Azi am facut un examen pelvin si mi s-a pus diagnosticul de endometrioza ovariana si mi-au descoperit 2 chisturi de 23 si 18 mm.
Din experienta voastra asta inseamna ca sunt mari sau mici? Ajung la operatie sau scap cu tratament? Ce alte info aveti despre endometrioza?
just me
Anka, eu stiam ca endometrioza se poate diagnostica doar printr-o interventie chirurgicala.
Prin laparoscopie si un tratament dupa se poate rezolva problema.
Am inteles ca si tratamentele homeopate au dat rezultate.
anca...poate intr-o zi
http://community.webshots.com/user/ancawish
Anka-maria,eu am avut endometrioză acum 2 ani. Să-ți spun ce știu și eu:
- chisturile nu sunt deloc mari
- endometrioza se poate diagnostica doar prin examen la anatomo patologic, la laparoscopie se vede doar că e sânge, nu și ce fel de sânge; deci, poate ai doar chisturi hematice care se pot trata cu anticoncepționale
- în caz de enometrioză, mie ginecoloaga mi-a spus un NU categoric la anticoncepționale, a zis că numai asta mai îmi lipsea și, recent, o endocrinoloagă, a spus exact același lucru.
Sper să-ți fie de folos
SCuze, am uitat ceva: chistul meu avea peste 5 cm și a ajuns așa mare și frumos tocmai din cauza anticoncepționalelor date de diverși ginecologi după ureche, așa că din păcate mie au trebuit să-mi scoată tot ovarul, care fusese practic mâncat de endometriom
Multumesc de informatii, maine am programare la ginecolog sa vad ce zice. Eu am facut o ecografie pelvina si transvaginala in urma careia medicul radiolog mi-a pus diagnosticul de endometrioza si mi-a aratat cele doua chisturi pe ovar. Din cate am citit si eu, parca nu se depisteaza asa usor, in fine, vad ce zice maine ginecologul. Eu am luat anticonceptionale doar 2 ani(Logest), apoi am intrerupt si tocmai vroiam sa le reiau
cand m-am trezit cu neplacerile astea.
just me