Doua sarcini in doi ani!

Doua sarcini in doi ani! | Autor: KULTA

Link direct la acest mesaj

Voi, mamicile care ati avut 2 sarcini in 2 ani, nu va simtiti obosite?
Eu sunt in astfel de situatie, am nascut fetita in Aprilie 2004 si voi naste baietelul in August 2005 si ma simt sfirsita, obosita, maaaaaaaaaaaaare ca o balena, picioarele si miinile nu mi s-au mai dezumflat de vreo-un an jumate, haine normale am avut ragaz vreo citeva luni sa le port, circei, dureri de burta, somn agitat si din cauza ca fetita doarme rau(ies dintisori) etc.
In ciuda tuturor neplacerilor, SUNT FERICITA CA SUNT MAMICA SI CA VOI FI MAMICA PENTRU A DOUA OARA.
k25+

Kulta graviduta si BB Daniela (15,04,2004)

Poze cu noi
"Lucrurile bune li se intimpla celor care stiu sa astepte"

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Felicitari !!! Te admir si te invidiez !!!

de la noi !!!

Leoaicele Daria & Giulia (2004 08 16)
"La vita e` una bataglia, la morte un`avventura"
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37099" target="_blank">Povestea-nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Kulta, mai adauga la tot ce-ai enumerat mai devreme si 8 ore la serviciu, si ma recunosc perfect !! Si daca zici ca la 25 de saptamani te simti ca o balena, stai sa vezi cum e la 35! Si acum e inca bine, ma gandesc cu groaza cum va fi dupa ce nasc, cand un bebe
va plange de colici si altul de dintisori, si nciodata in acelasi timp .
Dar ai dreptate, nimic nu se compara cu fericirea de-a fi de doua ori mamica!!

Mickyyy (35 saptamani) si Malina Ioana (31.03.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

toata stima pt voi, fetele care aveti doi copii la diferenta mica! eu de-abia ma misc si mi se pare greu si e primul bebe si cred ca ma opresc aici ca ma simt depasita deja.dar ce bine o sa fie de voi cind ii dati pe brazda si isi tin de urit si se joaca impreuna ( probabil si) dar e frumos cu doi piticuti...sa va traiasca!
M25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana Co. spune:

quote:
Kulta, mai adauga la tot ce-ai enumerat mai devreme si 8 ore la serviciu, si ma recunosc perfect !! Si daca zici ca la 25 de saptamani te simti ca o balena, stai sa vezi cum e la 35! Si acum e inca bine, ma gandesc cu groaza cum va fi dupa ce nasc, cand un bebe
va plange de colici si altul de dintisori, si nciodata in acelasi timp .
Dar ai dreptate, nimic nu se compara cu fericirea de-a fi de doua ori mamica!!

Mickyyyy : SUBSCRIU!!!!!!

.........

Pupici

Ioana & Co.
Daryus & bb mica din burtica 29s (Darianna)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romana spune:

Draga Kulta, las’ ca trece perioada cu burtica si urmeaza una si mai si - cea in care nu dormi din cauza ca bebe mic vrea papa.
Eu sint la a treia sarcina in al treilea an. Adica am asa: Cristian – nascut in 22.06.2003, apoi Alin – nascut pe 25.06.2004 si acum am o burtica de 21 de saptamini si trei zile.
Sint doar eu cu sotul, adica eu toata ziua cu copii – seara sintem toti obositi, mai putin copiii care sint in forma maxima de energie si e o agitatie permanenta in casa, se catara pe unde apuca , cel mare il “chinuie” pe cel mic. Ce mai, trebuie sa fac o aerobica permanenta ca sa-i pazesc sa nu pateasca ceva.
Am si eu unele dimineti in care ma trezesc foarte obosita, desi copiii dorm noaptea.

