teama de doctori

teama de doctori | Autor: april

Link direct la acest mesaj

Fetita mea, desi are peste 5 ani, se teme ingrozitor de doctori. Plange doar cand ii vede, ce sa mai zic daca ii si fac ceva (se uita in gat, injectii, consult, nimicuri, etc.)

Luni am fost cu ea la clinica in Cj sa-i fac ceva teste respiratorii si cutanate. Astea chiar nu dor, dar cum am intrat pe poarta a inceput sa se miorlaie si a tinut-o asa pana la final. Dr. mi-a zis ca ceva nu e in regula cu fata de plange, a zis sa o duc la un psihiatru sa o vada. M-am socat.
E adevarat ca a avut multe probleme, 2 operatii de polipi, injectii, faringoscopie, etc. dar sa aiba ceva neuro??? M-am speriat.

Stiu ca si eu cand eram mica si chiar si acuma ma ingrozesc de medici, dar parca nu plangeam tot timpul. Nu stiu ce sa zic. Voi ce ziceti. Avem probleme???

Problema apare doar la medic. In rest e bine.

tuturor
Antonela &Andrada

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

ar putea sa fie cam exagerata, totusi trimiterea la un psihiatru...cred ca doar un pediatru experimentat poate spune daca odorul tau e mai alintat sau chiar are o problema de comportament...fii optimista, totusi..majoritatea copiilor plang la doctor..ar trebui sa fie maaaare coada la psihiatrie

"SI CAND SFARSEAM CUVINTELE, INVENTAM ALTELE
SI CAND SE-NSERA CERUL, INVENTAM CERURI ALBASTRE
SI CAND ORELE SE INVERZEAU CA SMARALDELE
NE BRONZAM LA LUMINA DRAGOSTEI NOASTRE"
(NICHITA STANESCU)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frunzaverde2 spune:

chestia cu psihiatrul e aberanta,

dar teama de medici eu o am si azi si am avut-o mereu (la aproape 30 de ani imi e teama sa merg la medic cind am o problema tocmai pentru ca simt ca as izbucni in plins in loc sa ii povestesc despre ce e vorba)

am ajuns la concluzia ca vreo doctorita din copilarie mi-a facut ceva mai dur care m-a traumatizat pe viata (ori cind mi-a facut gauri in urechi pentru cercei, ori vreo injectie banala tip vacccin obligatoriu... sau pastile pe care nu le suportam nici daca m-ar fi batut... sau pur si simplu mirosul de dezinfectant si atitudinea dura, strigatele, ordinele, felul in care vorbeau femeile din corpul medical din Ro)

incearca sa iti linistesti fetita ca sa o incurajezi sa aiba incredere in medici, nu ii minimiza suferinta dar nu te mai lua dupa toti nebunii (vad ca si in Ro toata lumea isi face veacul printre psi de orice natura, e ridicol !)

------------------------
If you want to win you have to learn to be a master of the game.

Mergi la inceput