Obsesie-greutatea corporala
Deschid acest subiect din dorinta de a ajuta o fosta eleva,o fata frumoasa si sensibila care trece printr-un moment dificil.Nu am stiut ce probleme are pana ieri,cand am vorbit cu mama ei.
Copila este clasa a VIII-a;a devenit o obsesie pentru ea faptul ca este mai plinuta.Nu este grasa insa colegele(cele mai multe slabe-bat)asa o considera.Glumele rautacioase ale colegilor o afecteaza foarte tare.Imi spunea mama ei ca dupa ce vine de la scoala refuza sa iasa din casa,se infometeaza,este deprimata(plange din orice motiv),a devenit apatica.Nu o mai intereseaza nimic,nu vrea sa vorbeasca cu nimeni,nu poate si nu vrea sa se concentreze asupra examenului care o asteapta.Situatia dureaza de ceva vreme iar mama e disperata.A vorbit cu diriginta clasei,cu colegii,dar copiii continua sa o jigneasca.Ar dori sa mearga cu ea la un psiholog caci situatia este de-a dreptul dramatica.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat si poate cu un numar de telefon al unui psiholog din Ploiesti sau Bucuresti!
Raspunsuri
alghaziloredana spune:
O sa iti trimit cat de curand un nr. de tel. al unui psiholog din Ploiesti. Da-mi putin timp sa ma interesez sa nu te trimit la cineva la intamplare.
Problema pare serioasa si din punctul meu de vedere poate sa fie un debut de anorexie. Are intr-adevar nevoie de ajutor specializat. Pe Hallmark sunt 2 filme care trateaza subiectul.Revin cu titlurile.
psih.drd. asist.univ. Loredana Al Ghazi
alyah spune:
cred are nevoie de consiliere psihologica, sa-si recapete increderea in sine - eu sunt momentan in portugalia cu o bursa si toata lumea este cam plinutza, dar nu vad sa se jeneze, chiar se inbraca sexi as putea spune - ceea ce le scoate si mai tare in evidenta talia.
al doilea lucru pe care ar putea sa-l faca parintii ar fi sa o ajute sa slabeasca daca asta e pb ei. sa o inscrie la un sport care e benefic si sanatatzii - inot sau de ce nu fitness, eventual sa nu manance dulciuri, mai putina paine si uleiuri (margarina, prajeli). Dar in rest, la varsta ei, ar trebui sa manance pentru ca este in crestere. Iar daca aceasta "cura" e propusa de parinti si incurajata, atunci cred ca o se simta motivata si poate o sa treaca peste depresie.
Toate cele bune!
alghaziloredana spune:
Am gasit psihoterapeut in Ploiesti!
Da-mi niste date minime despre fetita. Trimite-mi un mail ca sa il pot trimite mai departe!
lumit spune:
Multumesc pentru raspunsuri!
Loredana,sper sa o poata ajuta dr.al carui numar de tel.mi l-ai dat.Multumiri inca o data!
Sa dea Dumnezeu sa fie bine!
Cristina_C spune:
Ar trebui ajutata sa devina imuna, chiar sfidatoare la "glumitele" celor din jur. Sa ia atitudine, sa-si infrunte colegele si sa le raspunda cu aceeasi moneda. Copiii pot fi rautaciosi la varsta asta! De ce sa fie ea victima? Sa-si recastige increderea de sine si sa puna piciorul in prag, sa le-arate ea lor! N-are nici un motiv sa devina complexata, ar fi pacat.
Cristina
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Robert, 14.12.2002
ocebine spune:
quote:
Originally posted by alyah
cred are nevoie de consiliere psihologica, sa-si recapete increderea in sine - eu sunt momentan in portugalia cu o bursa si toata lumea este cam plinutza, dar nu vad sa se jeneze, chiar se inbraca sexi as putea spune - ceea ce le scoate si mai tare in evidenta talia.
al doilea lucru pe care ar putea sa-l faca parintii ar fi sa o ajute sa slabeasca daca asta e pb ei. sa o inscrie la un sport care e benefic si sanatatzii - inot sau de ce nu fitness, eventual sa nu manance dulciuri, mai putina paine si uleiuri (margarina, prajeli). Dar in rest, la varsta ei, ar trebui sa manance pentru ca este in crestere. Iar daca aceasta "cura" e propusa de parinti si incurajata, atunci cred ca o se simta motivata si poate o sa treaca peste depresie.
Toate cele bune!
Imi pare rau, si cu respect spun, dar sfatul tau ar valida rautatea copiilor din jurul ei si ar submina increderea de sine a fetei si mai mult. Problema nu este ca fetita este mai plinuta ci faptul ca este atacata. Se pune prea mult accent pe talie/subtirime/dieta/etc decit pe dezvoltarea increderii de sine.
Trebuie discutat foarte mult cu fetita despre valorile interioare, despre dezvoltarea corpului la adolescenti, despre intelegere.
Parinti trebuie sa-i cultive interese in afara scolii depinzind de hobbyurile ei.
Anamaria mama la Nick (7)& Alex (4)
People who say they sleep like a baby usually don't have one.
lily spune:
Din pacate stiu ce inseamna aceasta obsesie a greutatii, in anii de scoala si in liceu ma chinuiam sa tin cure de slabire, drastice pt ca glumele unor colegi ma faceau sa sufar. Si orice fata era mai plinuta, putin mai dezvoltata, nicidecum grasa, era imediat ironizata . Infatisarea este importanta la adolescenti, mai ales la fete, modul cum se imbraca, pt ca intre ei se creeaza o rivalitate, o concurenta.
Ce am inteles a fost ca rautatile unora s-ar putea datora complexelor acestora-ei poate au nr de kg ideal, dar nu alte atuu-ri.Poate ar vrea sa le fie apreciate notele obtinute, gradul de cultura, dar isi dau seama ca sint mult in urma altora si devin rautaciosi.
Cind va intelege ca valoarea ei si farmecul constau in felul de a fi, ca frumusetea sta in ochii celui care (o) priveste, ca ceea ce stie va conta in viata, ca poate slabi si sa se ingrase,dar ca trebuie sa invete, va fi salvata.
<<Singuratatea este o crisalida, in care sufletul se metamorfozeaza pentru a putea sa zboare.>>
Leonardo da Vinci