Oare bebe al meu e subdezvoltat?
Buna din nou mamici dragi,
In primul ramd vreau sa va multumesc pentru raspunsurile si ajutorul vostru de pana acum. Eu din pacate nu am prea raspuns inapoi pt ca am avut probleme cu netul acasa (virusi) si abia apucam sa citesc raspunsurile voastre.
Am o problema care din nou ma face sa nu dorm. am un bebelus in burtica de 35 de saptamani care insa e slab. Are numai 1,8kg, lucru care ma ingrijoreaza teribil. As vrea sa imi spuneti, cum vi se pare voua greutatea asta? Din cate am citit pe net ar fi trebuit sa aiba cam 2,5kg. Mananc ca apucata de 2 zile, imi e rau de cat pot manca. Sunt panicata pentru ca as da orice pe lume ca bebe se fie sanatos si bine dezvoltat.
Va multumesc pentru ajutor dragele mele,
Raspunsuri
irinabungau spune:
Aurora, nu cred ca-i cazul sa te ingrijorezi, bebeii pun cel mai mult in ultima perioada a sarcinii, si in plus este posibil sa nu-i fi masurat corect greutatea la eco. Marja de eroare din cate stiu eu este de cca 300grame...
Pupici multi si un bebe papacios!!
Irina si bebe 25 sapt.
http://photos.yahoo.com/irinabungau
cocoloasha spune:
Buna,
Eu zic sa nu te ingrijorezi,eu am avut la nastere 1.400 grame,si uite ca traiesc si sunt sanatoasa,asa ca.....
Nastere usoara !!!!
Cocoloasha,mamica de cocolosh 26+ Victorash 
Kittycat spune:
quote:
Initial creeata de aurora77
Mananc ca apucata de 2 zile, imi e rau de cat pot manca. Sunt panicata pentru ca as da orice pe lume ca bebe se fie sanatos si bine dezvoltat.
E normal sa iti doresti ca bebe sa fie sanatos si ca pt asta esti dispusa sa faci orice, dar sa stii ca nu trebuie sa faci deact ceea ce e corect. Poti manca si 10000 de calorii pe zi, sa stii ca asta nu il va ajuta cu absolut nimic pe bebe ca sa ia mai mult in greutate; singurul lucru pe care vei reusi sa-l faci va fi sa te ingrasi si sa te faci

. Si asta nu il va ajuta cu absolut nimic, din contra... Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa te calmezi. Intr-adevar, 1,8 kg nu e mult, dar nu inseamna ca aceasta greutate e si corect apreciata; exista adesea erori, asa cum spunea si Irina, conteaza si ce fel de parinti are (zestrea genetica pe care o mosteneste); in plus, si cel mai important, conteaza ceilalti parametrii pe care i-a masurat medicul; ti-a mai zis si ca ar fi altceva in neregula, cu exceptia greutatii, ti-a vorbit de o eventuala suferinta fetala? E un ecografist experimentat si au un aparat bun acolo unde ai facut ecografia? Daca ai vreun dubiu, repeta in alta parte. Dar in nici un caz nu manca acum cat 2, NU REZOLVI ABSOLUT NIMIC.Andra,
de printesa
(15.11.2004)
aurora77 spune:
Cocoloasha, dar probabil ca ai avut de infruntat ceva problemute cand te-ai nascut, nu? Din cate am aflat eu, la nastere bebelusii mai pierd cca 200 de grame deci inca un lucru nasol pt cei nascuti slabuti. mor de ciuda ca e asa. am mancat, am stat acasa si am dormit cand am vrut si cat am vrut, am luat vitaminele cu regularitate, etc. e adevarat ca au la inceputul sarcinii eram 'bat', aveam 43kg, dar acum am 55, deci eu am fost capabila sa ma ingras. el de ce nu? mor de ciuda.
habar n-am ce trebuie sa fac.
