Din nou ...despre col

Din nou ...despre col | Autor: Delia

Link direct la acest mesaj

Fetele, va rog mult nu , am fost ieri la echografie si colul meu este de lungime tot 2,8 cm ( ca si acum o luna) dar orificiul intern cu deschidere intermitenta.
Va rog mult daca poate cineva sa-mi ofere cateva lamuriri...ca pana ajung la ginecolog imi creste tensiunea
Va pupic dulce!

Delia si Codrin

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kittie spune:

Pei pe tine ce te nelamureste, de fapt?!!! Deschiderea aia intermitenta?! Eu una n-am mai auzit de asa ceva... Iar lungimea colului nu mi s-a parut niciodata importanta, ca dovada, m-am internat la 1noaptea cu col nesters complet iar la 7dimineata aveam dilatatie 5cm...cu tot cu membrane nerupte and so on... Si prin luna a 6a un cretin de la lasermed, mare echografist ce era el, in afara de faptul cami-a dat o poza care nu corespundea varstei sarcinii mele (probabil a fost cineva inainte..), mi-a mai spus ca am placenta praevia si nu mai stiu ce si cum ca mi s- aoprit inima in loc cand l-am intrebat cum traduce el toata istoria a zis "aaa, pai asta inseamna ca nu puteti duce sarcina pana la capat" si ca nu stiu cum acopera placenta colu si ma rog, un amalgam de informatii contradictorii care m-au lecuit pe veci de lasermed...

Sanatate!

mamica de ( 13oct04 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Normal ar fi fost ca cei de la ecograf sa te lamureasca. Eu stiu ca daca este intredeschis orificiul extern al colului pot aparea probleme de genul pierderea sarcinii.

Cristina, Christian si bebe Alexia Maria Uimirea (D.N. 02.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia spune:

Fetele, multumesc mult!
Da, asta e nelamurirea mea cu "intermitenta" credeam ca s-a mai aflat cineva in situatia asta sau macar cu col de aproape 3 cm si orificiu intern in alt stadiu decat cel inchis.
Doctorul a zis ca nu e nimic rau doar sa fiu atenta la efort iar la ginecolog ajung abia luni.
Kittie, in ceea ce priveste anumite aspecte ale sarcinii si nu echografice cred ca este mai bine ca medicul echografist sa nu isi spuna parerea.
Multi pupicei!

Delia si Codrin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_mm spune:

In primul rand, colul de 3 cm nu are nici o semnificatie negativa. Este foarte bine. Sub 2 cm se poate deja vorbi de col scurtat si ca urmare despre un bebe care incepe sa se angajeze catre canalul de nastere. Dar la tine nu este cazul!
In ceea ce priveste orificiul intern deschis intermitent ... ar putea fi vorba despre un tonus slab al musculaturii. Eu una ti-as recomanda sa incepi sa exersezi ori de cate ori iti aduci aminte exercitii Kegel. Le stii???
Daca nu le stii scrie si ti le voi descrie. Sunt exercitii care tonifiaza musculatura!!!

Oana si bb Eric (20.05.2004)
http://www.lamaze.ro
http://community.webshots.com/user/oana_mm
http://www.divertastore.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia spune:

Multumesc mult Oana!
Le stiu binenteles, si le mai si practic...cand imi aduc aminte

Delia si Codrin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Delia... din pataniile subsemnatei.. Periculos este cand brusc colul se scurteaza. Adica eu de sase cem si am ajuns la 4 cm intr-o amiaza.. si cu tot cu medicamente m-am oprit la aproape doi.
Daca incepi sa ai contractii regulate e de rau, trebuiesc oprite cu ceva. De asemenea cand colul nu este lung peste sase centimentri si bine inchis nu ridici, eviti orice efort fizic si preferabil daca nu obligatoriu stai in pat.

Despre intermitent nu stiu nimic. Logica imi spune ca probabil la presiune se deschide. Daca nu ma insel la palparea vaginala se exercita o presiune sa se vada daca e inchis colul au ba? Si echografie intravaginala iti arata cum este fara aceea presiune. Poate spun prostii

Andreea si galusca si ghemotocul asteptat pe 4 iulie 2005

Mergi la inceput