Bebelusi de martie - aprilie 2005 (2)
Raspunsuri - Pagina 3
an-k spune:
rox, multumesc de urare, azi tati a plecat de la 4 am, iar Bianca deja e ceva mai bine, de ieri sta cu caciulitza, ea care nu purta decat afara, dar asta e, facem tot posibilul sa treaca mai repede, si sper ca maine sa iesim afara ca au anuntat vreme frumoasa, azi noapte au fost 0 grade brrr...
anca si micutza Bianca(14/03/2005)
http://community.webshots.com/user/biancahugoanca
hiroral spune:
Buna fetelor!
Cristinatwo, mamanati bine ati revenit,mult spor la alaptat schimbat scutece etc!
Multumesc frumos Nicoleta,Roxx, V-am urmat sfatul si m-am vopsit.
Ne alaturam si noi bb care sug san din ce in ce mai des mai ales seara dupa baita,daca s-ar putea sa stam tot timpul cu sanul in gurita ar fi cel mai bine.
De saturat eu zic ca se satura,insa doarme un pic,se trezeste si cauta iarasi tzitzi...si tot asa pana pe la 11 12 noaptea
Am vazut ca vorbiti de vigantol,vitamina D,aaici nu i-au dat nimik fetitei si nici nu dau,e ceva f necesar?
A inceput concertul!! Pupici multi de la noi la toate mamicutele si toti bebicii!!
an-k spune:
hiroral, si noi am oprit vit, K si D, mi-a zis dr ca daca iesim regulat afara nu are nevoie de vit D, acum e bine de stat si putzin la soare ca nu e asa puternic, nu stiu cum om face la vara..., probabil cu palariutza
pup
danna_J spune:
Buna,acum sa va mai scriu si eu putin ca ma simt mai bine iar Sara doarme dulcica de ea dupa ce a papat la amndoi sanii.Mamanati ma bucur ca esti bine cu Delia, mai e putin si vine si tati vostru si o sa va bucurati de plaja si de mare si noi restul va vom invidia! CristinaTwo, iti doresc multa sanatate si putere sa ai grija de comorile tale stim ca iti este greu sa te imparti in Two insa sunt sigura ca o faci foarte bine!An-k, ii urez sanatate micutei Bianca, sa va faceti bine in curand si daca ai nevoie de ceva si pot sa te ajut cand e plecat papi sa ne anunti!Ocrainic, imi pare rau ca Davidut nu prea se impaca cu baita sau cu schimbatul, sa nu disperi sau sa te stresezi poate ii ia ceva mai mult timp de acomodare... cat despte atentie cred ca e inconjurat cu caldura si dragoste din multe parti... iti tin pumnii !Sara a inceput sa scanceasca se pare ca ii iarasi fomita si urmeaza sa o pun la san, am observat ca trage cu o forta de sfarcuri ...trebuie sa plec ca ma cheama va pup
gabrielaveres spune:
Ciao mamici si .
Ne inscriem si noi in clubul bebeilor infometati,ca dc pana acuma papam tot la trei ore de azi noapte am scurtat programul la 2 ore si din cand in cand si la o ora. Se pare ca Thomi iara vrea sa isi mareasca cantitatea de lapte.
Fetelor nici una dintre voi nu vrea sa ma lamureasca in legatura cu baita in apa de pe tarate?????????????????
In rest nimic nou asa ca va pupam pana la urmatoarea intalnire
Gabriela cu 14 aprilie2005
Noi
mamacita spune:
Adriana,desi toate cartile si site-urile moderne spun ca intervalul optim de temperatura ptr.bb in camera e intre 20-22 grade,mie mi se pare frig si,ca o mamica romanca adevarata(s-ar parea ca romanii au manie sa supraincalzeasca copilasii-scuzati cacofonia)ii asigur 23-24 grade si 25-26 la baita.Nu-i ingheata extremitatile dar nici nu transpira si se simte confortabil fara caciulita,in manecuta scurta si pantalonasi cu totosi sau sosete,seara cu o paturica subtire de vara profilactic si caciulita dupa baie.Daca mie mi-e frig la 23 grade sau sub,nu vad de ce lui i-ar fi cald,fara capacitatea de termoreglare.Supraincalzirea e la fel de periculoasa,dar am constatat ca incepe sa transpire de la 26 grade in sus,asa ca evit sa sar calul.
