Mamici / tatici din Timisoara (2)
Raspunsuri - Pagina 9
amutza spune:
Giova eu cand am aflat ca sunt insarcinata, cam tot pe la 5 sapt, mi-a zis sa-mi fac analize care erau de sange si urina. Vitamine inca nu iei. Mai bine mananci multe fructe si legume. Vitamine dr mi-a recomandat acum in 33-34 de sapt si calciu efervescent. Mie la analizele de sange a rezultat ca sunt anemica si am luat fier sirop si acid folic, acesta din urma este recomandat in perioada ta de sarcina. Depinde si de ce probleme ai, cred. Sanatate multa in continuare.
Amutza + bb
Giova spune:
mersi Amutza.
poate-mi va zice ceva de analize, peste 2 sapt. cand merg.
de mancat mananc fructe si legume, cu carnea nu ma prea impac (mananc putina de tot). la sf. lui februarie am facut toate analizele si stateam bine cu tot (calciu, fier, anemie, etc).
http://community.webshots.com/user/ioananemes
gio si bb 5+
oanamc spune:
GIOVA, FELICITARI!!!!
Sa ai o sarcina usoara si un bebe sanatos!!!!!
Oana si Leti
http://community.webshots.com/user/oanamucenicu
Giova spune:
multumim OANAMC.
ne-a cam luat cam pe nepregatite.
nunta este programata pt. la anul; stam in chirie si platim rate la un ap. nou, care va fi gata in aug. 2006. cu toate astea sa fim sanatosi si sa pot duce pana la sf. sarcina.
gio si bb 5+
Mary_25 spune:
Giova: ginecologul iti prescrie o serie de analize, cu care trebuie sa mergi la medicul de familie sa-ti dea trimitere (daca lucrezi cu carte de munca!). Beneficiezi de gratuitate, cel putin la BIOCLINICA. Am uitat sa specific ca nu chiar toate analizele sunt gratuite: eu dintr-o lista de analize, vreo 10 am platit doar 2: toxoplasmoza si citomegalovirus, care au fost 1.200.000! Tot medicul de familie trebuie sa te ia in evidenta cum ca esti gravida, pentru ca el iti va prescrie retete gratuite pentru medicamente ( nu stiu ce rost are tinand cont de situatia din sistemul sanitar, dar nu se stie niciodata!!!!!). In functie de rezultatul analizelor ti se vor prescrie sau nu medicamente. Nu e o regula ca toate gravidele sa ia vitamine sau mai stiu eu ce medicamente! Singurul medicament care este bine sa-l iei chiar inainte de a ramane gravida este acidul folic, dar nu stiu daca este obligatoriu!!!!!!!!!!!
Important este sa ai un medic bun in care sa ai incredere, cu care sa poti comunica, sa te lamureasca in orice problema ai (bineinteles legata de sarcina!!!!!!!!) pentru ca in in mare parte de el depinde felul in care evolueaza sarcina!
C-am atat despre primele analize de sange, mai urmeaza si altele, dar mai ai pana acolo!
si sarcina usoara,
Mary si bb 19+
Giova spune:
mersi de explicatii MARY_25. problema e ca trebuie sa-mi fac un doctor de familie. noi suntem din octombrie in Timisoara si nu mi-am facut unul. In Alba Iulia aveam, dar aici nu m-am grabit, ca nu am avut nevoie.
din nou aceeasi problema ca si cu ginecologul. ce doctor de familie sa iau? nu cunosc pe nimeni. mai intreb si colegele de munca.
va multumesc inca o data ca sunteti asa de amabile si daca mai am nelamuriri va voi anunta.
pupici la mamici si burtici.
gio si bb 5+
gabirus spune:
Giova, eu analize am facut abia pe la 12 sapt., iar prenatale iau din trimestrul 2 de sarcina. Mai repede nu are rost. Dar acid folic este chiar indicat sa iei. Medicul meu de familie e ok, dar e departe (langa Solventul) asa ca mai bine cauti ceva mai in zona.
Acuma nu stiu daca tu avand sarcina cu risc nu iti cere ceva analize speciale (de hormoni sau mai stiu eu ce). Daca ai pierdut o sarcina clar trebuie sa faci analiza de toxoplasma ca am auzit cazuri de sarcini pierdute in mod subit si s-a descoperit ca asta era cauza. Bine, ce-i drept e cam rara boala, dar in cazul tau e bine sa te asiguri. Iti tinem pumnii sa fie totul ok.
Silvana, am uitat sa-ti spun ca stiu despre BeautyCenter, am mai fost pe acolo, e super curat si frumos si stiam si de cursurile pentru copii. Eu pe Eva cred ca o voi duce aici in Dacia ca e la max. 1 min. de mine, nu are rost sa ma deplasez pana la Beauty.
Gabi, mamikul Evei si al baietelului din burtic, 27 sapt.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/coada_cometei/my_photos
giuliatm spune:
Buna fetelor
nu am mai apucat sa intru pe forum, bebela imi ocupa tot timpul si in plus is intr-o alergatura continua la fiecare colt lovindu-ma de nenorocita asta de birocratie, etc, etc ... no comment
Giova felicitari pentru sarcina, sa-ti traiasca bebe si sa ne tii informate.
Oana merci de PM. Am ales intr-adevar un medic de familie din zona unde voi locui (Aradului), Dr. Herteg, a auzit cineva ceva de ea? Mi s-a spus ca este super ok, la prima vizita mi-a facut impresie buna. Cat despre botez, noi inca nu am fixat data, probabil va fi 28-29 mai, eu as vrea sa o fac la o manastire inspre Arad sau la Sag, nu in oras, trebuie sa ma interesez. Cat despre masa, noi vom fi cca.15 persoane, asa ca nu va trebui sa rezerv tot localul ci doar o masa mare; si eu m-am gandit tot la Tinetz, dar optiunea nr.1 ar fi Tunnel (e si restaurant, e si pub - daca om vrea sa ne dezmatzam ) ... Acum, ca ma gandes cbine, nu e rea ideea ta cu barbeque, mai ales ca nu fac ceremonia in oras, as putea gasi o cabanuta ... mai sap ....
Silvana Praidul e intr-adevar "the best" pt astmatici si probleme respiratorii in general, ultrarecomandat in cazul copiilor. Nepotelul meu (care acu are 18 ani apropo) de la 1 an a avut probleme respiratorii astm nush-de-care, si in fiecare an mergeam la Sovata + Praid (relaxare + tratament), pana ce a inceput scoala cam. Iti recomand cu caldura, atat pt Paul, cat si pt tine si sotul tau, sunt convinsa ca va veti simti minunat, statiunea e super ok.
amutza cu 2 saptamani inainte de DPN am facut un set "clasic" de teste (sange + urina); daca nu ai avut complicatii in sarcina se urmareste in principal sa nu existe vreo infectie urinara, iar la sange, sa fii in limitele normale cu Fe, Ca, etc.
Fetelor, abia astept sa vina caldura sa ne intalnim!!! Sper ca pe 21 sa fie vreme frumoasaaaaa!!!
Apropo, am pus si noi pozici
http://photos.yahoo.com/i_u_l_y
giuliatm, mamica Alessandrei
giuliatm spune:
gabirus la bazinul din Dacia unde vrei tu sa o duci pe Eva, sunt doar cursuri de inot, sau e si inot liber? M-ar interesa pt mine, altfel nu am nici o sansa sa dau jos sunculitele. Daca da, stii cumva si "scorul"? Este si sauna? Aoleu, te-am captusit de intrebari