Ideal ar fi sa avem un ajutor in ultimul trimestru de sarcina ( adica pe mama), dar daca nu se poate trebuie sa ne odihnim cit mai mult putem, in special in orele cind copilul doarme. Stiu ca acele ore le folosim ca sa facem prin casa ce nu putem face cu bebe agatat de pantalonii nostri, dar trebuie sa facem cumva. Fie renuntam la a mai tine casa luna si bec, fie mincam ceva ce se poate prepara repede. Eu gatesc doar pentru copii, iar pentru noi , mai rar. Eu nu am cuptor functional ( e stricat) ca as gati mincarea numai la cuptor ca sa nu am treaba cu mestecatul in oale.
Sigur ca e obositor , dar va trece. Eu am ajuns acum sa le dau copiilor sa manince in acelasi timp asa ca mai cistig timp.
Nu stiu nici eu cum o sa ma descurc cu doi copii mici plus un bebe din septembrie dar vom vedea atunci.
In cocluzie lasa motoarele mai incet , odihneste-te acum , ca pe urma nu mai ai cum citeva luni, pina doarme cel mic toata noaptea.

Romana, Cristian (22.06.2003), Alin (25.06.2004) si burtica 21 sapt

http://www.geocities.com/bebe_iunie_iulie_2003

si mail pentru poze
bebe_iunie_iulie_2003@yahoo.com

Nulla dies sine linea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KULTA spune:

Mikyyy, Ioana.Co, cred c-as pica in cap seara cind as ajunge acasa daca as mai avea so 8 ore de munca. De fapt eu am munca toata ziua cu Danuta pentru ca n-o dau la cresa, sta cu mine non-stop.
Romana, Doamne , asta curaj!!!!!!!!!!! Poate-mi spui cite ceva despre cum a fost cu copil si bebe in acelasi timp, adica imediat dupa ce ai nascut.Cum a fost Cristian cind s-a nascut Alin, cine te-a ajutat, au avut colici, cum dormea Cristian cind s-a nascut Alin?
Danuta nu doarme decit cu mine si singura nu adoarme decit printr-o minune in scrinciobul pe care tocmai i l-am cumparat si i l-am agatat in casa. Mai face cite-un somnic atunci cind e rupta.
Pentru fetele, dragutele care n-au decit cite o bucata bebe in burtica sau afara, va pupic si va doresc sa simtiti ce simt eu acum, atita fericire si implinire.
Sa ne tina Dumnezeu sanatoase, sa ne putem creste minunile.

Kulta graviduta si BB Daniela (15,04,2004)

Poze cu noi
"Lucrurile bune li se intimpla celor care stiu sa astepte"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romana spune:

Kulta: Eu nu zic ca e curaj. E pur si simplu inconstienta din partea mea si dorinta de a avea trei copii, din partea sotului, ca eu ma multumeam si cu doi.

Cristi a fost un bebe cuminte, dar a mincat mai greut, acum mi-am dat seama cind am vazut ce micacios si ce rapid e Alin cu masa. Cu Cristi stau 30 de min, iar Alin termina in 10 min.
Cristi nu a avut colici, Alin a avut.
M-au ajutat parintii mei care au venit la noi in Bucuresti, alternativ de cind am intrat in luna a 7 –a, dar la doua saptamini dupa nasterea lui Alin ( poate mai repede) am expediat-o pe mama acasa, deoarece s-a imbolnavit Cristi si ea a fost tapul ispasitor. In plus stii si tu cum e cu soacrele, chiar daca era mama mea, am preferat sa fie bine in familie. Si m-am chinuit singura cu nopti nedormite. Ziua nu puteam sa dorm din cauza lui Cristi, iar noaptea din cauza lui Alin.

Am ajuns sa fac o mastita urita care s-a infectat si am fost taiata la sin ca sa-mi curete puroiul, asa ca am interrupt incet, incet si alaptarea desi eu imi doream mult sa-l alaptez pe Alin deoarece la Cristi nu am avut lapte.

La un moment dat sotul a vazut ce terminata eram din toate punctele de vedere si a zis sa facem noaptea cu schimbul, sa-l hranim pe Alin si sa stam cu el, ca nu mai puteam. SI totul a tinut pina a implinit Alin 6 luni. Abia din acest an a inceput sa doarma noaptea. Acum doarme toata noaptea.

Fiecare copil doarme in patul lui ( cu noi in camera- stam intr-o garsoniera- trebuie sa ne mutam acum ca nu mai incapem).

Cristi se culca singur ziua. Cind simte ca nu mai poate de somn se pune sau la noi in pat sau in patul lui si doarem. Alin mai trebuie leganat din cind in cind. Uneori ii dau suzeta si-l las in patut, plinge o miriiala si apoi adoarme. Acum doarme cam o data, uneori de doua ori pe zi.

