de unde avem resurse sa mergem mai departe?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iselin spune:

Anderrusha, eu cred ca te gandesti la a fi cineva alaturi de tine. Si tocmai de aceea ti se dezvolta frumos (cred) partea profesionala.Concentreaza-te la cariere si vei gasi dragostea.

Eu am tanjit mereu dupa o clipa de respiro. Am avut cate un prieten mereu, fara pauza. Inlocuiam unul cu altul. Sa-mi fie rusine!

Ceea ce vreau sa spun ca pauza aceasta in dragoste este benefica, te ajuta sa te dezvolti, sa studiezi, sa-ti faci o pasiune din ceva. Eu mereu am fost in umbra vreunei iubiri. Si acolo am invatat multe, recunosc, dar mereu am simtit nevoia de un respiro.

Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luana spune:

Va amintiti? "Suntem responsabili pt. ceea ce imblanzim." (Antoine de Saint-Exupery in "Le Petit Prince").

Cei imblanziti sunt cei dragi noua, cei pe care i-am facut sa ne indrageasca - copiii, parintii, iubitii, prietenii. Relatia/responsabilitatea asta este cea mai blanda, cea mai calda dintre toate, pentru ca are in ea insasi puterea senina a dragostei.

Cum spuneti si voi, ma lumineaza zi de zi gandul ca pot sa ii ajut in felul meu sa fie fericiti. Sper sa fim sanatosi, ca toate merg mai usor.

L.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelab spune:

Sper sa fim sanatosi, ca toate merg mai usor.

Da intr-adevar asa este: sa fim sanatosi ca toate merg mai usor! Nu mi-am dat seama de lucrul acesta decit atunci cind am trecut printr-o boala grava de care ma temeam sa-i spun si numele. Atunci am fost darimata, imi calculam zilele , saptaminile etc si socoteam ce mi-a mai ramas de facut . Asa am descoperit ca viata este foarte scurta si foarte , foarte multe lucruri mi-au ramas nefacute si nespuse. Dupa o luna cind am aflat cu mare bucurie ca boala a fost ,,stirpita,, si ca nu s-a intins, am stiut si ca viata mea va fi altfel de acum incolo. Voi sti sa spun fiecaruia un cuvint bun voi sti sa spun celor pe care i-am iubit (fara sa le-o spun) si-i iubesc inca, ca viata fara ei ar fi fost un calvar! Stiu insa si faptul ca asta a fost voialui Dumnezeu , si increderea in puterea lui m-a salvat -cel putin de la nebuie- si ca asa am invatat sa apreciez fiecare zi care-mi este data sa traiesc indifirent ca este frumoasa, urita, stresanta, sau la fel cu multe altele din-naintea lor. Bucurati-va fetelor ca sinteti sanatoase si nu lasati nimic din ce puteti face astazi pe miine, pentru ca .... nu se stie niciodata!
Hristos a inviat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iselin spune:

Aelab:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelab spune:

Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulian1969g spune:

>Deci,ce va da puterea sa o luati de la capat in fiecare zi?

Buna Corina!

Desi putem face acelasi lucru (sau lucruri asemanatoare) in fiecare zi, noi suntem altii.

Nu este acelasi lucru cand joci a 100 - a partida de sah, cu situatia cand joci a 3 -a partida, sa zicem; nu este acelasi lucru cand rezolvi a 100 - a problema la geometrie, ca atunci cand esti doar la la a 7-a problema rezolvata...

Zi de zi evoluam; sufletul nostru se maturizeaza. Asa ca pe zi ce trece noi vedem lucrurile dintr-o alta perspectiva, mai matura - asta bineinteles daca suntem sinceri si bineintentionati.

Eu cred ca nu ne putem gasi un rost in lumea asta, si nu putem intelege propria noastra evolutie din situatiile cu care ne confruntam in viata, daca nu initiem si o relatie cu Creatorul nostru, daca nu-L cautam...

Eu cred ca o relatie cu Dumnezeu ne echilibreaza, ne face sa ne intelegem mai bine pe noi insine si pe ceilalti, ne ofera o perspectiva mult mai larga asupra vietii pe care o ducem.

Nu mai vedem scopul vietii noastre prin schimbarea exteriorului nostru, ci intelegem ca adevaratul nostru scop in viata este evolutia propriului nostru interior! (deci noi traim cu scopul principal de a ne schimba in bine in interior)

Si atunci, cu o astfel de perspectiva, vedem cu totul altfel lucrurile: castigurile si pierderile (ca dealtfel si relatiile interumane s.a.m.d.) le putem considera ca pe niste oportunitati pentru propria dezvoltare.

Atunci putem privi inceperea unei noi zile de munca ca pe un dar de la Dumnezeu care nei permite sa ne perfectionam sufletul.

Asta ne da puterea s-o luam de la capat in fiecare zi.

Giuliano

Mergi la inceput