Somnul ...are unitate de masura diferita???
Raspunsuri - Pagina 2

flafi spune:
Probleme cu somnul am si eu, de fapt am avut intodeauna. Foarte rar ma trezesc odihinita. Pana acum 1 an dormeam 3-4 ore pe noapte ca pur si simplu nu puteam dormi, dar nu eram absolut deloc odihnita, acum pot dormi si 12 ca la fel sunt. Acum insa dorm mult si rau.
Situatia e alta la iubi, care se culca pe la 2 noapte si se trezeste la 7 si e intotdeauna fresh. Tot el se trezeste primul pregateste micul dejun in timp ce eu ma cul la 11 si nu reusesc sa ma trezesc deloc la 7...
Parerea mea e ca tipul de personalitate e de vina: eu sunt o stresata de viata, el... nestresat. Eu imi fac griji permanent, ma agit, evident... el nu.
Normal eu sunt implicata in 5 activitati in acelasi timp, el in 1...
Concluzia:
ferice de cei calmi si nestresati ca aia dorm mai bine!
"So if you tried to understand me
Would you crucify or damn me
Or stand by me
Like smoke around the flame" Vaya con Dios
http://community.webshots.com/user/flafi1

Amalia spune:
Flafi, ca bine zici...ferice de cei care nu sunt stresati din fire. Si eu am ajuns la concluzia asta uitandu-ma in jurul meu. Una din metodele de a dormi bine, este sa nu te mai streseze nimic. Eh, aici se iveste problema mea, ca parca viata mea e STRESUL. La mine e imposibil sa nu se gaseasca ceva care sa ma streseze. Din punctul asta de vedere, nu ma plac deloc...dar ce sa fac ca nu reusesc sa ma controlez. Si-n plus, sunt speedy toata ziua...n-as sta locului o clipa.
Sanatate maxima!

Rufus spune:
Mie nu-mi place sa dorm. Intotdeauna am avut impresia ca pierd timp din viata. Este clar, nu-i o placere. Uneori imi place sa lenevesc cu sotia mea, cu care, fireste, ma mai ciondanesc pe tema dormitului. Pentru ca ea ar dormi mai mult, iar eu o necajesc.
Nu-i chestie de stres (la mine, cel putin); sunt fugarit si stresat toata ziua, dar dupa max.8 ore, sunt ca nou.
http://community.webshots.com/user/tora97

Leditia spune:
Eu daca nu dorm nu-s buna de nimica..casc intr-una,uit sa fac anumite lucruri(nu ma pot concentra la fel ca atunci cand is odihnita) si ma gandesc la somn.Trebuie sa dorm cel putin 8 ore..cam 9jumate-10 imi ajung super bine.Insa daca dorm mai putin de 6 e jale..plus ca simt nevoia sa dorm ziua..ca ma ia somnul.
Stiu cum e sa dormi ziua(job de noapte)si noaptea(job de zi)..pot spune ca nu se compara calitatea somnului de noapte cu cel de zi.Eu mi-am dorit enorm ca sotul meu sa nu mai lucreze noaptea..pt ca a lucrat destui ani..si in plus sunt o groaza de efecte secundare sa spun asa..care afecteaza atat psihicul cat si fizicul.
La mine e problema ca adorm greu..is o fire mai grijulie,stresata..ma consum pt toti si toate..si in loc sa adorm stau si ma gandesc..si trece timpul aiurea..
Pupici cu lipici.
Judecand prea mult oamenii,uiti sa iubesti!!!
Ajutati un OM sa traiasca!
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43117

migdal spune:
te inteleg,poate ar fi bine sa gasesti produse naturiste care sa te ajute.eu daca la 22.30 nu sunt in pat,a doua zi mor de somn.asa reusesc sa culc si copiii la o ora rezonabila.

Burtocika spune:
Stiti ca se zice ca oamenii se impart in doua categorii: tipul "ciocirlie", care se trezeste dimineata devreme, e spirt in prima parte a zilei, si se culca seara devreme, si tipul "bufnita", care se trezesc pe la 10-11, dau randamentul maxim dupa-amiaza si seara, si se culca dupa 12 noaptea.
In principiu, daca ai un program care iti respecta tipul de bioritm, totul e OK. Daca insa il incalci, si se trezesti impotriva "firii", sau te culci aiurea, apare oboseala, insomniile ... si ai tot timpul impresia ca esti obosit si stresat.
La mine cel putin, chestia asta functioneaza. Eu sunt tipul "bufnita", daca ma scoli dimineata inainte de 8, nu sunt buna de nimic toata ziua. Cel mai bine ma simt in WE, vineri si simbata ma culc pe la 2 noaptea, si ma trezesc pe la 11, 12. Ma gindesc cu groaza cind om avea un bebe, cum o sa ne dea bioritmul peste cap !
Eu daca nu dorm cel putin 8 ore, sunt buimaca, in schimb sotul se simte foarte bine cu 6 ore. Pt mine somnul e o placere, o deconectare si un mod de relaxare, in schimb pt el e o pierdere de timp, cum spune Rufus.
Boghi
http://community.webshots.com/user/bogdanai

flafi spune:
Cu ceva timp in urma am citi undeva ca femeile se ramolesc mai repede datorita faptului ca atunci cand sunt bolnave, epuizate etc nu-si iau timpul necesar sa se odihneasca, sa leneveasca etc ci se chinuie sa se tina pe picoare orice s-ar intampla.
Cate din noi nu fac asta?
Toate acestea ne afecteaza si ne obosesc si ne streseaza. Toti barbatii pe care ii cunosc actioneaza astfel: sunt obositi se culca- nu trag de ei ca sa mai reziste inca putin ca mai au de intins rufele pe sarma, sau stau la lenevit- si ce daca e duminica si nu e mancare pt pranz el e obosit, femeile mai trag de ele inca putin ca sa fie si masa gata; sau le e rau- ei intra numai decat in stand-by- o femeie isi spune ca nu e chiar asa de rau daca mai poate sta inca in picioare... si exemplele pot continua...
De mult vreau sa iau exemplu, dar intotdeauna mai sunt probleme de rezolvat, griji de facut, activitati urgente...
"So if you tried to understand me
Would you crucify or damn me
Or stand by me
Like smoke around the flame" Vaya con Dios
http://community.webshots.com/user/flafi1

IulianaStan spune:
Inseamna ca nu am de ce sa ma mai mir , ca nu fac fatza somnului, la cate ore de somn dorm pe noapte...
Toata lumea vorbeste de 7-8-9 si chiar 10 ore de somn...
Doamne, pai eu cand sunt schimbul 1, dorm 4, maxim 6 ore,...daca as dormi mai mult ar fi sarbatoare...
Mai compensez , dupa amiaza cand ajung acasa si zac vreo 2 ore in pat , ca nu-s buna altfel de nimic....
Cand sunt sch 3 e dezastru, la serviciu nika somn, iar dupa tura de noapte acasa dorm 3, 4 ore maxim, dar somnul de zi nu se compara cu cel de noapte...Si pot avea de la 3 pana la 8 noptii consecutive, deci
, faceti socoteala cam cat si cum dorm eu...
Oameni buni, dormiti si prt mine...