Acum imi pare rau ca nu am facut gemeni, cu tot gruel care a fost, deorece imi va fi din nou foarte greu cu doi mici si un bebe ce-mi va dori prezenta nonstop linga el citeva luni.
Sper sa fiu sanatoasa, de data asta, sa nu mai patesc nimic cu sinii, sa ne mutam si sa am ajutor ca altfel nu stiu cum fac cu doi “nebuni mici” care se hirjonesc toata ziua si care isi doresc afara dar eu nu prea pot sa ies. Mai ies din cind in cind cind ma simt cu forte, deoarece stam la etajul doi si nu avem lift asa ca-ti imaginezi ce inseamna sa ies cu doi copii mici si un carut. E mai usor la coborire, dar la urcare e tare greu.

Din experienta iti spun ca va trebui sa te ajute cineva macar in primele doua-trei luni, pina isi mai rareste mesele cel mic, deoarece e greu sa-l tot dai la o parte pe cel mare cind il hranesti pe cel mic.

SI inca ceva. Vezi cum faci ca nu trebuie lasati singuri in camera nici o secunda deoarece ii poate face cine stie ce la bebe mic. Acuma sper ca fetitat ta nu e asa de razboinica pe cit a devenit Cristi, dar numai Alin stie cite lovituri incaseza de la Cristi cind nu sint eu pe faza. Uneori ma gindesc ca i-ar trebui o casca de protectie lui Alin. Plus ca-l musca si-l impinge. Uneori din prea multa dragoste, deoarece il iubeste mult de tot, se suie pe el si nu-i da drumul desi cel mic tipa de se aude in tot blocul.

Sper ca am fost clara. Daca mai ai intrebari mai zi ca-ti raspund.

In orice caz nu dispera. Poate o sa ai noroc de un bebe cuminte care o sa doarma repede toata noaptea si asa o sa te poti odihni macar noaptea. Cel mai mult conteaza sa te odihnesti. Stiu ca e greu , dar trebuie sa te organizesi in asa fel incit sa-ti iasa. Ca altfel ti se pare cu mult mai greu decit e in realitate.

Acum ma uit la ei cit sint de draguti si sint tare mindra ca i-am facut eu si i-am crescut. Sper ca si al treilea sa fie sanatos si daca se poate sa fie fetita. Eu am hotarit sa aflu sexul copilului doar cind se naste, sa fie asa ca o surpriza. Asa am procedat si cu primul copil.

Iti doresc sa fiti sanatoase si tu si fetita si sotul tau sa fie cooperant si rabdator.

Romana, Cristian (22.06.2203), Alin (25.06.2004) si burtica de 21 sapt si 5 zile

http://www.geocities.com/bebe_iunie_iulie_2003

si mail pentru poze
bebe_iunie_iulie_2003@yahoo.com

Nulla dies sine linea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Romana !! Citisem cu cateva luni in urma ca o sa pastrezi si cel de-al treilea bebelus, dar n-am avut pana acum ocazia sa te felicit.

Si noi vrem tot 3 copii, daca nu cumva 4, insa am hotarat sa luam o pauza dupa ce se va naste bebitza mica; deja ma gandesc cu groaza cum va fi cu 2 copii mici, cu 3 nici nu cred ca as putea sa-mi inchipui.

Sarcini usoare tututror mamicilor si bebelusi cumninti si mancaciosi si pe cat posibil fara colici !

Mickyyy (36 saptamani) si Malina Ioana (31.03.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

Romana,.eu am obosit numai cind am citit de baietii tai. eu sunt ingrijorata cum o sa ma descurc cu bebitza mea fiindca nu am pe nimeni aici, decit sotul. si la un an ( de fapt cred ca la 9luni) o duc la cresa si ma intorc la munca, dar pt prima data simt ca ma prostesc.
va doresc tuturor sanatate, multa rabdare si putere...curajul nu va lipseste, clar...

M26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Romana, felicitari pentru curaj si pentru putere. Te intreb si eu pentru ca nu inteleg, cum te descurci si reusesti sa nu cedezi? Si trei sarcini in trei ani- cum suporta organismul tau?

Mergi la inceput