buna,
Am 20 de ani si de 2 luni nu am mai avut menstruatie.
Nu am avut nici o relatie intima si deci este exclusa sarcina.
Azi am cumparat tinctura de marar pentru ca am inteles ca are o influenta buna asupra ciclului neregulat si asupra amenoreei.
Mai departe insa nu stiu ce sa fac si deja incep sa ma ingrijorez.
Va rog sa imi raspundeti si sa imi spuneti ca ar trebui sa fac.
Multumesc.
La doctor pentru control si dozare hormonala! Si eu am avut un ciclu foarte neregulat (amenoree secundara) cu mult inainte de a-mi incepe viata sexuala. Mi-au gasit "ovare polichistice", am luat un timp tratament cu anticonceptionale, apoi am facut un tratamnt cu progesteron ( la analize a iesit ca aveam deficit de progesteron)- dar istoricul meu nu-i relevant - ideea era sa mergi din timp la ginecolog si la endocrinolog. Tu s-ar putea sa n-ai nimic, dar nu trebuie sa stai asa, fara sa stii exact ce se intampla.
Multa sanatate!
Cristina
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Robert, 14.12.2002
Pentru inceput mergeti la medicul de familie si cereti un bilet de trimitere catre ENDOCRINOLOGIE.Nu sunt foarte ieftine determinarile hormonale dar sunt necesare pentru a vedea profilul hormonal pe care il aveti.Apoi, dupa ce aveti aceste rezultate luati legatura si cu un medic ginecolog care sa va faca un examen ginecologic.
Am avut si eu probleme asemanatoare,imi venea ciclu odata la 3 luni.Am tot tinut-o asa vreo 4 ani.Intr-o buna zi m-am dus la un medic,mi-a descoperit si niste microchisturi.
Mi-a dat anticonceptionale(Diane)si inca un fel de pastilutze.
Mi-am reglat "problema"
Du-te la un doctor,sa nu -ti para rau mai tarziu.