Furtul miresei
Raspunsuri - Pagina 7
monicutza3 spune:
majaginn , cam asa am crezut si eu, drept pentru care am spus dinainte ca nu vreau faza cu broboada si sortul, si nu au incercat. Daca incercau ma prefaceam ca e perinita si il luam pe mire cu broboada si dansam sau ceva de genul asta (eram pregatita). Cu dusul la altar, de acord ca simbolizeaza ca parintii te-au crescut etc., insa mi s-a parut complet nedrept ca doar tatal sa fie reprezentat. Pai cum adica, mama te-a nascut, te-a alaptat, te-a ingrijit cind erai bolnav etc., si doar tatal e cel care simbolizeaza aceste lucruri in fata comunitatii si familiei? Asa ca pe mine m-au condus amindoi, pt. ca amindoi au contribuit la cine sunt (desi nu mai stateam cu ei de 7 ani fiind in strainatate asa ca stiam ca nu simbolizeaza ca ma "predau" ei ci ma sprijina in hotarirea mea si sunt alaturi de mine). Dar, din nou, AMINDOI.
Cit despre furat, am spus ca nu ma las furata decit impreuna cu mirele (ca sa nu fiu "cumparata" de el pe o sticla de bere). Au cam protestat hotii la inceput ca nu asa e obiceiul dar pe urma au zis, la urma urmei de ce nu, poa' sa ceara cantitate dubla , si ne-au furat pe amindoi. "Negocierea" s-a purtat cu parintii daca isi vor mirii inapoi - si au zis ca nu, ca daca sunt impreuna ei sunt fericiti oricum . Era o gluma -au dat lada de bere ca sa fie adusi mirii inapoi sa-i mai vada, ceea ce cel putin pt. mine a schimbat total simbolismul initial al furtului (cel putin asa cum il percepeam eu), si toata lumea a fost multumita.
Mai era un obicei de care nu stiam, ca sa-mi fure sandalele un copilas mic si sa-i dau bani pe ele, si in asta n-am vazut nimic rau asa ca l-am lasat si mi le-am rascumparat cu placere. (presupun ca se poate interpreta ca "de acum stai desculta cu copii mici" - dar n-am dus-o pina acolo ci am vazut-o ca o distractie pt micuti ca sa-si aminteasca si ei ceva aventuri dragute si sa aiba un "rol" la nunta)
Asta e doar cum am simtit eu vis-a-vis de furat, pt miresele carora nu li se pare nimic aiurea ba chiar fun si o traditie, foarte frumos, inseamna ca contribuie ca ele sa se simta bine si sa aiba o povestire in plus despre nunta si ele ramin cu o amintire frumoasa. Pt. cele carora simt invers, si pt care nu ar fi o amintire frumoasa ci un gust amar, nu mi se pare obligatoriu sa se lase, dar admit ca sunt presiuni asa ca de aia am ales un "compromis" care a impacat pe toata lumea (furatul impreuna).
majaginn spune:
Monicutza3: multumesc mult de sfaturi , sa stii ca imi prind FOARTE bine. Ceea ce povestesti tu suna foarte bine , ai fost foarte diplomata si sa stii ca asa ne-am gandit sa facem si noi (ce fericita sunt ca mai e cineva care imparte gandurile mele!!! )
- la fel cuget si eu: de ce sa ma duca doar tata, pai mamica mea scumpa sa stea deoparte , nu....nu ar fii corect. La mine oricum situatia e mult multtttttttt mai complicata, parintii mei au divortat cand eu am avut 6 luni; deci pe tata (care traieste in USA) l-am intalnit doar in vacantze si nu il simt foarte aproape de sufletul meu. Deci practic el NU m-a crescut , nu a fost langa mine la greu, etc etc, si acum dintr-o data sa ma duca el la altar? Pur si simplu nu simt sa fac asta, cu atat mai mult cu cat el crede ca e dreptul lui, ca si cum e ceva ce asa TREBUIE sa fie. Si apoi ce fac cu tatal vitreg, sotul lui mama, care a fost de fapt langa mine la nevoie si m-a ajutat la teme si m-a dus la doctor cand am fost bolnava? Pai nu pot nici pe el sa-l las pe dinafara, ca nu e corect.
Asa ca , oricum as face tot nu iese bine asa ca cel mai simplu e sa intram noi doi mirii impreuna. Si pe asta am rezolvat-o.
****Partea cu furatul, sa stii ca o sa incercam sa facem si noi asa , sa le zicem(in caz ca nu se poate altfel) sa ne fure pe amandoi. Altfel o sa fac CRIZE daca indrazneste cineva sa ma ia de acolo.
Am sa incerc totusi sa ma pregatesc ptr. anumite scenarii si - asa cum tu zici- sa fiu pregatita in caz ca ceva neasteptat se va intampla...
Frumos obiceiul cu sandalele- chiar foarte dragutz.
fetelor,...in 5 zile plecam spre Romania,...am niste emotii deja,...nu pot sa va povestesc!
va pup!
maja, bride2be
www.nuntanoastra.com
http://community.webshots.com/user/ginmseb
Alyna24 spune:
Majaginn, super site-ul vostru!Felicitari!