Pentru mastita,caci banuiesc ca asta are bb,ca si la al meu,nu-i dau nimic(oricum Baneocin,un antibiotic,nu se justifica)caci am inteles ca se retrage pe masura ce iese de sub influenta hormonala a mamei,n-as putea sa-ti spun ce inseamna asta ca interval de timp exact.
Sab aimplex,care am aflat ulterior ca ar fi mai indicat in alimentatia artificiala,pentru alaptarea la san fiind preferat Bonisan,n-are sens sa-l dai preventiv.El actioneaza de fapt ca un antispumant impotriva spumei formate de laptele ingerat cu aerul,deci nu are actiune preventiva si,pana la urma,e ceva chimic,sintetic,pe care n-are sens sa i-l dai fara a fi nevoie.
Stimularea lactatiei imi trecuse si mie prin cap s-o fac si am incercat de doua ori,in doua zile separate,nu consecutive,cu ceai de fenicul(7 linguri la 2l apa),2 cani/zi.Nu va spun cum mi s-au angorjat sanii din nou,zici ca revenise furia laptelui.A trebuit sa ma mulg caci imi aparusera iar noduli si am renuntat la idee,atat timp cat bebe se satura,chiar daca uneori ii dau foarte des.In fond,de-asta mi-am luat concediu,sa fiu la dispozitia lui-micul comandant,altfel,la program fix,puteam sa-mi vad de treaba.
hiroral,an-k,nu stiu ce-i mania asta cu Vigantolul(vit.D)pe aici,vad ca pe la voi,ca si in state(ne spunea lantana)nu se prescrie,pe cand la noi intra la capitolul "obligatoriu",desi,slava Domnului,la Constanta e destul soare sa-l ajute pe bb sa sintetizeze vit.D natural,plus ca o anume cant.se gaseste si in lapte,din cate cunosc eu.Dar,daca asta e "melodia"aici,asa dansam.Decat sa-mi ajunga rahitic si sa-mi dau cu pumnii in cap ca am fost eu mai originala si mai stiintifica,rau oricum nu-i face,caci avem grija sa n-o supradozam,lucru permis si de forma de administrare orala(inainte se adm.doza mare injectabil).
hiroral,pune-ne o poza,sa vedem cum ti-a iesitculoarea.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/balcanalina/album?.dir=4c74&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos
oanamc spune:
Salut, fetele!
Vad ca lumea se lupta cu colicii si cu alaptarea.Noi ne luptam in continuare cu colicii.Am inceput sa ii dau Letitiei ceai (Baby Drink)cu lingurita! O mai linisteste si ii place tare mult gustul.Sa vedeti ce frumos bea cu lingurita, ca o adevarata domnisoara si nu risipim nici o picatura. In plus, cred ca ceaiul ne-a ajutat sa facem KK.Ieri a facut singurica, nestimulata.
Eu sunt in continuare foarte obosita, am vazut ca toate sunteti, deci nu mai imi plang de mila.
Ieri a fost soacra mea si mi-a facut curat in toata casa si mama a venit de a calcat un munte de rufe.Inainte nu as fi conceput asa ceva, acum imi reprosez ca nu am apelat la serviciile lor mai devreme.Cert e ca am contractat gratis doua "menajere" pe cel putin un an de zile .
Ma cheama printesa!
Va pup,
Oana
http://community.webshots.com/user/oanamucenicu
gabrianah spune:
Anca micaela cred ca numai la plafar sau magazine naturiste se gasesc. eu beau acum fenicul, anason, chimion, maghiran( se foloseste de obicei la condimentrea mincarii) si busuioc( tot pe forum am citit ca ar fi bun).
in cartea mea scrie ca se face infuzie : pe 1 lingurita de amestec de plante, se toarna 1 cana de apa fierbine, se lasa 10 minute si se strecoara.succes!
despre galactogil- o prietena de_a mea l-a folosit cind a ramas "in pana" de lapte, pe cind avea bebe vreo 3 luni si nu se satura nicicum. a ajutat-o foarte mult. de altfel in compozitie galactogilul asta are in cea mai mare parte extract de maltz..
iti scriu ce contine:
extract uscat din flori de galega oficinalis...0,383g
extract din hordeum distichon( maltz)..4,800 g
fosfat neutru de calciu.....4,809 g
excipienti : zaharoza, vanilina, ulei esential de chimin, ulei esential de fenicul.
si alt amanunt daca vreti sa cresteti productia de lapte( ce comic suna:), este sa nu purtati sutien in zilele alea.