Mickyyy spune:
Aurora, depinde mult de ecograful la care ai fost si de doctorul care ti-a interpretat rezultatele. Din experienta proprie, cumnata mea a fost cu 1 saptamana inainte de nastere sa faca ecografie (ecograful spitalului la care a nascut - Titan - si medicul ei ginecolog), i-au spus ca bebitza e micutza si are in jur de 3kg. Si a nascut cateva zile mai tarziu o fata de 4.200 kg!!! Adica o eroare imensa, de peste 1kg, ca sigur nu s-a ingrasat ea intr-o saptamana cat altele intr-o luna
.
La fel de mult conteaza si greutatea si inaltimea vostra, a parintilor, daca sunteti niste "supli" nu va asteptati sa faceti un bebe prea grasan.
Si nu in ultimul rand, chiar daca toate calculele au fost bune si intr-aevar bebita are doar 1.8kg, gandeste-te ca el pune in medie cam 30g pe zi, asta inseamna ca in cele 5 saptamani cat ti-au mai ramas pana la termen mai poate pune inca 1kg, iar un bebe de peste 2,5kg la nastere e cat se poate de normal. Ca sa nu mai zic ca sunt multi bbelusi nascut inainte de termen, cu greutati de sub 2kg care n-au avut nici un fel de probleme dupa (barbata-meu de exemplu s-a nascut prematur, si avea 1,8kg)
Si eu am tot 35 de saptamani, dar habar n-am cate kg are bebitza mea, o sa aflu la urmatoarea ecografie.
Mickyyy
(35 saptamani) si
Malina Ioana (31.03.2004)
Album Malina & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">Povestea nasterii
aurora77 spune:
Draga Kittycat, am mers la controlul obisnuit pe care il fac la 2 saptamani la medicul meu, Dr Branescu - Spitalul Polizu. Nu pot sa imi dau seama daca aparatul e tare performant. E un ecograf normal din cate pot aprecia eu. Celelalte masuratori sunt 'decente' spuse el, si m-a trimis sa mai repet o tridimensionala saptamana viitoare pt fluxurile lui bebe. Iar nu am inteles la ce s-a referit si de ce ma pune sa repte echo tridimensionala in sapt. 36? El a spus ca vrea sa nu apara nici o surpriza la nastere, dar stiu eu care o fi adevaratul motiv??? tot am senzatia ca imi ascunde ceva. probabil ca am devenit si paranoica.
Imi recomandati un echo tridimensional bun si la care sa pot merge foarte curand?
Mickyyy spune:
aurora, si eu am recomandare de ecografie tot la 36 de saptamani, e una din ecografiile standard care se fac in sarcina (se face cate una in fiecare trimestru), deci n-ai de ce sa te ingrijorezi.
Din pacate nu stiu sa-ti spun unde poti face atat de repede o ecografie tridimensionala, sunt destul de multicele ecografe in Bucuresti, dar dureaza programarile de la o luna in sus, sau daca ai noroc 2-3 saptmani in cel mai fericit caz.
Mickyyy
(35 saptamani) si
Malina Ioana (31.03.2004)
Album Malina & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">Povestea nasterii
mitub spune:
Nu te ingrijora, intr-o luna de zile bebe va mai creste cam 1 kg.
Erorile de masura a greuitatii sunt de asemenea destul de insemnate, in plus tu eshti cu totul micutza, de unde sa fie beb un urias? Gandeste-te ca iti seamna, mai mignion.
Eco ti-a dat sa faci pentru a vedea care sunt IR_urile, adica cat de mare e rezistenta pe arterele prin care se hraneste bebelusul, de-aia iti trebe un ecograf nu tridimensional, dar care are Doppler in dotare. De asemenea, iti va evalua gradul de maturitate al placentei, ca sa stie daca exista cumva riscul vreunei nasteri premature. Sunt toate acestea deja ceva obisnuit, analizele nu depind de ce a descoperit dr. la ultima ecografie.
Si nu in ultimul rand, nu uita ca starea ta de bine sua de rau se transmite bebelului! fii linistita si vei avea un pui sanatos si frumos!
Pupici,
Boga, mamica de Mirunica si burtica de bb2- 27 saptamani + (DPN 1 august)