Casa de piatra si spor la pregatiri!
CASA DE PIATRA SI VIITOARELOR MIRESICI!
Mai am si eu putin: 23 iulie 2005.
Va pup pe toate!
http://photos.yahoo.com/alinafobl
Alyna
majaginn spune:
Alyna- multumesc mult, ti-am raspuns pe mail.
Hirondella- am uitat sa-ti raspund, scuze. Ceea ce zici tu suna mult prea frumos, ar fii minunat sa fie asa, dar din pacate NU ESTE. Adica realitatea nu este atat de idilica cum o prezinti tu, si sincer as innebuni de fericire sa fiu rascumparata pe o lamaie dar asa ceva nu am auzit sa se fi intamplat la vreo nunta, ci e vorba in 99% din cazuri de alcool sau bani...
Si la fel si cu baticul, nu am vazut pe cineva sa i se puna vreo palarie eleganta pe cap----si crede-ma m-am interesat foarte mult inainte sa imi expun punctul de vedere- si aproape in toate cazurile i se pune la femeie in cap un batic care simbolizeaza ca de acum e femeie in casa.
deci oricat de mult am incerca sa le intoarcem tot nu reusim; asta cu traditiile romanesti cred ca tine mult si de regiunea unde e nunta (in ce parte a tarii) , si cum am fost educati si de radacinile familiilor, etc;
Sunt multi factori care ne influenteaza atunci cand ne hotaram cum vrem sa fie nunta noastra, exista o scara a valorilor ptr. fiecare dintre noi si in funstie de asta luam anumite decizii.
*** cat de corect este sa te duca doar tata la altar, sincer???
Daca as fii ales totusi sa fiu dusa la altar de altcineva infara de
viitorul sot, ar fii fost cu sigurantza amandoi parintii, dar nu se poate ca sunt divortati si nu vor , asa ca...nicicum nu e bine!
Oricum ma bucur ca am reusit sa discutam un aspect atat de interesant al nuntii- si anume- ce inseamna de fapt ca te casatoresti? Eu cred ca - anumite chestii care le alegi sa fie in noaptea nuntii zic foarte mult despre viziunea pe care sotii o au asupra casatoriei ca stare de fapt - si aici va las pe voi sa continuati.
va pup!
maja, bride2be
www.nuntanoastra.com
vrabiuta spune:
dragelor pe mine m-au pacalit si m-au furat.. a fost o intreaga conspiratie, fetele l-au tinut ocupat pe mire, iar un chelner complice mi-a spus ca e o problema cu tortul si sa merg cu el la banqueting manager... si eu m-am uitat la catalin, am vazut ca e ocupat (il dezbracau niste fete si dansau pe langa el de parca ar fi fost cel putin sultanul unui harem) ... si m-am dus.
si pentru ca am lipsit vreo doua ore am fost pusa sa impac mirele cel "suparat". si asta pe "you can leave your hat on".
in privinta legatorii... am inlocuit-o cu succes cu aruncatul buchetului. nu imi place obiceiul, nu am vrut sa ma lege cu basma si sa "trec intre femei". cui nu i-a placut, sa fie sanatos.
fiecare mireasa cred ca stie ce isi doreste si are dreptul sa isi faca nunta asa cum ii place.
pupici si casa de piatra tuturor!
foto
Darria spune:
quote:
Originally posted by majaginn
Si la fel si cu baticul, nu am vazut pe cineva sa i se puna vreo palarie eleganta pe cap----si crede-ma m-am interesat foarte mult inainte sa imi expun punctul de vedere- si aproape in toate cazurile i se pune la femeie in cap un batic care simbolizeaza ca de acum e femeie in casa.
maja, bride2be
www.nuntanoastra.com
Auzi batic?
Hm, doar sedata, ca altfel in nici un caz....cu orice risc.
Ce, mireasa nedezgatita nu se poate? Lasa ca la mine o sa se poata.
http://photos.yahoo.com/codrii_de_arama
kriss79 spune:
eu am avut un fel de esarfa mititica, bleu, pe care mi-a prins-o in coc nasa.a fost finuta si eu am fost fericita ca nu mi-a pus basma cum vroia soacra.
http://yahoo.photos.com/darbyshaw79
pisu_miau spune:
Maya, pe mine chiar o a ma rascumpere pe altceva decat bautura, si anume pe flori... cei care ma vor fura sunt prietena mea cea mai buna si prietenul ei (am aranjat inainte ca sa nu incap pe mana cine stie cui)
In legatura cu dezgatitul, la cele mai multe nunti din oras mireasa primeste palarie, si nu batic, pana la urma oricum poti sa primesti ce vrei, adica sa ii spui nasei cum doresti!
Eu una vreau o esarfa de organza roz, pe care sa mi-o prinda in par sub forma de funda . Eu sunt o fire mai copilaroasa, oricum ma imbrac aproape numai in roz si nunta va fi pe alb-roz...romantico-florala, asa ca ma voi asorta foarte frumos .
