reusite dupa laparoscopie
Raspunsuri - Pagina 2
tumpi spune:
ba da roscatel, mi-a fost recomandata, numai ca la mom restepectiv(asta acum vreo 2 ani)mai aveam de rezolvat alte pb si apoi trecut la pasul doi: laparo
A sti, a putea sa te opresti exact unde trebuie, iata marea putere in arta, ca si in viata!" - Al.Vlahuta
Mishulina spune:
quote:
Originally posted by utocatalina
La cit timp dupa te-ai apucat de prestat si la cit timp dupa ti-a venit cm?
Sa nu depunem armele si vom reusi!
Cafeluta
Cata
Ca bine zici,Roscatzel, astea sunt lucruru foarte importante de aflat,fetelor care ati trecut prin asta,spuneti-ne si noua! Eu una sunt obsedata (si terminata) de ideea ca luna asta daca e laparo e luna pierduta pentru bebel si l-am innebunit si pe al meu sot ca neaparat trebuie sa-l intrebam pe dr despre aceste aspecte si ca precis ca nu va avea timp sa-mi raspunda la cat e el de ocupat si de repezit...
Stai linistita ca iti povestesc tot,cu amanunte,asa cum am facut si la prima consultatie la T cu 2 zile inaintea ta,chiar ma bucur ca ma asculta si pe mine cineva...
Hai,
si "curaj gaina ca te tai" (asta era pentru mine
)!Ina
utocatalina spune:
Fetelor sa ne zica si cele care au facut laparo urmatoarele:
1. de ce le-a fost recomandat (eu ca am avut chiuretaje la activ si mi-a zis ca pot fi aderente si cica am si uterul tras in stinga)
2. ce le-a gasit
3. cind au prestat dupa
4. cind le-a venit cm dupa laparo
5. cit timp a trecut de cind au facut laparo
6. cit concediu medical au luat
7. orice amanunt ne poate ajuta
Mishulina ai vorbit cu T??? Cind il suni? Tumpi ai rezolvat din probleme si cam cind te gindesti la laparo?
Cafeluta
Cata
tumpi spune:
roscatel, pb am rezolvat-o, iar momentan nu mai am nevoie de laparo.
A sti, a putea sa te opresti exact unde trebuie, iata marea putere in arta, ca si in viata!" - Al.Vlahuta
ilinca_dim spune:
Eu am facut laparoscopie anul trecut in august dar din pacate nu am ramas insarcinata dupa. Dealtfel, problemele oricum le rezolvasem cu numai o luna inainte printr-un tratament clasic de 2 saptamani la Sovata. Numai ca nu am avut incredere si am mers mai departe la laparoscopie asa cum programasem inainte fara a reface HSG. Si sa raspund pe rand la intrebarile Catalinei:
1. laparoscopia mi-a fost recomandata pt desfundarea trompelor, cea stanga era complet impenetrabila iar dreapta avea si ea probleme...
2. mi-a gasit ambele trompe ok (v-am spus mai sus cum s-au rezolvat!)
3. nu-mi mai amintesc exact dar cred ca nu mai mult de 2 saptamani mi-a fost recomandat repaus sexual.....
4. ciclul a venit la 2 zile de la operatie, complet aiurea deoarece eram in a 15-a zi dar mi s-a spus ca dupa orice operatie ginecologica pot exista dereglari........din luna urmatoare ciclul s-a reglat...
5. aproape 9 luni
6. in medical am stat o saptamana dupa....
Din pacate problemele noastre nu au fost numai legate de trompe; exista si o insuficienta foliculara care nu poate fii rezolvata cu tratament pt ca apar chisturi, avem si oligoastenospermie....asa ca sunt si alte cauze care ne impiedica sa ne iasa 'proiectul'.
Succes tuturor!
dana p. spune:
Deci sa incerc sa raspund pe rand la intrebarile tale, Cata.
1.Mi-a fost recomandata deoarece eu mai am o singura trompa si cea care a ramas putea sa fie infundata.
2.Mi-a gasit aderente pe trompa care au fost indepartate si lichidul de contrast a intart in uter dar nu a mai iesit si de aici a fost concluzia ca e posibil sa fie infunadata trompa la intrarea in uter sau pur si simplu sa fi fost un spasm in timpul operatiei si sa nu mai fi iesit de acolo.Recomandarea dr a fost sa fac si o histeroscopie dar care mi-a zis ca nu este asa urgenta si ca pot sa incerc sa raman totusi insarcinata si daca in 2 luni nu raman sa ma duc sa fac si histeroscopia.
3.De prestat, am prestat imediat dupa ce mi-a trecut primul CM.
4.Mie mi-a venit CM la 26 de zile de la ultima menstruatie.
5.Laparosopia am facut-o luna trecuta, pe 6 aprilie.
6.M-au intrebat daca vreau concediul medical , si daca da de cate zile vreau de 7 sau 21. Eu am optat pentru cel de 7 zile dar nu am stat in concediu decat o zi adica vineri iar de luni am mers la servici foarte fresh.Nici nu ziceai ca am facut operatie.
7.Astept si eu sa vad daca o sa am vreun rezultat cu operatia asta .Luna asta am avut ovulatia pe partea cu trompa si poate o da Doamne -Doamne si o fi ramas insarcinata , ca sa scap de histeroscopie.
Va dau de veste daca s-a intamplat minunea.
