Aloe vera?

Aloe vera? | Autor: scarmanus

Link direct la acest mesaj

Dragele mele,

Am o Aloe vera mare dare creste in nestire si pe care vreu sa o convertesc in tincturi, unguente, orice, date fiind proprietatile pe care le are. Ma puteti ajuta cu ceva idei?
Multumesc.

pisici si flori

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Acu 30 minute am baut si eu prima data gel de Aloe Vera. Mi-am propus sa fac o cura cu gel Aloe 2-3 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Iar preparatele in sine cum se obtin? Nu stie chiar nimeni?

pisici si flori
Jucarele

Mergi la inceput

Nu stiu cum se obtin preparatele, caci eu le cumpar de la distribuitori de Aloe Vera din Ro, dar ele sunt fabricate in USA.

Mergi la inceput

Of, of, da oare americanii cum or face cu ea? Mai intreb, poate stie careva.
Deci, stiti?

pisici si flori
Jucarele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

In facultate aveam o colega sudaneza care crestea plante de Aloe vera numai ca sa se spele pe cap cu seva lor. Nu mai stiu la ce marime trebuia sa ajunga planta, dar la momentul respectiv, ea taia frunza cam de pe la mijloc si storcea f. bine seva din frunza taiata (nu mai stiu daca ce raminea din frunza crestea la loc sau o folosea ulterior). Apoi isi umezea f.f. bine parul si punea seva aia pe par, o freca bine sa intre la radacina, o lasa uneori si juma' de ora, apoi o clatea. NU folosea niciodata sampon.
Sper ca ti-am putut fi de folos.

Simina & Andrei (Deiutzu)

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viorela hoff spune:

exista o reteta, dar din pacate nu mi-o amintesc.poate stiu mai multe varstnicii!
atat mi-aduc aminte ca planta poate fi macerata dupa varsta de 3 ani incepand de la a nu stiu cata frunza in sus (iar nu-mi aduc aminte).
sorry, dar nu pot sa te ajut mai mult
Vio

"Binecuvantati copii si animalele"
Suzi,catelus de catifea

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Siminaf

In facultate aveam o colega sudaneza care crestea plante de Aloe vera numai ca sa se spele pe cap cu seva lor. Nu mai stiu la ce marime trebuia sa ajunga planta, dar la momentul respectiv, ea taia frunza cam de pe la mijloc si storcea f. bine seva din frunza taiata (nu mai stiu daca ce raminea din frunza crestea la loc sau o folosea ulterior). Apoi isi umezea f.f. bine parul si punea seva aia pe par, o freca bine sa intre la radacina, o lasa uneori si juma' de ora, apoi o clatea. NU folosea niciodata sampon.
Sper ca ti-am putut fi de folos.

Simina & Andrei (Deiutzu)

Simono, toate bune si frumoase, da' acuma tre sa-mi zici cum era paru' negresei dupa tratamentul aplicat . Ssssssuper treaba, am aflat asadar cum sa fabric sampon.
Vio, hai intreaba please pe undeva ce fac io cu planta macerata? Mai, culmea, sa am materie prima si sa nu stiu cum s-o folosesc.
Va pup si va multumesc.

pisici si flori
Jucarele

Mergi la inceput

O cura cu larga aplicabilitate pentru sanatate, dar si in cosmetica, este cea a amestecului de miere si propolis cu frunze de aloe.

Cantitati - 1 kg miere, 20 g propolis, fin maruntit, 750 g frunze de aloe, fin maruntite.
Preparare - Frunzele de aloe, impreuna cu propolisul si mierea, se pun la macerat cinci zile, intr-o sticla de culoare inchisa. De asemenea, amestecul se tine la loc intunecat, agitandu-se bine, de trei ori pe zi.
Administrare - In primele cinci zile, se ia cate o lingurita de amestec, dimineata si la pranz, cu doua ore inainte de masa. Apoi, doza se mareste la o lingura.
Actiune cosmetica - Are efecte vizibile asupra parului cu aspect tern, pe care il revitalizeaza si a carui cadere o stopeaza; confera tenului prospetime si stralucire; pielea devine supla si catifelata; regleaza cantitatea de sebum; contribuie la disparitia acneei si a acneei prelungite.

Sursa:
http://www.avantaje.ro/index.php?a=186&pid=312&ss=all%7Call%7C01-01-2004%7C08-05-2005%7C0%7C1%7Caloe

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by adi2003

O cura cu larga aplicabilitate pentru sanatate, dar si in cosmetica, este cea a amestecului de miere si propolis cu frunze de aloe.

Cantitati - 1 kg miere, 20 g propolis, fin maruntit, 750 g frunze de aloe, fin maruntite.
Preparare - Frunzele de aloe, impreuna cu propolisul si mierea, se pun la macerat cinci zile, intr-o sticla de culoare inchisa. De asemenea, amestecul se tine la loc intunecat, agitandu-se bine, de trei ori pe zi.
Administrare - In primele cinci zile, se ia cate o lingurita de amestec, dimineata si la pranz, cu doua ore inainte de masa. Apoi, doza se mareste la o lingura.
Actiune cosmetica - Are efecte vizibile asupra parului cu aspect tern, pe care il revitalizeaza si a carui cadere o stopeaza; confera tenului prospetime si stralucire; pielea devine supla si catifelata; regleaza cantitatea de sebum; contribuie la disparitia acneei si a acneei prelungite.

Sursa:
http://www.avantaje.ro/index.php?a=186&pid=312&ss=all%7Call%7C01-01-2004%7C08-05-2005%7C0%7C1%7Caloe

pana te albesc . Multam fain, fain. Mai stau de sase, poate-mi zice careva cum sa fac creme si de alea.

pisici, flori si Jucarele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viorela hoff spune:

Draga mea,
Acuma cativa ani eram intr-o florarie. La un momet dat a intrat o doamna si a intrebat-o cu disperare pe florareasa daca are Aloe Vera. II trebuia o planta mai batrana de 3 ani, pt. cineva bolnav de cancer.
Florareasa fiind curioasa a intrebat reteta.
De-aia iti spun ca stiam ceva dar nu mai tin minte, pt. ca la vremea aceea nu m-.a interesat.
Din pacate, Aloe Vera nu se gasea in florarie.
Dar uite ca Adi2003 a gasir reteta miraculoasa pt. tine.
Pusi
Vio

"Binecuvantati copii si animalele"
Suzi,catelus de catifea

Mergi la inceput