umezeala, poti sa afli ce umiditate ai cu un aparat de masurat umiditatea.
Acasa in Romania aveam parchet, dar stateam la bloc. Si acum mi-as dori sa am parchet, arata mult mai bine asa si e drept ca se curatta mult mai usor!
Cristina
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Robert, 14.12.2002
cipcipcip spune:
Parchetul e mult mai frumos, mai modern si mai igienic. Poate exista parchet special care sa aiba loc putin sa se dilate. Nu se poate pune margine speciala? Noi am pus parchet in balcoanele inchise cu margine speciala, ca sa se poata dilata vara cind e cald.
Cipcipcip si bebe in burta 20 sapt
Idora spune:
Si eu zic tot parchet, ca odata-l speli, pe cand mocheta se curata si greu, plus ca mai ramane praf in ea, oricat de des ai spala-o!!
Cipicipcip, acuma vad ca esti in Portugalia acum.Bravo, ca ai scapat de Polul Nord si ai plecat la calduraCe bine de tine!!
Alina spune:
Eu am locuit in casa cu mocheta si in apartament cu parchet pe care il prefer pe primele 15 locuri .
Aici avem parchet in sufragerie si parchet melaminat in celelalte camere si bucatarie.Stiu ca melaminatul asta a fost printre cele mai scumpe,il avem de 4 ani si arata ca in prima zi!Deci stiu ca cele ieftine is mai moi,tin minte ca nenea ala imi explica ca daca il aleg,o sa fie cam problematic sa dansez pe tocuri ca imi ramine flecul acolo .
In fine,asta e rezistent bine,la cite jucarii a trintit fiica-mea.Se intretine usor si arata bine.
Alina
mamica dulce spune:
si eu vreau parchet (eventual laminat,ca e mai compatibil cu finantele) si pe deasupra ici si colo covor (rotund,dreptunghiular,oval etc-depinde de ce se potriveste in casa).Sper ca ati prins ideea,e foarte fain.
Eu am insa gresie alba pe jos pe care O URASC cu toata fiinta si as zice mersi si de o mocheta din aia care imita iarba din gradina
Si eu nu cred ca o mocheta se curata mai greu ca parchetul(pe asta trebuie sa-l freci nu gluma sa straluceasca,se pune scama etc)pe cand mocheta o aspiri,o dai cu spray-pe care il aspiri si o scoti la batut mult mai rar decat freci parchetul.
dar daca turnati beton acum,mai indicat ar fi parchet/laminat si covor,macar unde se joaca bebe sau unde calcati mai des.
ciuf spune:
Si noi tocmai ne-am pus parchet laminat. Am preferat sa scap de mocheta care o aveam in living, ca trebuia sa o spal cam la doua luni, de cand il avem pe cel mic.
Nu regret un moment schimbarea care am facut-o. Am optat pentru laminat din considerentul ca avem foarte multe jucarii care vor fi trantite de podea. Cu cel solid, l-am fi zgariat destul de usor, sa nu mai zic gauri, si nu as avea timp sa-l refinisez de una singura. Cu toate ca n-ar fi mare lucru.
Carpeta o aspiram cam de trei ori pe saptamana, iar de cand cu laminatul il matur si spal in fiecare zi si ma ingrozesc cat gunoi pot sa scot. Avand carpeta habar n-aveam ce era inauntru.
Multi prefera parchetul pe motiv de alergii, e mult mai bun si practic.
Pentru a alege parchetul potrivit, cauta pe Internet si vei vedea ca sunt tot felul de sfaturi ref. la el, ce sa faci ca sa nu ti se spatieze, sa nu se umfle, etc.
Numai bine,
Ciuf si Luca
http://community.webshots.com/user/ciufa
aissa spune:
Ana, eu am parchet laminat, dar acum vreau sa-l acopar, cel putin in sufragerie, cu mocheta. Asta pentru ca Alexandra va incepe curand sa umble si nu o pot lasa pe parchet, iar daca as pune un covor doar pe centru exista riscul sa alunece cu el. Plus ca daca aveam mocheta cand a picat de pe canapea venea si ea pe moale. Ce e foarte adevarat e ca nu intentionez sa o tin decat pana creste ea, caci eu sunt foarte alergica la praf si asta e unul din motivele pentru care renuntasem total la covoare.
Cristina si Alexandra (30.09.2004)