conflicte fiu-mama, la 4-5 ani ai primului

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Draga Mircea, sa ma scuzi ca voi considera un subiect atat de serios, (culmea!) extrem de amuzant. Nu ma pot abtine la ca fiecare interventie a ta sa nu ma distrez copios!

Consider ca problema pusa de tine nu este chiar atat de simpla cum pare la prima vedere. Si culmea, consider ca tu ai raspuns cel mai bine la propria ta problema. Chiar cred ca ceea ce era de spus a fost spus. Cel mai precis de tine!

Printre picaturi, imi voi da si eu cu parerea, insa: Subliniez ca pot fi extrem de subiectiva. Nu stiu de cine a fost crescut copilul pana acum, de cand merge la gradinita, cum isi petrece timpul liber, cat timp va petreceti voi cu el, voi impreuna si fiecare separat, are prieteni copilul vostru, aveti bunici aproape, cum sunt acestia... Sunt multe necunoscute.

- spui ca nu accepta limite - faptul ca i se limiteaza accesul la computer sau la TV. Depinde CUM anume i se impun aceste limite.
- spui ca mama a fost liniara, totusi.
- spui ca esti contra frazelor din carti. Ca si mai sus, sunt de parere ca in prea multe carti ti se spune ce sa faci, si ce TREBUIE, dar nu ti se spune si CUM sa faci.
- tu nu vezi o drama in ceea ce face copilul, pe cand mama da;
- copilul mai arde mamei cate o palma, si asta e lipsa de respect?

Inclin sa cred ca mama in "uniformitatea" ei a fost totusi tentata de extreme. Nu inteleg daca interzicerile sunt justificate, bazate pe ce scrie in carti, motivate copilului, "liniare"? Mie parca imi vine sa cred altfel - ca ea ii zice "n-ai voie sa TV, ci somn" el NU VREAU si zdrang zdrang, copilu tipa, trage o palma, mama il ia de o aripa. Tu te indignezi in sinea ta, taci, da' faci morala mai tarziu. Constructiva, nu altfel....
Ei, si aici am ajuns intr-o ceata si mai mare. ca ma intreb - ce e aia rigid nene? Eu, fetei mele, incerc sa ii impun un program cat mai lin, cat mai uniform, fara schimbari bruste, fara excese... Fireste, in ochii cumnatei mele sunt ultra rigida, pentru ca nu-i dau copilului napolitane inainte de ciorba, sau carnati afumati de Craciun. Sau piper pe friptura de Paste, numa' pentru ca al meu copil vroia pipernita! Unde il situam acuma pe "trebuie"? Are voie copilul sa fie independent in raport cu napolitana, sau cu ciorba? (nu spun vis a vis ca tu stii de ce, daca l-ai citit pe Rousseau)
E o drama ca nu mananca ciorba? Sau e o drama ca cumnata-mea dupa ce ii da napolitane ii mai da si frisca, pentru ca apoi sa vina un colt de paine, in timp ce eu, rigida, fac spume!
Cat despre respect.... Lasati-ma nene cu respectul! La 4 ani e cam greu sa priceapa un copil ce e ala respect. Nu zic ca e imposibil, dar tre' lucrat.... La 4 ani copilul este un animalut extrem de posesiv si incapatanat! Chestia cu respectul ii lasa rece pe majoritatea. Iubeste sau nu iubeste, vrea sau nu vrea, are sau nu are, la fel cum ia doctoria sau nu o ia, pentru ca nu vrea si gata!
Sunt de acord ca pustiul simte tensiunea dintre voi. Si mai cred ca incearca sa va atraga atentia, dar nu cred ca apropiata voastra despartire este unicul motiv.
Hai ca a rezultat o omleta, pentru ca inca sunt in ceata.
1. Care era intrebarea ta?
2. Care este rezolvarea multumitoare a relatiei voastre?

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Si vezi mai tatic, ai un buton colo sus, arata ca o epistola, si scrie, daca te duci cu soricelul pe el, "reply with quote" da clica clica acolo, si nu mai pune tu ghilimici, ca i-e greu sa urmaresc ce e de la tine si ce e de la altii....

