Sfaturi despre Utrogestan

Sfaturi despre Utrogestan | Autor: MRL

Link direct la acest mesaj

Paste Fericit!
Fetelor, am nevoie de experienta voastra.
dar sa va spun pe scurt in ce stadiu sunt.
In ziua 10 de la CM am facut monitorizarea pentru o noua inseminare. Masuratorile au fost endomentru de 7,5 si folicul de 20/21. In aceasi seara (pentru ca am facut monitorizarea seara) am facut si injectia cu pregnyl urmand ca urmatoarea zi dimineata sa fac inseminarea. Pe 14 aprilie am facut inseminarea. In ziua 15 de la inseminare am inceput sa am usoare dureri de sani care se accentueaza mai mult seara.
Am uitat sa va spun ca eu am mai facut pana acum 3 inseminari nereusite la care, dupa 16 zile fix de la inseminare imi venea ciclul.
Asa ca am asteptat cumintica sa treaca cele 16 zile de la inseminare ca sa vad daca imi vine sau nu.
Astazi de dimineata - ziua 17 de la inseminare- m-am gandit sa fac un test sa vad in ce stadiu stau mai ales ca toata noaptea mi-am cam simtit sanii destul de tensionati. Test facut - NEGATIV, dar sanii ma dor cand ii ating iar cand se apropie seara parca sunt mai sensibili.
Cand am facut testul am colectat intr-un recipient urina de dimineata si am introdus testul timp de 15 secunde dupa care am asteptat sa se intample ceva. Dupa alte cateva secunde bune a trebuit sa mai introduc testul din nou cateva secunde in recipient pentru ca nu se vedea nimic pe test, adica urina nu trecea in casuta de testare. Rezultatul a fost o singura liniuta, deci negativ.
Eu am inceput sa iau Utrogestan dupa 2 zile de la inseminare cate 3 cap/zi oral, 1 dimineata si 2 seara la culcare. Nu le-am intrerupt pentru ca m-am gandit ca daca bb se prinde o sa am nevoie de progesteron pentru a mentine sarcina.
Ei acum as vrea sa ma lamuriti voi.
Utrogestanul poate sa duca la intarzierea ciclului?
Si daca da trebuie sa il intrerup pentru ca sa pot avea ciclu?
Eu o sa repet testul peste cateva zile dar pana atunci ce sa fac? Sa intrerup Utrogestanul sau nu?
Sunt putin in ceata pentru ca la celelalte inseminari mie imi venea ciclul dupa fix 16 zile de la eveniment. Acum nu stiu ce se intampla si ma gandesc sa nu fie de la Utrogestan.
Poate ma linistiti voi, am nevoie de sfaturile voastre.
Va pup pe toate si sarcini usoare si bb sanatosi si norocosi
LilianaM

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Costi spune:

Nu intrerupe utrogestanul, asteapta sa refaci testul, ciclul va veni oricum daca trebuie sa vina.
Eu sunt intr-o situatie asemanatoare, in ziua 9 folicul 18.3mm, endometru 5 mm, in ziua 10 semne de ovulatie, in ziua 11 deja dureri de sini si administrare utrogestan - 2 seara vaginal, 1 dimineata -cale bucala.
Administrarea utrogestanului imediat dupa ovulatie deoarece endometrul era prea subtire, iar medicul mi-a recomandat sa nu-l intrerup pina la venirea ciclului, daca vine,utrogestanul nu-l impiedica sa vina.
Azi nu sunt decit 4 zile de la ovulatie si ma dor sinii rau si sunt foarte sensibili,asa repede, mai sunt cel putin 10 zile pina la data cind ar trebui sa-mi vina ciclul: eu stiam ca in luna in care iei progesteron, durerile de sini se diminuaeaza, pe mine ma dor mai rau decit in lunile cind nu am luat.
Doamne ajuta sa ti se implineasca visul!
Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MRL spune:

Elena, multumesc mult, mult de tot pentru raspuns. Il asteptam ca pe painea calda. M-am mai linistit pentru ca nu stiam ce sa fac. Iti doresc sa fie bb la tine in burtica iar peste cele 10 zile sa iti iasa testul pozitiv.
Pupicei dulci
LilianaM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Fetelor, daca tot vorbiti despre medicamnentul asta, lamuriti-ma si pe mine. Din cauza acestor hormoni iti creste mai mult par pe fata? Ma refer la mustacioara... Cumnata mea crede ca din cauza lui trebuie sa-si "ia" mai des mustata...

Ioana
http://community.webshots.com/user/numeioana

Mergi la inceput

Ioana, nu stiu ce sa iti spun daca acest medicament duce la cresterea parului mai mult decat este cazul.
Eu iau in continuare Utrogestan, sunt in ziua 18 spre 19 de la inseminare si tot nu mi-a venit ciclul. Sani ma dor la fel ca pana acum, adica ii simt daca ii ating, nu ma dor sa ma sui pe pereti iar noaptea sunt mult mai sensibili. Maine dimineata am sa mai fac un test dupa care o sa sun la dr. sa ma vada si sa imi spuna ce sa fac mai departe. Eu sper sa fie bb ca il asteptam de multisor sa apara la noi in familie.
Pupici
LilianaM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Ioana, eu am luat Utrogestan 3 luni cit am fost gravida si nu mi-a crescut par suplimentar :). In rest, nu stiu daca e si datorita lui, sarcina mea a fost una exemplara si bebe s-a nascut sanatos si la termen.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Liliana,

nu intrerupe utrogestanul pentru ca e foarte bun mai ales la inseminari.
Si nu in ultimul rind, cumpara un test mai bun .
Bafta multa,

Jadi

Mergi la inceput

Fetelor, multumesc pentru sfaturi.
Eu am mai facut un test de dimineata si mi-a aratata clar - negativ. Acum ma doare burta, sunt ametita, ma dor sfarcurile la atingere si mi-au aparut cateva pete roz - semne prevetitoare de o invazie. Maine defilarea rushilor o sa fie in toi. Ma bucur ca nu am o intarziere foarte mare.
Asta este, ma voi pregati pentru o noua inseminare.
Va pup pe toate si va doresc sarcini usoare si bb frumosi, sanatosi, norocosi
LilianaM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

Dar de ce nu mergi la medic?

E posibil ca pata rozalie sa fie de la implantarea outului in uter si nu de la CM, deci mai este un pic de speranta. In plus, iti poti face teste de sange pentru determinarea beta-HCG si iti va fi mai clar. la 19 zile de la inseminare esti cam la 5 saptamani de sarcina, ar trebui sa se vada si la un ecograf mai bun.

bafta si sa fie cu ochisori!

Boga, mamica de Mirunica si burtica de bb2- 25 saptamani + (DPN 1 august)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatriced spune:

Salutare

Utrogestanul este foarte bun. El ajuta la pastrarea sarcinii si nu numai. Asa ca daca continui sa-l ei faci foarte bine... Nu are ce sa-ti strice...

37 sapt

beatrice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabungau spune:

Liliana, care-i verdictul??? Te asteptam cu vesti bune, iti tinem pumnii!!!!!!!! Bafta, sa fie cu ochisori, vorba lui Boga!!

Pupici,

Irina si bebe 25 sapt.

http://photos.yahoo.com/irinabungau

Mergi la inceput