De ce e nervos un bebe la 9 luni ?

De ce e nervos un bebe la 9 luni ? | Autor: Dorsilia

Link direct la acest mesaj

De multe ori am vazut pe strada copilasi de 2-3-4 ani dandu-se cu fundu de pamant si tipand isteric sau tragand de parinti/bunici in toate partile sa li se faca mofturile altfel era de rau si ma gandeam ca e un viciu de educatie responsabil de acele comportamente obositoare si pt copil si pt adult.

Acum vad la bebele meu de 9 luni ca incepe sa-si manifeste nervozitatea in diverse moduri fie cand il iau de undeva unde se poate accidenta (dulap, aragaz, usi), fie cand ii iau din mana ceva ce a vanat cu greu si mi se pare iarasi periculos sa nu se raneasca sau sa inghita Doamne Fereste(cabluri, cutia cu bete de urechi,cutia cu ceai), fie cand il pun sa doarma si nu vrea, sau sa-i schimb scutecul, zbiara efectiv si arunca din picioruse, ca un magarus ca daca ma nimereste in piept imi taie respiratia, ma trage de par, ma pisca de piele, imi da palme peste fata, si mi se pare ca astea-s isterii curate, cu greu ma abtin sa nu zbier la el cand vad ca sare calul asa....ce reactii sunt astea la un copilas asa mic? Noi nu ne purtam urat cu el, ii asiguram tot ce poate fi bun, confort, si el uneori parca prizeaza cocaina asa e de nervos si agitat, abia il adormim seara, sare ca un arc cand il asezam la patut

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cornilia spune:

Draga Dorsilia,
Nu cumva tragi cu ochiul la vecinii din Dubai si spui in gura mare ce face Maya acasa?
O pentru tine de la "sora de suferinta ce-ti sunt" si pentru bebeii nostrii rasfatzatzi.
Maya EXACT asa face si ma dispera! Alte exemple: isi impreuneaza palmele ca pentru rugaciune si apoi si le "smulge" din incheieturi, cu un gest nervos si exasperat si cu un ragnet de ma surzeste. Ca si le tine, palme peste fatza de vad stele verzi, muscaturi de umeri (ca fatza si buzele mi le-a facut harcea-parcea)daca o iau de pe la fire, prize, coltzuri de masa (si muscatura din aia rautacioasa).
Eu tot aud mamicile cu bebei de varsta alor nostri care "pupa pe mamica, mangaie pe taticu" si ma intreb pe cand putzintica tandretze si pentru noi mamicile "persecutate"
Eu zic ca sunt rasfatzatzi dar daca de pe acum fac armata cu noi.... vai de noi Dorsilia, ca nu-i mai schimbam usor (si nici noi n-o sa-i rafatzam mai putin, intre noi fie vorba).
Sa auzim mamicile "iubite" de bebeii lor ce ne sfatuiesc.

Multa sanatate va doresc tuturor!

Cornelia si Maya (06.07.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lz_cecilia spune:

Dragele mele citesc mesajele voastre si nu stiu daca sa rad sau sa plang!? Copilul meu nu a facut niciodata asa ceva..intradevar avea zile cand era mai agitata,dar chiar in halul asta? Ce veti face peste cateva luni, ani? va da in cap .
Am o prietena farmacista care are 2 baieti, pardon dracusori, si numai pe ea am vazut-o muscata, zgariata,rupt florile din casa, distrus tot mai exact,etc.A stat acasa 2 ani cu fiecare cica sa-i educe, dar degeaba. Scuze dar eu zic ca sunt copii si nu animalute, de aia ii avem ca sa-i educam cat mai bine..fi-ti si voi mai hotarate, expresia NU-I VOIE trebuie sa-i fie cunoscuta. Cat sunt de mici inteleg tot si sunt extrem de profitori.Nu zic sa-i killeriti, dar nici sa faca cu voi ce vor ei...
Cristos a inviat!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addida spune:

Dragele mele mamici, comportarea copiilor vostrii este normala.Ei o sa incerce, in toate etapele vietii lor, cit pot sa-si permita cu voi din cauza ca va iubesc si vor sa va cunoasca mai bine. Nu fiti suparati pe ei, incercati cu calmitate sa l-e explicati ce vret de la ei ca ei o sa incerce sa va inteleaga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

Lia, ce sa zic, Serban are scheme asemanatoare. E vora de un cablu pe care-l ocheste in orice moment al zilei. Parca are magnet si tot acolo merge. Nu pot sa-ti spun ce crize face cand i-l iau din mana, la fel si cand il iau de anga o comoda cu sertare, pe care daca le trage, cade comoda peste el Doamne Fereste! Daca ar putea s-ar da cu de pamant nu alta, dar fiind im premergator, nu poate .
Copiii nostri au personalitate, iar pentru ca le ies dintii sunt isterici si nevricoshi! M-am intalnit in parc cu Florina (babyboom) iar Elise a ei la fel face, se crizeaza, iar medicul ei i-a spus ca de la dintzi. I-au iesit 6 deodata saraca copila si vezi, toti trei au cam aceeasi varsta...

"Fiecare pasare, pe limba ei piere..."

Mergi la inceput