ce inseamna *hdl colesterol * scazut?

ce inseamna *hdl colesterol * scazut? | Autor: mara03

Link direct la acest mesaj

imi cer scuze de la inceput ca nu am informatii precise, asta pentru ca buletinul de analize nu mai e la mine. stiu doar ca valoarea hdl colesterolului era sub valorile normale. doctorita de familie a bunicii mele (ca ale ei sunt rezultatele) a evitat sa spuna ce inseamna si asta m-a cam speriat.
mai mentionez ca celelalte analize au fost bune, doar tensiunea foarte mare 180/100.

multumesc si !

Andreea & Tudor (9 dec 2003)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42234" target="_blank">fiti parte din viata lui mihaita!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

quote:
Initial creeata de mara03

imi cer scuze de la inceput ca nu am informatii precise, asta pentru ca buletinul de analize nu mai e la mine. stiu doar ca valoarea hdl colesterolului era sub valorile normale. doctorita de familie a bunicii mele (ca ale ei sunt rezultatele) a evitat sa spuna ce inseamna si asta m-a cam speriat.
mai mentionez ca celelalte analize au fost bune, doar tensiunea foarte mare 180/100.

multumesc si !

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42234" target="_blank">fiti parte din viata lui mihaita!

colesterolul are mai multe "fragmente"...HDL, LDL si VLDL.dintre toate astea HDL e colesterolul" bun", cu rol protectiv..nu e prea grozav daca e scazut, mai ales daca bunica are si hipertensiune...
sper ca o sa mergi cu ea la un cardiolog, sa ii dea un tratament adecvat.
multa sanatate bunicii!!

"SI CAND SFARSEAM CUVINTELE, INVENTAM ALTELE
SI CAND SE-NSERA CERUL, INVENTAM CERURI ALBASTRE
SI CAND ORELE SE INVERZEAU CA SMARALDELE
NE BRONZAM LA LUMINA DRAGOSTEI NOASTRE"
(NICHITA STANESCU)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laureta spune:

Eu am gasit articolul acesta sper sa te ajute pag 27

http://bb.uvvg.ro/uvvg/fac/med/medicinafam/47/47.pdf

Laureta si Inisa mica (10 iunie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

HDL colesterolul este cel bun, cu efect protector. El trebuie sa fie cat mai mare, in timp ce LDL-ul cat mai mic si impreuna sa dea valoarea colesterolului total sub 180-200 mg/dl.
Vedeti cu tensiunea aia, e mare si trebuie controlata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara03 spune:

fetele, multam de raspunsuri. acum am inteles si eu ce e cu hdl colesterolul. cat despre bunica, o sa merg cu ea la un cardiolog, ca e cel mai bine.

Mergi la inceput