Furtul miresei

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns majaginn spune:

Fetelor, fetelor, fetelor....Nu-mi vine sa cred ce citesc eu pe aici. Nu zic ca obiceiul asta nu ar fi frumos sau ca sunt impotriva lui, dar ceea ce mi se pare mie deplorabil e ca barbatii ne rascumpara pe ce???? pe o sticla de bautura????

Chiar nu vede nimeni mesajul ascuns? Noi , "femeile" suntem tratate ca si niste obiecte: ne fura cine vrea, peste vointa noastra, ne duce unde vrea, si apoi trebuie sa fim rascumparate cu ce>?Cu bautura? Adica asta ptr. mine suna cam asa: dau o sticla de whisky ptr. sotia mea! Foarte frumos. Mi se face rau numai cand ma gandesc,.... Cum suntem noi femeile de inchidem ochii-ba chiar ne place- sa fim tratate in halul asta????

Nu vreau sa mi-o ia nimeni in nume de rau, respect parerea fetelor care vor cu orice pret sa fie furate ptr. ca e un obicei frumos romanesc, dar poate la aspectul asta nu mai avem timp sa ne gandim, in valtoarea pregatirilor de nunta, dar totusi reflectati putin... pai ce, voi valorati cat o sticla (sau o suta! ) de whisky?

Aceeasi parere o am si despre obiceiul cu baticul...E atat de umilitor la adresa femeii!!! Adica gata, de acum esti femeie in casa, treci la cratita ca acolo ti-e locul, asta traduc eu din obiceiul asta nimic mai mult. De ce nu se face asa ceva cu barbatul, sa i se puna lui un clop in cap, ca de acum e barbat si tre' sa stea pe langa casa?????????

Hehe sper ca ati inteles dragele mele punctul meu de vedere, obiceiurile romanesti sunt facute sa ne aminteasca noua femeilor ca:
-locul nostru e pe langa casa, cu cratita si cu copiii
-nu valoram mai mult decat cateva sticle de bautura
-tata ne duce la altar si ne preda viitorului sot ca pe un obiect, ceva de genul: "pana acum am tinut-o eu, de acum e in grija ta"

De aceea am renuntat total la obiceiurile romanesti, si mi s-ar parea umilitor sa ma duca tata sa ma predea mai departe, ptr. simplul fapt ca eu NU APARTIN NIMANUI,ca eu nu sunt o femeie pe care barbatul trebuie sa o intretina, de aceea am ales sa mergem la altar impreuna.

Stiu ca am trezit multe fete din adormire acum, asa ca astept .... Dar macar dicutam si noi ceva interesant, nu?

maja, bride2be
www.nuntanoastra.com
http://community.webshots.com/user/ginmseb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralnied1 spune:

Maja, fii serioasa, nu cred ca iei bataie pentru vorbele tale. Cel putin nu de la mine!
Sa stii ca anumite aspecte evidentiate de tine, nici eu nu m-am gandit pana acum, dar mi-ai dat idei... Am si motiv acum sa refuz sa fiu furata... Si cum sunt tare incapatanata si nu ma poti scoate dintr-ale mele, cred ca voi avea succes...

E si maine o zi!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmc_nd spune:

Vai, fetelor, eu chiar nu inteleg de ce luati asa "in serios" toata povestea aceasta cu furatul miresei??? E un obicei, ca multe altele, care mie personal mi se pare amuzant.

Eu stiam ca mirele e cel care trebuie "pacalit" ca sa i se fure mireasa, nu?

Apoi nu am reusit sa inteleg motivele pentru care sunteti asa stresate de "furat"? Desi pot sa le inteleg pe cele care nu vor sa lipseasca nici un minut de la nunta lor... Dar in rest? Puteti aranja cu un "hot" care sa nu fie... alcoolizat :) si gata... Iar lozincile feministe cum ca noi "valoram" mai mult decat o sticla de bautura... HAHAHA, ma doare burta de ras!!! Pai chiar nu vedeti SIMBOLUL din toate povestea? Ca, in definitiv si la urma urmelor, (vorba bancului), nu suntem noi toate de ne-PRETUIT pentru ei?