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunaa spune:

Se pare ca s-a deviat un pic de la subiect.Am ajuns sa "tratam" tatal si nu situatia creata.Pe de alta parte nu il putem exclude pe tata cum nu o putem exclude si pe mama.

Noi am auzit varianta lui Mircea.Daca am asculta si varianta mamei sunt absolut convinsa ca situatia se va rasturna.Intotdeauna am fost de parere ca adevarul este undeva la mijloc.

Toate cele bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simina2005 spune:

Exista o vorba care spune ca ,a distruge o familie e ca si cum ai darama o biserica!!!

Sunt de acord cu Casandra:
"Copilul stie ca tu si sotia nu va placeti. Si nu cred ca neintelegerile dintre voi au aparut de curand, sunt sigura ca au existat si cand cel mic avea 2 ani. Prin comportamentul sau vrea sa va spuna ca e nemultumit de faptul ca voi doi, parintii lui, nu va intelegeti si va veti desparti. Este violent fata de mama, pentru ca de ea e mai apropiat si ei ii spune, asa cum poate si el, durerea lui."

Am mai vazut copii care-si imita taticii si comportamentul lor.
Sincer, te credeam un barbat matur , capabil sa-si faca familia fericita, dar acum vad ca nici copilasul tau nu este fericit...erai un exemplu pt mine...m-ai dezamagit. Plang pt viitorul baietelului tau.Sper sa existe un alt barbat(tatic) care sa-l faca fericit!

Simina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mircea42 spune:

[quote]Originally posted by simina2005

[blue]Exista o vorba care spune ca ,a distruge o familie e ca si cum ai darama o biserica!!!

....

Am mai vazut copii care-si imita taticii si comportamentul lor.
Sincer, te credeam un barbat matur , capabil sa-si faca familia fericita, dar acum vad ca nici copilasul tau nu este fericit...erai un exemplu pt mine...m-ai dezamagit. Plang pt viitorul baietelului tau.Sper sa existe un alt barbat(tatic) care sa-l faca fericit!

Nu am pretentia ca sint matur (intre altele, sint in fronda cu niste academicieni care ne pun aiurea sa scriem cu sunt). Dar barim realizez treaba asta.
Fara indoiala maturi sint cei si cele care la 2 vorbe pronunta cuvintul fericire (cam ce inseamna asta, ii las sa afle) si care-s convinsi ca viitoarea pereche le va fi un parinte perfect pentru copilul din alta casatorie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Mircea, sincer vorbind, esti intr-o situatie complicata. Nu te judec si nu-mi exprim nici un fel de impresii, cred doar ca ar trebui sa pui problema la modul cel mai serios.

uite un link despre copilasii in situatia puiului tau :
www.fapse.ulg.ac.be/lab/enf-ado/images/berger1.pdf" target="_blank">http://www.fapse.ulg.ac.be/lab/enf-ado/images/berger1.pdf
si nu neglija !

Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simina2005 spune:

Bogatia, gloria si puterea sunt fum, neant. Bogatul gaseste pe unul si mai bogat decat sine, gloria oricui poate fi intunecata de o glorie mai mare a altuia, cel puternic e invins de altul si mai puternic. Doar dragostea ne face egali cu zeii. (H. Sienkiewicz)

Cred ca a fost un mesaj prea dur pentru sufletul tau atat de ravasit.
Eu sunt doar o mamica care-si doreste tot ce este mai bun pt copii ei si pt toti copilasii din lume.
Mircea, te rog sa ma ierti ca am incercat sa-ti deschid ochii, mie mi-a murit un copil si cand vad ca alti parinti parasesc copii sanatosi, fara sa se gandesca poate ce este in sufletelul lor, devin mai rigida. Eu am fost educata de mica ca familia este sfanta. Pentru mine familia este locul unde-mi regasesc linistea!

Imi pare asa ciudat
Ca avem atata vreme pentru “ura”
Ca viata nu-i decat o picatura
Intre acest moment si celalat
Si e neinteles de trist
Ca nu culegem flori
Ca nu privim la cer mai des
Ca nu ” iubim “
Noi, care atat de repede murim.

Simina, Diana si Andrei

Mergi la inceput