ce ziceti ?
Raspunsuri - Pagina 2

RaluD spune:
Explica-i faptul ca, din pacate, atunci cand va vrea el sa se apropie de copil, copilul il va respinge. Lucru care deja incepe sa se intample, inteleg...
Am o prietena al carei tata era destul de "absent" in copilarie. Nu se implica mai deloc in cresterea ei. Daca fata ii cauta compania, o tot trimitea pe la bunici sau sa se joace cu maica-sa.
Acum regreta foarte mult si incearca sa se apropie de ea. Prietena mea tine la el, dar nu simte un atasament real. L-ar ajuta cu orice, ca doar e ta-su, dar fuge de el. Iar tatal se simte - si este - respins.
Legaturile profunde se creeaza ACUM, in copilarie. Explica-i ca va dormi asa cum isi asterne.
Mai mult, n-ai ce sa-i faci...

Ramonika spune:
simplu si la obiect, eu o numesc fuga de responsabilitate.
Ramonika

Cei trei muschetari

nushulica spune:
din cate stiu eu nici unu' nu sta cu copiii... asa ca nu te mai stresa daca nu l-ai obisnuit de la inceput

ruxandra_sb spune:
quote:
Originally posted by nushulica
din cate stiu eu nici unu' nu sta cu copiii...
Cum sa nu !! eu stiu

Prezenta tatalui este la fel de importanta ca si a mamei, nici mai mult nici mai putin. Mai ales pt un baiat.
Si, in afara de alaptat, un tata poate face orice face si o mama.
Cum au spus si Mamica dulce, RaluD si Ramonika: le este mai usor s-o dea pe vraja marii si sa scape de grija. Lene si putina inconstienta. Si apoi, cand au copii adolescenti, se minuneaza de ce nu se inteleg de nici o culoare cu tanarul razvratit.
Eu cred ca o buna relatie tata-copil se cladeste din primele zile, din primele scutece schimbate, primele bai, primele biberoane si primele plimbari. Apoi urmeaza sa invatam sa citim carti, sa coloram, sa jucam fotbal, sa mergem cu tricicleta, cu rolele, sa ne cataram in copaci, etc.
Apoi daca unii tatici nu au timpt pt copii, de ce-i mai fac?
Puteau ramane cu PC-ul.
Ruxandra & Matei (3 ani) & sotul drag

mcrmiki spune:
Nu i-ai spus ca nu l-ai facut singura pe copil, deci aveti aceleasi responsabilitati. Nu accepta "asa sunt barbatii" pentru ca un copil are nevoie si de tata, plus ca tu mai ai si alte treburi, nu poti sta doar tu cu copilul. Nu te lasa, exista multi tati carora le pasa mult de copii lor, in sensul ca sunt preocupati de ceea ce fac si pana nu se culca copii nu au acces la TV sau altele. Mai insista, dar daca ajunge sa stea cu el doar din oligatie...mai bine nu. Numai bine!
Miha&Sorin&Bogdan&Vlad

Sabina spune:
Eu spun asa...programeaza-ti o iesire la coafor sau o seara cu prietenele, si lasa-l cu baiatul.
Cel mai importante sa nu-l c erti la venire ca ai gasit casa vraiste si copilul flamand etc etc etcLauda-l...si o sa-i placa!
La mine nu s-a pus niciodata problema...ba mai mult invers( dupa ce am intarcat-o), a stat singur cu ea la munte...,o plimba, se joaca...ii da sa manance, deci se poate!
Sabina si