Dana
http://community.webshots.com/user/danavas
Alexa Ioana spune:
salut fetele. o sa incerc sa va raspund si eu, poate va ajuta.
eu astazi am 2 saptamani de la laparoscopie.
recomandata pentru ovare polichistice. voiau sa faca decorticare sau drilling. dar cand au intrat in abdomen, surpriza !!! endometrioza si noduli fibromatosi. si ma mai miram ca nu raman gravida.
deci la mine a fost CRUCIALA laparoscopia. pentru ca endometrioza la mine a fost total asimptomatica. si chiar daca mergeam la echo foarte des, dr nu a suspectat nimic. deci laparo a fost clar cea mai buna decizie pe care am luat'o pana acum. urmeaza sa fac un tratament 3-4 luni cu diphereline, si pe urma teoretic totul va fi ok.
ciclul mi'a venit aseara, deci chiar la timp. de prestat inca nimica, pentru ca eu m'am refacut mai greu dupa operatie.
a fost si mai complicata, din cauza a ceea ce au gasit. pana acu cateva zile m'am miscat inca destul de greu, mai ales la ridicat din pat, sau de pe scaun. mi'au dat 14 zile de concediu, deci luni merg la serviciu. sper sa fiu in stare. pt ca inca obosesc foarte tare.
mie mi'au facut 3 gaurele. una mi'a facut destul de mari probleme, si anume cea unde a fost tubul de dren, pt ca s'a inchis aiurea de tot. cicatricea va ramane probabil mai cheloida, dar asta este.
nu vreau sa va descurajez, dar pentru mine a fost o experienta mult mai nasoala decat ma asteptam - asta comparativ cu ce citeam aici pe forum. dar in acelasi timp, a fost absolut necesara, si ma cam dau cu pumnii in cap ca am amanat'o atata...
va pup, si va doresc multa sanatate.
lala_1 spune:
Bun subiect! Bravo ptr. initiativa!
Va raspund si eu la intrebarile lui Cata:
1. Laparo mi-a fost recom. ptr. ca aveam un chist care era de 7.4 cm
2. Au gasit de fapt aderente si nici vorba de chist de 7.5 cm ci unul mult mai mic pe care l-au "intepat".
3. Am presta dupa 21 de zile dar m-a durut si am renuntat; am incercat din nou prin ziua 30 de la laparo(a fost mai bine...)
4. menstruatia a venit in a 35 a zi de la laparo
5. am facut laparo in 22.02.2005
6. eu nu mi-am luat concediu medical ptr. ca nu am vrut sa spun la birou ca am facut aceasta interventie, mi-am luat 5 zile din concediul de odihna iar din a 6 a zi am mers la serviciu.
7. Mie mi-au dat sa iau antibiotic in primele trei zile ale menstrei timp de 3 luni (SUMAMED) si in tot acest timp iau si anticonceptionale. Mai am de luat o luna si dupa acea voi incepe se prestez ptr. BEBE.
Ptr. orice alte info. va stau la dispozitie.
LALA
utocatalina spune:
Fetelor
fiecare aveti povestea voastra
...dar un lucru este evident la toate...chiar daca numai Teo ne zice ca a ramas la 2 luni de la laparo, totusi toate a-ti bifat sau urmeaza sa bifati si asta...pe principiul ca trebuie sa trecem si peste laparo ca sa mergem mai departe
...asa simt si eu acum
...decit sa stau in fiecare luna sa ma gindesc de ce nu ramin sau ce o fi prin burta mea, mai bine ajung si eu una din fetele care sa aiba ceva de spus despre propria laparo
...imi pare rau pentru cele care a-ti trecut printr-o exeperienta grea
, dar ma bucur ca a-ti ramas ferme cind a-ti zis ca nu regretati ca a-ti facut-o
...cu speranta mergem inainte
, iar daca am avea mai multe exemple de reusite dupa laparo, parca am avea si mai multa forta sa luptam
sa ne indeplim dorinta! Succes tuturor!
Cafeluta
Cata
crinuta71 spune:
Buna fetelor,
Cata, de fapt mie mi-au mai gasit ceva nu numai vezicula aceea.
In mesajul celalalt am vrut sa spun ca numai vezicula de pe exteriorul trompei au scos-o (deci nu prea mi-au facut mare lucru). Mi-au gasit si endometrioza stadiul I (sunt cateva puncte mici si rosii pe peretele Douglasului si cateva puncte si pe ligamentul utero-sacrat – am vazut caseta). Dar punctele de endometrioza nu le-a scos, nu stiu de ce (poate pentru ca sunt mici????). Sincera sa fiu ma cam streseaza aceasta endometrioza. ![]()
Eu am facut operatia in 14 aprilie. Atunci eram in ziua a 15-a si aveam un folicul mare (preovulator) care se si vede pe caseta. Menstruatia mi-a venit in a 16-a zi de la operatie (eu am ciclul intre 28 – 32 de zile, deci mi-a venit normal). Acum este primul ciclu dupa laparoscopie.
Deja am inceput sa incercam
(au trecut cam trei saptamani de la operatie). Adevarul e ca ciclul trecut nu am
de loc (inainte de laparoscopie am fost foarte stresata, iar dupa nu am mai putut).
Eu am facut operatia la Cluj cu dr. Micu. Eu am hotarat ca fac operatia (bineinteles dupa ce a propus si dr.) pentru ca am in spate 3 ani de incercari nereusite (monitorizari, stimulari, 5 IUI). Speram ca se va rezolva ceva prin operatie, dar se pare ca nu a fost asa.
Operatia nu e grea, mai rau a fost cu anestezia la mine. Inciziile aproape nu se mai vad, sunt mici (dr. a facut suturi intradermice pentru cele din dreptul ovarelor, iar cea din buric nu se vede daca nu stii ca exista). Si de abia au trecut trei sau patru saptamani de la operatie. Concediu am avut 12 zile. Daca vrei alte amanunte am sa-ti spun cu placere.
Iti doresc succes la laparoscopie si ai vesti bune dupa. Bafta la toate fetele.
Crinuta