sunt insarccinata sau e dereglare hormonala

sunt insarccinata sau e dereglare hormonala | Autor: oanademunck

Link direct la acest mesaj

Buna-ziua la toata lumea!De vreo cateva zile imi petrec timpul pe internet incercand sa imi dau seama ce se petrece cu mine!!As avea nevoie de un raspuns;asadar, am 28 de ani iau anticonceptionale, dar acum doua luni l-am luat ffff aiurea in sensul ca am sarit vreo trei pe care apoi nu le-am mai luat deloc iar luna trecuta am renuntat total la anticonceptionale. Astazi ma aflu in situatia urmatoare- menstra a intarziat 8 zile, iar acum patru zile am facut un test de sarcina care a iesit negativ.Am usoare ameteli, in general dupa-amiaza, pofta de mancare mai multa decat de obicei putine secretii deschise la culoare de vreo doua zile. Atata tot;nu am sanii umflati sau dureri de sani.Mi-as dori sa fiu insarcinata, atat eu cat si sotul meu ne dorim asta, dar acum mi-e frica sa nu am vreo probelema endocrina (testul de sarcina arata negativ)Daca cineva a trecut prin asta si ar putea sa ma ajute cu un sfat i-as multumi. Mentionez ca lociesc departe de tara si inafara de voi aici nu am e cine sa intreb; Sanatate tuturor!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lulu75 spune:

Eu am patit-o cu testul. Nici in saptamana a 8-a de sarcina nu mi-a iesit pozitiv. Mergi la un ecograf!

Luminita
24 de saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

Cu ce te pot eu ajuta este sa te cert:
daca uiti sa iei o pastila (sau mai multe), ea / ele nu se arunca, ci se iau toate in ziua cand iti aduci aminte la interval de o jumatate de ora intre ele. Adica:
daca tu iei pastila in fiecare zi la ora 22 si ai uitat sa iei de ex.2 pastile, incepi cu ora ora 21, cand o iei pe prima, apoi ora 21.30, cand o iei pe a doua si apoi la 22 o iei pe cea din ziua respectiva.
Eu asa stiu, si am luat 8 ani de zile anticonceptionale.

Sfatul meu e sa repeti testul, sau mai bine sa-ti faci unul de sange, e mai bun.
Despre simptome eu nu stiu (nu am ramas inca niciodata), poate te ajuta alte fete. Ce mai stiu e ca ai sanse foarte mari sa ramai dupa ce le intrerupi (pilulele) si ca unii medici recomanda o pauza de minim 2 luni, iar altii iti dau liber imediat, parerile sunt impartite.
Oricum, bafta maxima sa fie bine, sa iasa ce iti doresti tu, adica bb.
Pup fata stresata. Numai bine.

Miro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardit spune:

la intreruperea anticonceptionalelor este frecvent ca in urmatoarele 2 luni ciclul sa fie dereglat. Pe de alta parte exista sarcini fara simptome. Poti de asemenea sa ramai gravida daca ratezi numai cateva pastile doar, de altfel chiar si in prospectele lor se spune ca nu sunt sigure 100% chiar daca le iei corect. Unii medici recomanda o pauza de cateva luni de dezintoxicare, dar nu exista studii care sa ateste ca bb conceput imediat dupa anticonceptionale sa aiba probleme. Este adevarat ca sansele de bb sunt marite imediat dupa intreruperea lor, explicatia fiind ca organismul fiind "oprimat" atata timp sa nu ovuleze, dupa intreruperea antic., ovuleaza in draci (normal o femeie ovuleaza un singur ovul pe luna alternativ, o luna cu un ovar, o luna cu celalalt ovar, mai rar ovuleaza mai mult de un ovul pe luna si apar gemeni, tripleti, etc. Totusi nu te gandii ca o sa "patesti" asa ceva, gemeni fac in general femeile cu antecedente de gemeni in familie, la restul in cazul in care apar mai multe ovule/luna creste doar sansa de a ramane gravi)

aaah si am uitat (ca scriu la 2maini ka sunt la servici) fa o analiza de sange a bHCG-ului (beta HCG), nivelul acestui hormon spune daca si a cata zi esti gravida. Rezultatul ar trebui sa-l ai in cateva zile, poti sa te duci mancata la prelevare sange pt.analiza. Te rog sa ne tii la curent

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana27 spune:

La intrebarea asta as vrea sa stiu si eu raspunsul. O situatie asemanatoare am descris si eu la 'dupa cat timp e concludent testul' sau ceva de genul asta. Spre deosebire de tine eu am sanii o idee mai mari si mult mai tari. Ieri mi-am facut al treilea test: negativ. La ecografia normala s-a vazut doar un punct iar la cea intravginala nici macar atat. Mie mi-a venit si ciclu insotit de ameteli puternici. Mi se pare ca am si ceva greata dar in acelasi timp mi-e frica sa nu fie doar in capul meu.Grija mea cea mare e ca eu iau in continuare anticonceptionale. Asa ca va multumesc si eu anticipat pentru raspunsuri. Eu nu am unde sa fac test de sange.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardit spune:

nu ai decat solutia sa intrerupi si sa astepti un pic, din ceea ce stiu eu, dar nu ma pricep foarte bine, un test de urina incepe sa fie concludent in ziua cand ar fi trebuit sa-ti vina ciclul, mai intreaba, poate gresesc, in orice caz rezultatul lui poate fi modificat de anumiti hormoni care mascheaza raspunsul corect. Daca nu poti sa faci test de sange singura solutie care o vad pt.tine este sa intrerupi si sa astepti pana la o urmatoare echo vaginala. Si te poti proteja o luna cu prezervativ fara spermicid.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanadana spune:

Buna Oanademunch iti doresc din tot sufletul sa ti se indeplineasaca dorinta , parerea mea cea mai buna este sa te duci la un doctor chiar si la un generalist ;pupici si mult curaj

nanadana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanademunck spune:

quote:
Originally posted by nanadana

Buna Oanademunch iti doresc din tot sufletul sa ti se indeplineasaca dorinta , parerea mea cea mai buna este sa te duci la un doctor chiar si la un generalist ;pupici si mult curaj

nanadana

Buna nanadana, multam ca mi-ai scris de fapt multam tuturor dragutzelor de pe aici.Sigur ca ma duc la doctor insa aici e cu programarea la medicul de familie care tre sa iti dea alta programare etc si eu abia peste doua saptamani sunt la rand....Pana una alta am sa cumpar azi alt test sa il fac maine dimineatza sa vedemce o aparea.Poate ca primul test nu a fost coerct facut, nu stiu.
pupic

Mergi la inceput