La altar voi merge cu nasul iar mirele cu nasa, simbolizand faptul ca viitorii parinti spirituali ne conduc pe noul drum!
Eu cred ca scap de latura misogina daca abordez asa problema...oricum, cred ca e o problema de perspectiva si de interpretare la mijloc .
Dar de faza cu jarteluta ce ziceti??
Mie asta mi se pare un gest deplasat!
Mirele ar trebui sa vrea mireasa numai pentru el, nu sa imparta dedesubtul rochiei sale cu toti privitorii...oricum mi se pare un gest destul de umilitor, cu o simbolistica mai degraba barbara...asta ar avea ca echivalent jucatul camasii :)) ! Noi nu vom face asa ceva!
Sper ca n-am suparat pe nimeni dar asta este parerea mea!
quote:
Originally posted by majaginn
Alyna- multumesc mult, ti-am raspuns pe mail.
Hirondella- am uitat sa-ti raspund, scuze. Ceea ce zici tu suna mult prea frumos, ar fii minunat sa fie asa, dar din pacate NU ESTE. Adica realitatea nu este atat de idilica cum o prezinti tu, si sincer as innebuni de fericire sa fiu rascumparata pe o lamaie dar asa ceva nu am auzit sa se fi intamplat la vreo nunta, ci e vorba in 99% din cazuri de alcool sau bani...
deci oricat de mult am incerca sa le intoarcem tot nu reusim; asta cu traditiile romanesti cred ca tine mult si de regiunea unde e nunta (in ce parte a tarii) , si cum am fost educati si de radacinile familiilor, etc;
Sunt multi factori care ne influenteaza atunci cand ne hotaram cum vrem sa fie nunta noastra, exista o scara a valorilor ptr. fiecare dintre noi si in funstie de asta luam anumite decizii.
*** cat de corect este sa te duca doar tata la altar, sincer???
Daca as fii ales totusi sa fiu dusa la altar de altcineva infara de
viitorul sot, ar fii fost cu sigurantza amandoi parintii, dar nu se poate ca sunt divortati si nu vor , asa ca...nicicum nu e bine!
Oricum ma bucur ca am reusit sa discutam un aspect atat de interesant al nuntii- si anume- ce inseamna de fapt ca te casatoresti? Eu cred ca - anumite chestii care le alegi sa fie in noaptea nuntii zic foarte mult despre viziunea pe care sotii o au asupra casatoriei ca stare de fapt - si aici va las pe voi sa continuati.
va pup!
maja, bride2be
www.nuntanoastra.com
Pisu_Miau
m_monique spune:
fetelor, dupa parerea mea, nunta fara obiceiuri e echivalenta, in cel mai bun caz, cu un banchet, iar in cel mai rau caz,cu un parastas.
http://photos.yahoo.com/micumonica
majaginn spune:
m_monique: cred ca sa compari o nunta cu un parastas e foarteeeeeeeeeeeeeee deplasat, indiferent de imprejurari. De unde pana unde ti-a venit ideea asta? Cred ca e destul de clar ca unii fac nunta ptr. ca "trebuie", ca asa e omenesc sau ca asa vor parintii, altii fac nunta ca sa celebreze dargostea lor, sa fie un moment de incununare a unei iubiri sincere. Asta cu traditiile NU e obligatoriu intr-o nunta! Nu din momentul in care ar indispune pe cei mai importanti in ziua asta-mirele si mireasa. Sau nu sunt ei cei mai importanti? E cumva mai important ca soacra sa fie fericita ca ii fac pe plac- in ziua MEA, a noastra? O mireasa care " ii face pe plac" soacrei in ziua nuntii e clar ca tot restul vietii o sa aiba de suferit si apoi o sa se planga ca "se baga soacra in viata noastra". Pai nu o lasa de la inceput sa faca asta si atunci nu ai probleme tot restul casniciei...Nu stiu, dar eu asa vad lucrurile, simple si clare, fara prea multe compromisuri.
Nunta mea o sa fie o nunta foarte Atraditionala(daca nu exista cuvantul asta, il inventez eu) dar pentru asta sunt convinsa ca va fii la fel de minunata si noi vom fii la fel de fericiti ca oricare dintre voi.
pisu_miau DA! As vrea si eu - daca imprevizibilul se intrampla oricum- sa fiu rascumparata pe flori! Dar cum? Zi-mi te rog mai multe.
Cat despre obiceiul cu portjartiera - care nici macar nu e romanesc ci pur american- am de zis un singur lucru-
Mi se pare deosebit de fortat, deosebit de tras de firul de par, impropriu asa cum zici si tu. Pai ce am eu pe sub rochita e doar treaba lui - a sotului, nu???
Ce sa mai zic- as fii vrut si eu sa intru cu nasul- dar avem doua perechi de nasi - sa intru cu amandoi? Se poate?
va pup fetelor cucuietelor si ma duc sa pap!
maja, bride2be
www.nuntanoastra.com