Bebelusi de ianuarie-februarie2005(14)
Raspunsuri - Pagina 9
mia_tincu@yahoo.com spune:
Anda, imi pare rau pt. amintirea ta de botez, dar bine ca e bine!Celelalte fete care ati increstinat bb-ii dupa Paste, sa va traiasca!
Liviana, ii dau dreptate Ramonei, mi-am facut “mea culpa” ca ma pling de una de alta, dar m-a ferit Dumnezeu si pe mine si pe bb de probleme mari.Sa te reface repede, si indiferent ce va papa bb, LUI SA-I FIE BINE, ca noi…sintem mari!
Adana, cum si cind ii dai cerealele?De care?(nu marca, dar ma intereseaza daca sint fara gluten, si se fac in lapte sau apa).Si mie mi-ar placea sa-l hranesc cind doarme, dar cum il schimbi la fundulet?
Shobo, stai calma cu ochisorii, si Cosmin face citeodata niste ochi de ma minunez si eu ,dar e normal cind vede ceva nou sau li se pare lor ceva…Eu nu pot decit sa rid in hohote, ca e fantastic de comic!
Shinutza, vreau si eu regimul pe mail, te rog!
Corneliaa, cum stii tu cura?
Eu...am plins la greu zilele astea.I mi facea si mie moate la sin Cosmin, ca si lui Shobo,dar efectev de vreo 10 zile nu mai puteam sa-l hranesc!Plingea copilul de foame si nu putea suge de durere, nici in brate, nici plimbat, nu mai reuseam. Cind venea timpul mesei mi se ridica parul in cap.Din placerea imensa si satisfactia pe care am avut-o ca-l alaptez exclusiv, devenise un stres.Si nu va spun ce colici, ce gaze, ce plins,ce cosmar!
Am hotarit sa-i dau 24h. lapte praf si sa ma storc eu, sa vad ce se intimpla.Copilul a fost mult mai linistit, si cred ca-si revine si cu scaunele(unde noi aveam o problema).Cu toata durerea in suflet,merg in continuare pe lapte praf, desi eu as fi vrut sa-l alaptez un an!!!Am vazut 3 doctori, i-am facut eco, l-am palpat, l-am zapacit pe bietul copil in disperarea mea de a alapta.S-ar parea ca o sa ramina cu 4 luni de sin, si toata lumea ma incurajeaza si-mi spune ca e suficient si ca-i va fi mai bine...Aseara a adormit la 8 sis-a trezit la 6 DIMINEATA!!!
Imi doresc din suflet sa fie alegerea cea mai buna:e a 2-a zi de lapte praf si eu mai am 2 injectii de facut pt. stoparea lactatiei, si ma storc doar cit sa nu-mi crape pielea pe sini, si-mi pun comprese reci, si DOARE RAU!De ce mi-a dat D-zeu atita lapte daca nu-i prieste lui bb???????????
Va pup, si sa va fie bine!
crinuta spune:
Anca Mihaela, ti-au raspuns bine fetele.
Schimbi treptat.
Ce lapte folosesti acum si cu ce vrei sa il schimbi?
Crinuta si Rayan
shinutza spune:
alina maria tin in felul urmator:
ieri: am mancat numai fructe si legume. adica: mere cat cuprinde, o banana, rosii, ardei, o mancarica de ciuperci (facuta cu rosii si usturoi, FARA ULEI), morcovi cat cuprinde, si seara cartofi fierti.
azi: carne fiarta de pui si vita si diseara pulpe de pui dezosate facute la gratar, iarasi fara ulei.
maine: lapte light, branza proaspata de vaci light, iaurt light, cascaval.
poimaine: peshte fiert si gratar.
apoi de la capat.
in afara de ce e mentionat, nimic altceva, ci doar APA cat cuprinde, cat mai multa. fara paine!!
la salata se poate adauga foarte putin ulei, sare si lamaie. si carnea se poate manca cu lamaie.
cam atat...
ziua de ieri a fost mai grea (am fost vreo 2 ani vegetariana, insa genul lacto). numai si numai legume, fara paine, mi s-a parut greut...
V. Erica spune:
Multumim pt urari, fetelor care si-au adus aminte de noi.
Megg, nici acum mama nu-I langa noi in Buc, dar eu sunt multumita cu cat a facut pana acum pt noi. Sora mea inca nu are copii, asta e…N-am inteles bine cu gaurelele. Daca nu ai voie sa faci din cauza vaccinului – cred ca n-ai voie nici cu pistolul, nici altfel…
Oana, Seb al tau e exceptia … in privinta greutatii. La mai mare!
Alina (Kita) nu se deschid albumele.
Crinuta felicitari pt sot. Am vazut pozele - Rayan e tare dragalas si mi se pare ca seamana mai mult cu tine.