Mamacitaesti o fericita ca daca de la ceaiul simplu de fenicul ai avut atita lapte ! eu cred ca nici daca as bea o galeata nu as avea atita ! :))
an-k spune:
gabriela, daca Thomas are bubitze rosii se rcomanda baia cu taratze, iei tarate (o mana), si le pui intr-un saculetz, eu folosesc o soseta lycra(nepurtata), si faci o infuzie in baitza in apa pe care initzial o pui mai fierbinte, si apoi o lasi sa se raceasca pana pe la 37 grade si apoi ii faci baitza, in apa respectiva, sa vezi ce pielicica fina are dupa
apropo, stiti de la ce facea Bianca bubitze?, de la crema hipoalergenica care reduce reactiile alergice, si nu numai, (am incercat si alte creme), de cand am oprit cremele, e adevarat ca are pielea putzin uscata dar nici o brobonitza
mamacita, e adevarat ca vit D se gaseste si in laptele matern, si in formula, si daca iesi regulat cu Alex afara e perfect, mie chiar mi s-a recomandat sa merg cu Bianca la mare (dar sa nu stau mult la soare), pt ca aerosolii marini forifica aparatul respirator
dana multumesc mult, e minunat sa stii ca potzi conta pe cineva
pup
ocrainic spune:
Salutare,
Scriu si eu putintel ca e deja 1 noaptea si inca nu amajuns sa dorm. Adevarul e ca am dormit azi pt prima data vreo 2 ore in timpul zilei
(de obicei nu-mi iese), iar de bebe s-a ocupat mama/ A fost asa de bine, dar acum nu am somn si mi-e ciuda, ca in curind se va trezi minunuca!
Mamanati-trece trece si perioada asta grea fara sotiorul tau si cu responsabilitatea 100% a micutei Delia. Curaj si capul sus si toate vor fi bine!
Gabrianah - tot suferim cu burtica, eliberam la gaze de te sperii uneori ce sonore sunt, si ne cam chinuie uneori, caci plingem si ne scremem. Azi la fel, am avut doar un scaun decent, voluminos, in rest doar vagi urme.
Dana_J - azi am incercat ce zicea si marox sa nu mai chinui copilul in vanita, am incercat chiuveta, dr la fel totul a fost bine pina la tinut Marian, sotul, cu fata in jos, in momentul cind l-am ridicat cu fata in sus, gata sirena a intrat in functiune! Jale, jale, mare!
Mamacita-am sa incerc si eu cu foehnul, dar am observat ca al meu este ff fierbinte, dar alternind cu aer rece, reusesc o temperatura rezonabila, de miine incerc! Sa sti ca nici la noi nu se da nimic bebeilor, nici tu calciu, vitam D..., dar nici de rahitism nu am avut de invatat prea multe cind mi-am dat examenele clinice pt recunoasterea diplomei!
Fetelor, voi de unde stiti ca bebeii pling de foame??? Daca a mincat cu o ora in urma si plinge, eu consider ca il doare burtica, mai ales daca aud cite un vint razlet. Si mi-e frica sa-l pun la san ca sa nu se inrautateasca lucrurile. Mie mi-e ca nu o sa inteleg cind bebeul meu o sa vrea sa suga mai des ca este intr-o perioada de crestere!
Era sa uit, si eu azi am observat pt prima oara un ditamai chistul (umflatura) la sinul drept. In partea cealalta e normal, dar in partea dreapta are vreo 10-12 mm. Dar la 3 sapt si, se mai poate vorbi inca de acea criza hormonala? Habar nu am! Si nici macar nu stiu daca a aparut recent sau e mai de demult!?
Mie inca nu mi-e clar daca lui ii ajunge lapticul de la mine! L-am mai cintarit, dar nu chiar toata ziua, si am observat ca sugecam 80-100 mls. Este de ajuns asta la 3 sapt si 2 zile? Habar nu am cam cit ar trebui in mod normal. In ce carti am citit, ei vorbesc doar de minutele pe care le sta la sin, dar tot la fel cu variatii destul de largi in functie de copil, de la 5 min pina la 45 de min. Asa ca, eu tot in ceata. Cum as putea sti daca lui dragututlui nu i-ar face bine niste lapte praf?
Iar milioanele mele de intrebari, sorry!
Pup toate fetele si fug la somnic
http://community.webshots.com/user/ocrainic