Bebelusi de ianuarie-februarie 2005 (13)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Shobo spune:

Heloooo!!!

Am avut si noi botezul simbata pe ploaia aceea nasoala, insa desi ploua super tare si tuna si mai tare chiar in timpul slujbei, bebeul meu a fost CEL MAI CUMINTE!!! n-a zis nici milc, nici macar cind l-a bagat in cristelnitza ... ca se mirau toti cum, nimic????? si l-a pupat mami imediat dupa cind il imbraca impreuna cu nasha si GATA... a inceput sa scinceasca nitelush la final, dupa tot ritualul dar tati luase un ceiutz in termos si i l-a dat lu' bebe si a fost SUPER ok. avem si poze, le voi pune un pic mai incolo... in rest ploaia a stricat un pic atmosfera, in sesnul; ca a tb sa facem poze in biserica, nu pe afara, si unii invitati nu au mai stat la chestia asta si am facut seara la restaurant, dar fara bebe. Noi nu l-am mai luat la restaurant, eu alaptez si si aSA face urit la sin des si ne-a fost ca-l stresam prea tare si pe el si pe noi... asa a papat laptic muls de la mamica din timp acasa cu Buni si a fost tare cumintzel... oricum cei de la mese au vazut pozele de la biserica pe camera si a fost ok. vom mai face poate o petrecere la restaurant cind va face 1 an si atunci va fi si el pe acolo, ca sarbatorit. mi-as fi dorit sa fi avut la restaurant o camera unde sa-l tinem dar era mult prea complicat... se mai putea sa facem la un restaurantul unui hotel dar asta insemna bani in plus, si noi n-am facut botez cu dar in plic, deci oarecum nu ne puteam scoate cheltuiala... bebe a primit cadouuri ff frumoase: pat pliant, scaun masina pina la 4 ani, interfon de bebe si multe hainutze...

Anda , imi pare rau sa aud asa de botez la voi, ce sa zic, si eu m-am gindit ca vremea aia o sa ne strice tare atmosfera insa a fost ok pina la urma! si eu am avut emotii dar se pare ca bebe nu le-a luiat de la mine... eu zic sa uiti momentele acelea si sa treci peste ele... gindeste-te ca o poti aniversa la 1 an super frumos daca vrei, poti chema prietenii apropiati acasa sau altundeva si faci cum vrei tu!

Patricia , felicitari si tie pt. botez, mna bucur ca bebe a fost linistita!

Eu una sint tare impacata ca bebe acum e crestinat si uite, chiar mi-a dormit noaptea trecuta 6 ore, ceea ce la bebeii alaptati EXCLUSIV e SUPEEEEEEEEER!!! , probabil ca si crestinatul a avuit ceva de spus, dupa cum toate femeile mai in virsta mi-au zis: sa vezi mama ce se va linisti acum :))

pupici

Mamica lui Bibishor
Dr. Tutunaru - ELIAS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shinutza spune:

puiutilor proaspat crestinati, sa va fie de bine!!
am mai scris un mesaj si aseara, insa l-am pierdut :(.
anda , nu iti mai bate capul degeaba. fiecare bordei (a se citi biserica) cu obiceiurile ei. nu stiai la ce sa te astepti, de-aia te-a surprins foarte tare gestul popei. si in vremurile noastre moderne, cand si la botez te pun claie peste gramada, nu se mai pastreaza randuirile "stramosesti". bine ca e Irina bine, tie iti va trece. si vei avea ce sa iti amintesti cu siguranta si ce sa ii povestesti cand va creste. la botez la fi-mea, in mijlocul lui februarie (zapada cat casa) popei i-a alunecat cumva mana chiar cand era in cristelnita si mi-a luat gagica o gura puternica de apa, de se facuse rosie ca racul la fata. si urla ca din gura de sarpe. si eu plangeam cu lacrimi de crocodil, si alergam dupa nasa (care o plimba doar in carpa aia si o paturica) prin toata biserica rece ca gheata, sa mi-o invelesc mai bine.
shobo si Bibishor codrin (sper sa nu gresesc) sa va fie de bine! eu cred ca de la impartasanie (lingurita aia de vin ) dorm bebeii atat de bine dupa botez. cu toate ca eu am mai impartasit-o si de paste, si nu mi-a mai dormit la fel. o fi ceva si cu botezul asta ! (ce babutza sunt).
patricia si rebeca sa fiti sanatoase!
tot binele tuturor gazelor bazaitoare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shinutza spune:

shobo sau ceilalti din zona, voi cand iesiti in parcul moghiorosi/ gradina botanica ? dimineata, dupa-amiaza, la ce ore?
noi cred ca o sa ne facem program ca dupa ce ajunge mami acasa de la munca si mancam, sa iesim la aer pana seara :).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leta spune:

fetelor, vedeti ca a deschis ana-maria subiect nou

Leta si un bebe
POZE

Want my life back...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi.i spune:

Am deschis subiect nou ,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=48472" target="_blank">Bebelusi de ianuarie-februarie2005(14)

Gabica mamica alaturi de Rebeca(11.12.2002) si Iustin(04.02.2005)
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Erica, eu sunt bine, insa foarte ocupata si nu prea am chef sa scriu.