Nu mi-o luati in nume de rau, n-am vrut sa supar pe nimeni. Mie insa mai toate obiceiurile de la nunta (mai putin "strigatul" sumelor ) mi se par ca ar trebui sa aduca si mai multa veselie intr-o zi asa de frumoasa.

mmc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

quote:
Originally posted by majaginn
am ales sa mergem la altar impreuna.
maja, bride2be
www.nuntanoastra.com

Se poate in Romania la biserica ortodoxa? Ca vreaaauuuuuuuuuuuu si eu.
Sustin ce ai scris in acest mesaj, cu toate ca e posibil sa-mi iau de rigoare

http://photos.yahoo.com/codrii_de_arama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns majaginn spune:

darria:sigur ca se poate, de fapt la ortodoxi asa se si intra- numai ca lumea de pe la noi a imprumutat tot felul de obiceiuri de prin alte parti...(ca si de ex. ala cu voalul pe fatza, care e tipic american)( desi stiu ca ,cu vreo 2000de ani in urma, atat miresele romane cat si cele elene isi acopereau fetele cu voaluri colorate, ca semn al supunerii si devotamentului fata de viitorul sot...)

Noi am discutat cu preotul (si cu bunicul meu-care e tot preot) si ni s-a spus ca e ok sa intram impreuna. Asta inseamna mult ptr. noi, simbolizeaza ca pasim impreuna pe un drum doar al nostru, ca am ales acest drum impreuna si ....ce poate fii mai minunat decat atat? Pot insa sa spun ca am avut multe discutii in familie pe tema asta, ca tata bineinteles se astepta sa o duca si pe a'mica la altar(adica eu) si greu s-a obisnuit cu gandul asta, sincer. Dar i-am spus: "ce e mai important ptr. tine- sa fii tu in centrul atentiei si sa faci ceva ce -toata lumea face-sau sa respecti hotararea mea si sa ne vezi pe amndoi pasin impreuna spre altar? " A inteles, s-a conformat, pana la urma m-a intrebat si el: " Da, chiar,...de ce duc tatii fetele la altar, ca pe un trofeu pe care il predau ginerelui?? "

mmc_nd: bineinteles ca e frumos si ca o nunta nu e nunta daca nu e incoronata cu traditiile noastre vechi si depasite. Daca tie iti plac si tu te simti bine sa stii ca esti rascumparata pe bani sau bautura- foarte bine, nimeni nu va zice cu sigurantza nimic. Toata chestia e ca TU sa te simti bine si sa fii fericita in ziua cea mare, nu?

Nu sunt lozinci feministe- si chiar daca ar fii - nu vorbecs decat despre dreptul nostru al femeilor de a hotara singure CE si CUM vrem sa se intample cu viata noastra. (si implicit nunta de vis)

va pup!

maja, bride2be
www.nuntanoastra.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tucike spune:

Eu am fost furata. dar nici vorba de rascumparare
Iubi si-a dat seama imediat ca am disparut, a alergat pana la poarta, si a vazut ca sunt bagata intr-un Chrysler, repede a urcat si el in masina noastra, a anuntat inca doi prieteni sa vina cu masini, si era gata raliul pa strazile Timisoarei.
Sa nu va spun, ca am oprit circulatia in sensul giratoriu din complex (la BRD), pentru ca sotiorul meu a blocat impreuna cu prietenii lui(inca doua masini) masina rapitoriilor, de a trebuit sa se predea si sa ma predea si pe mine .
deci nici o recompensa, nici bani, nici bautura.
doar adrenalina.
ma mir, ca nu ne-au oprit politistii ca mergeam cu vreo 150km/h in oras.

dar sunt foarte mandra de sotul meu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Multumesc pentru rspuns Majaginn
Nu stiam ca se poate. Imi place cel mai mult varianta aceasta si asa vom proceda. Credeam ca e obligatoriu sa mergi cu altcineva(tata, nas sau cavaler) si ca impreuna mergem dupa ce suntem cununati. Noi nu o sa avem probleme pt. ca parintii nu se baga in treburile noastre.

