Anunt Umanitar
MUREANU ELENA BIANCA are nevoie urgent de ajutor. Micuta Bianca nascuta la 11.02.2005 cu o malformatie la inima, avand diagnostic “ transpozotia de mari vase tip D”, D.S.V.
Aceasta afectiune reprezinta una din cele mai severe malformatii cardiace, necesita de urgenta corectie chirurgicala dar din pacate interventia chirurgicala nu este posibila la noi in tara.
Pentru a supravietui Bianca are nevoie de o operatie in
strainatate (Italia) pana la varsta de 3 luni. Costurile acestei operati depasesc cu mult posibilitatile financiare ale familiei, fiind vorba de 30.000 EURO.
Cod IBAN : RO15RNCB5047000317630001 LEI
Cod IBAN : RO85RNCB5047000317630002 USD
Cod IBAN : RO58RNCB5047000317630003 EUR
Familia Mureanu poate fi contactata la telefon : 0726.962.481 sau 0724946233
Baile Olanesti, Str Ponor, Nr. 5, Jud. Valcea
P.S. Va rugam sa publicati acest anunt,pentru a-i reda dreptul la viata.
Raspunsuri
georgealina spune:
Nu stiu daca asta te va ajuta cu ceva, dar este o alternativa in caz ca nu poti strange toti bani.
Pe 14 mai se deschide la Targu Mures un centru de cercetare cardiovasculara pediatrica, au 2 sali de operati si 10 paturi la terapie intensiva.Cel care se ocupa de acest cantru este doctorul Deac.
Succes.
cristinabajenaru spune:
buna,
imi pare rau pentru micuta. Pot sa va spun cate ceva din experienta mea cu nepotelul meu care sufera de o malformatie cardiaca si a facut deja o operatie in italia, iar acum ne pregatim pentru a doua.
Stiu ca trebuie sa ajunga cat mai repede si de asta e nevoie sa incercati pe toate canalele posibile. Nepotelul meu a fost operat la clinica de cardiologie din San donato , langa milano. Operatia a costat 12000Euro. Din pacate cei de la clinica nu am auzit sa faca acte de caritate. De aceea va sfatuiesc sa-i faceti rapid un dosar prin directia de Sanatate publica. Incercati sa faceti dosarul cat mai repede si sa insistati foarte mult pentru ca procedura e lunga si lucrurile pot dura destul de mult.
O alta varianta este o clinica din Roma, se cheama "Ospedale Bambino Gessu". Din cate stiu eu ei au mai operat copii gratis. Petrik, incearca sa te duci pe site-ul lor si sa gasesti un telefon de contact sau un e-mail. Eu o sa le caut in niste agende in care am strans o multime de informatii si o sa le postez. E util daca le scrieti o scrisoare in engleza in care mentionati exact diagnosticul copilului si le explicati ca parintii nu-si pot permite costul operatiei, iar micuta are nevoie urgenta de aceasta operatie. Diagnosticul si scrisoarea pot fi trimise prin fax si apoi trebuie insistat.
O a treia varianta ar fi o clinica din Franta care, de asemenea, opereaza gratis. O sa va spun exact numele doamnei care a ajutat pe cineva sa ajunga acolo.
A patra varianta este sa luati legatura cu Lior, o doamna foarte draguta, care a reusit sa-sdi opereze baietelul in Israel. In Israel operatia costa doar 5000Euro.
Cam astea sunt informatiile pe care le am eu despre posibilitatile existente.
Sigur, ar mai fi, pe langa varianta tg. Mures, despre care nu stiu nimic, varianta Cluj, unde eu, personal, am avut o experienta destul de neplacuta. Dar se pare ca doctorii de acolo opereaza cu succes astfel de cazuri. Eu am fost neplacut impresionata pentru ca desi nepotelul meu era destul de rau, ne-au amanat pe motiv ca e prea mic.
Precizare: in cazul in care cineva le spune sa mai astepte pana ce copilul ia in greutate sa stie ca asta e o prostie. Copiii cu astfel de malformatii nu au timp sa astepte si, in plus, pana la operatie nu prea iau in greuatate (de exemplu, nepotelul meu s-a nascut cu 3.100 kg si la 4 luni avea 3,400 kg). Au nevoie de operatie cat mai urgent pentru a putea lua in greutate.
Sfatul meu este sa incercati in paralel toate variantele posibile si sa nu stati nici un moment in ideea ca asteptam sa se stranga banii.
Si faceti dosarul la Directia de Sanatate Publica urgent.
In cazul in care gasiti o fundatie care sa va sprijine este cu atat mai bine.
Le doresc multa bafta in incercarea de a oferi micutei o sansa si credeti-ma e posibil. Nepotelul meu are acum(la 1 an 9,260kg) si este un pusti minunat. Orice copil merita o sansa.
Daca va mai pot ajuta nu ezitati sa ma contactati.
Cristina
cristinabajenaru spune:
La cLuj, puteti lua legatura cu dr. Simona Oprita - tel: 0264 - 591.531 sau mobil 0744.602.894
Doamna care a mai ajutat o fetita parca sa ajunga la clinica din Franta se numeste Cornelia Horoiu si o gasiti printre membri pe forum si ii puteti scrie un mail.
in momentul asta nu mai am la mine telefoane, persoane de contact, dar poti gasi tot ce mi s-a oferit mie de catre alte persoane de pe forum ca date de contact daca te uiti pe subiectul care se cheama "rugaminte" si in dreptul caruia gasesti numele meu. Acolo o sa gasesti practic toate datele de contact pe care le-am avut si toate demersurile facute.
Sper sa va fie de folos.