Mia, daca nu s-a mai putut, asta e. E adevarat ca si 4 luni sunt importante. Cum se numesc injectiile sI cate se fac?
Fetelor, eu n-am inceput diversificarea desi ieri a facut 4 luni (i-am mai dat suc de mar, morcov, porto cand avea pb cu scaunul doar). Chiar discutam cu sotul ca tare prost pica momentul inceperii diversificarii, primavara, cand nu gasesti decat greu mere si morcovi romanesti, iar eu n-am de gand sa-i dau din astea de import, asa ca probabil voi incepe la 5 luni, cu piersicuta, caisa.
A cumparat cineva biscuiti fara gluten? Sau biscuiti populari, pt bebei facuti doar din faina, apa, zahar? Daca da, de unde? Ce marca?
Ma distreaza scumpa mea, tare-tare: uneori, cand mananc mar, tai o bucatica si i-o pun in gurita, la inceput s-a strambat, apoi a inceput sa-i placa, suge sucul din mar. Azi, ce credeti c-a facut? Eu mancam mar, ea langa mine cu suzeta in gurita, cand sa musc din mar, o vad ca arunca suzeta... sa-i dau si ei.
Dana, Eric (27.01.2002) si Ruxi (10.01.2005)
http://photos.yahoo.com/danamilea71
V. Erica spune:
Shinutza, spor la slabit. Voi imi faceti pofta sa tin cura de slabire, si nu pot din motive de ...alaptat. Mi-am luat salopeta Biomed doar, dar cu ea, rezultatele se vad in timp...
oana cretu spune:
Fetelor, merci pentru felicitarile legat de greutate,eu zic ca are cu cine sa semene (mami si tati) mancacios. Iar vorbaret cu mine, nu-i mai tace gura. Cred ca in curand tati o sa vina acasa doar sa doarma, ca acum suntem doi care ii facem capul calendar. In orice pozitie il punem, el ne povesteste, el stie ce.
Spuneti-mi si mie un lucru, roade tot ce apuca, enervandu-se cand nu reuseste,mananca putin fata de restul timpului, se trezeste din somn repede(max o jumatate de ora) plangand (el care se trezeste dupa cel putin doua ore, si se trezea mereu razand, jucandu-se), si maraie degeaba, sunt semne de iesit dintii? Ca dr mi-a zis la spital ca dupa cum cauta sa roada orice, si cum ii curg balutele de mult o sa inceapa sa ii iasa. Asa este? Ca nu mai pot face nimic, doar daca il iau in brate (si asa greu) se potoleste din plans.
Oana si Seb
(10.01.2005)
"Dragostea adevarata este o limba pe care surzii o pot auzi si orbii o pot vedea."
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/oana_george14/my_photos
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/georges142004/my_photos
http://community.webshots.com/user/sebastieng10
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sebastiengrigore/my_photos
V. Erica spune:
cred ca da, Oana.
benphina spune:
Ne primiti si pe noi in randurile voastre?Noi suntem mamica,Benphina si Benjamin,3 luni,5.300 si 58 de cm.Va citim de mult timp,dar abia acum ne-am hotarat sa va scriem.Noi am fost micuti,2380 si 48 de cm,dar am recuperat repede.Nu suntem asa grasani,dar doct e multumit.Fetelor am si eu o intrebare.Voi de cand dati ceai bb?Aici-Danemarca,asistenta care se ocupa de Benjamin mi-a spus sa nu-i dau ceai absolut deloc,iar pana la 6 luni,exclusiv lapte.I-am dat piept doar primele doua luni,deoarece n-am mai avut lapte,iar dupa ,numai lapte praf.Acum minunea minunilor,mi-a revenit laptele,dar bb meu e dependent de biberon.Am incercat sa-l pun la san sau sa-l amestec cu cel praf-nimic...Ideea este ce fac eu ca sa se diminueze cumva lactatia.Stiu ca-n Romania este un medicament care stopeaza lactatia,dar aici,doct mi-a spus sa folosesc doar comprese cu apa rece.Voi ce sfat mi-ati da?Ma refer la ceva leacuri naturiste.Mi-e frica sa nu fac vreo infectie,ceva.Eu scot laptele in fiecare zi cu pompa,dar nu prea mai stiu ce sa fac.Va multumesc anticipat pt rasp voastre si o zi buna la toata lumea.
amo2004 spune:
Shinutza, multumesc pt. mail si succes!
Benphina (interesant nick) si Benjamin, bine ati venit printre noi. In legatura cu oprirea lactatiei, sper sa iti raspunda fetele care au trecut prin asta.
Mona si bebe Mihai (13 ian. 2005)
Poze