http://photos.yahoo.com/codrii_de_arama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hirondella spune:

Eu as zice sa o luam mai incet cu interpretarile obiceiurilor romanesti . Ca fiecare o ia cum vrea, nu-i asa??? Si ca sa va scot un pic din ceata iata cum vad eu lucrurile.
Mai intai cu rascumparatul miresei...de obicei se cere un lucru greu de procurat : o lamaie, o bere sau o lada de bere tinand cont de faptul ca de obicei nu se bea bere la nunti ,o papusa blonda , un ursulet de plus , si mai stiu eu ce idei traznite dar in orice caz greu de procurat ...dar asta nu inseamna ca noi valoram cat o lamaie sau o lada de bere...dar voi chiar ati uitat povestile mai fetelor ????? Stiti la cate probe erau supusi petitorii fetelor de imparati , ce trebuia sa faca Fat Frumos pentru a castiga mana PRINTESEI...Va visati printese dar ati uitat sa traiti in lumea basmului macar pentru o zi .
Apoi dezgatitul miresei ...pana acum ai fost fata, domnisoara iar de acum incolo vei fii femeie, doamna .Este momentul in care se marcheaza trecerea de la stadiul de fata tanara , libera , la stadiul de Doamna .Iar in loc de batic poti opta foarte simplu pentru o palarie eleganta asa cum sade bine unei adevarate doamne ce esti !
De ce te duce tatal la altar ? Pentru ca esti comoara lui, lumina ochilor lui ...te-a facut , te-a crescut, a avut grija sa nu-ti lipseaca nimic, s-a zbatut pentru tine sa te faca OM si acum vrea sa fie alaturi de tine in ultimele momente in care inca esti numai a lui. Pentru ca fie ca va place sau nu noi vom ramane pe veci copiii parintilor nostri , suntem ai lor. Si nu te preda pentru ca mirele ti l-ai ales singura nu ti l-a bagat nimeni pe gat ci pur si simplu te insoteste .
Eu asa vad lucrurile si traditiile romanesti imi sunt foarte dragi si imi pare rau cand vad ca au inceput sa dispara.Intr-adevar le putem adapta timpurilor in care traim dar hai sa nu le desfiintam de tot pentru ca sunt ale noastre, ale romanilor si e pacat sa le ingropam .
Dar asa cum am zis si la inceput , fiecare o ia cum vrea ....si aici iar las loc de interpretari ce de , asa ne place noua , sa interpretam tot caci altfel nu ne simtim bine . SI TOTUSI, SUNTEM FEMEI !!!!!

Daniela
http://hirondella.cabanova.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hirondella spune:

SAU MAI BINE ZIS SUNTEM FEMEI DOAR CAND NE CONVINE ...dar e perfect asa !

Daniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

quote:
Originally posted by Hirondella
De ce te duce tatal la altar ? Pentru ca esti comoara lui, lumina ochilor lui ...te-a facut , te-a crescut, a avut grija sa nu-ti lipseaca nimic, s-a zbatut pentru tine sa te faca OM si acum vrea sa fie alaturi de tine in ultimele momente in care inca esti numai a lui. Pentru ca fie ca va place sau nu noi vom ramane pe veci copiii parintilor nostri , suntem ai lor. Si nu te preda pentru ca mirele ti l-ai ales singura nu ti l-a bagat nimeni pe gat ci pur si simplu te insoteste .
Daniela

Si cat mi-as fi dorit sa ma duca si pe mine tata la altar Pe mine ma va duce nasul, dar nu pentru ca asa cere traditia ci pentru simplul motiv ca vreau sa-i maresc suspansul lui ubi cat mai mult. El n-o sa ma vada mireasa inainte de slujba, asa ca o sa fie o surpriza. Sper ca una frumoasa...
In rest subscriu intru totul la ceea ce a scris Hirondella.

I wish I were an angel...

http://photos.yahoo.com/anangel_lexi

Mergi la inceput