pupici

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Buna fetelor!
Ma mai tineti minte?
Sper ca nu m-ati uitat dupa 1,5 luni de absenta. Mi-ati lipsit foarte mult! Eu din pacate era cat pe ce sa trec in lumea cealalta. Viata m-a lovit destul de rau si am avut de trecut o mare cumpana. Slava Cerului ca am supravietuit! Starea mea de sanatate s-a inrautatit constant dupa nastere.
Povestea mea e destul de trista, dar daca aveti rabdare s-o cititi, eu v-o impartasesc pentru ca simt nevoia sa ma descarc. In luna aprilie am fost spitalizata si am suferit 2 interventii chirurgicale. Daca mi-ati vedea burta... v-ati speria cu siguranta. Arata de parca ar fi a lui Frankestein! :( Of, ca tare greu mi-a fost! Nici nu va inchipuiti cat de mult am suferit. :( Mentionez ca inainte de sarcina eram un om absolut sanatos si f. rezistent la boli.
Se pare ca de la tratamentul hormonal administrat in timpul sarcinii (ma refer la utrogestan->atentie fetele care se gandesc sa mai aiba un bebe!), pe fondul unui colecist mai lenes, ficatul meu a inceput sa produca calculi, adica pietricele. Primele semne (dureri in zona stomacului) le-am avut din luna a cincea, dar am fost banuita de gastrita. Asa cum stiti si voi, investigatii serioase nu se pot face in perioada de sarcina. Dupa nastere am inceput sa am crize f severe, manifestate prin dureri in cosul pieptului cu radiatii in coloana. Nu ma puteam linisti decat cu antispastice administrate injectabil sau prin perfuzie. Am mers la Spit. Cantacuzino si in urma unei radiografii la stomac mi s-a pus diagnosticul de ulcer cu toate complicatiile posibile. Mi-am cumparat tratamentul prescris sperand sa ma linistesc. Din pacate n-a fost asa. In aceeasi perioada am mers la ginecolog pt controlul de 6 sapt., ocazie cu care mi s-a facut un chiuretaj pe motiv ca am cheaguri de sange in uter. Chiuretajul mi s-a facut cu anestezie generala, relaxare care (mi s-a explicat mai tarziu) a provocat migrarea pietricelelor catre caile biliare. Imediat mi s-a instalat icterul mecanic si am inceput sa ma simt si mai rau. Norocul meu a fost ca in aceeasi zi am plecat la Braila, la parintii mei pt a beneficia de ajutor cu copilul dar si de ingrijire adecvata ulcerului. Mama mea care este asistenta medicala si-a dat seama ca ceva nu e in regula si mi-a facut urgent cateva analize de sange. Rezultatele au iesit foarte proaste, drept pt care m-a dus la spitalul unde lucreaza ea ca sa ma vada un doctor internist la ecograf. Imediat mi s-a pus diagnosticul corect: angiocolita acuta litiziaca. Deci nici urma de ulcer!!! A doua zi urcam pe masa de operatie riscul ca vezica biliara sa mi se sparga si sa fac deci peritonita fiind foarte mare. Chirurgul, un om de nota 11, mi-a indepartat colecistul mult marit si aflat sub tensiune si ulterior mi-a curatat caile biliare de toate pietricelele care blocau circulatia bilei. Mi s-a instalat o sonda si un un tub de dren. La 2 sapt dupa operatie mi s-a scos sonda din coledoc (canalul care leaga ficatul de stomac si prin care circula bila), dar fiind foarte rigid, coledocul mi s-a rupt si astfel bila mi-a invadat cavitatea abdominala. Acesta e momentul cand mi se face a doua interventie pentru indepartarea bilei scurse prin coledoc si care imi provoca dureri infioratoare. Mi s-a repus sonda si tubul de dren. Revenirea dupa operatie a fost foarte grea. Pierdusem multe saruri si organismul meu era foarte slabit. Eram ca o leguma, neavand putere sa stau nici macar in fund. Au urmat 3 zile de perfuzii cu saruri, dupa care am reusit sa-mi revin. In final, norocul meu a fost ca 2 sapt mai tarziu, la indepartarea sondei, coledocul a rezistat si astfel am reusit sa ma repun pe picioare. In prezent sunt acasa, inca in convalescenta. Imi este f. greu ca nu pot lua copilul in brate, avnd interdictie la ridicarea greutatilor. Matei este insa sanatos, a crescut foarte bine cu humana 1 si la 2,5 luni are deja 6.5 kg. Pe perioada de spitalizare mi-am muls sanii in speranta ca cel mic va accepta sanul. De 2 zile incerc sa-l hranesc de la mine, insa dupa 10 minute incepe sa planga si sa se enerveze. Fetelor, ce ma sfatuiti? Sa renunt la alaptat? Eu reuseam sa scot cu pompa cca 50-60 ml, ceea ce reprezinta jumatate din masa lui normala. In prezent ii dau san atat cat accepta, dupa care ii completez cu 70 ml lapte praf.
Va urez multa sanatate si toata fericirea din lume, alaturi de BBii vostri. E adevarat ca e greu sa cresti un copil, dar este incomparabil de greu si de dureros sa nu fii sanatoasa tu ca mama si sa nu-ti poti ingriji puiul...

Liviana - mamica lui Matei

Mergi la inceput