ulcior-help!!!
va rog sa ma ajutati ![]()
mi-a iesit ulcior la ochi si nu stiu ce sa-i fac ca sa dreneze.ulciorul este intern nu extern (adica este sub pleoapa),am facut tratament cu kanamicina sulfat ,azi mi s-a spart ,a curs putin de tot, dar sub pleoapa tot mi-a ramas umflat asa ca o bobita de orez si ma mai jeneaza putin.imi este frica sa nu se inchida si sa ramana nedrenat.nu stiu prea multe de ulcior pt ca este prima data cand am,dar asa am auzit si eu ca daca nu dreneaza tot pot avea complicatii (adica pot ajunge la operatie
).
si inca ceva ; imi poate spune si mie cineva care este cauza acestei infectii (cum se transmite?);stiu ca este o infectie stafilococica ce afecteaza glanda firului (ulcior extern) sau glandele Meibomius (cred ca astea sunt,nu stiu sigur) (ulcior intern)

nunta pe 30 iulie
Raspunsuri
Kittycat spune:
Tu singura nu ii faci nimic ca sa dreneze. Orice manevra intempestiva in acea regiune poate avea efecte catastrofale, inclusiv deces- pleoapa este o zona intens vascularizata si daca manipulezi orjeletul (aceasta este denumirea medicala a ulciorului) poti favoriza diseminarea infectiei. Singura solutie este sa te adresezi unui oftalmolog, el va stii ce e de facut. In ceea ce priveste infectia, aceasta se realizeaza cu stafilococ auriu, e favorizata de mainile murdare duse la ochi si deseori apare pe un fond de scadere a imunitatii- nu numai in diverse boli, cat si la persoane supuse unui stres, primavara cand apar diverse avitaminoze (este si cazul tau), la cei care au suferit un regim de slabire drastic.
Andra,
de printesa
(15.11.2004)
annelise spune:
este bine ca ai pus kanamician sulfat(fara cortizon), se mai pune si picaturi de cloramfenicol 0,5% de 5-6 ori pe zi sau tobrex, colbiocin dar sunt mai scumpe si au acelasi efect. daca pui comprese calde sau batista curata incalzita cu fierul de calcat(cat suporti de calda dar ai grija nu firbinte) se dreneaza mult mai repede. daca orjeletul (asa i se spune medical)e in faza initiala se pune gheata si se va retrage. dar la tine nu e cazul. se va drena cu caldura si nu-ti fie teama va trece! orjeletele se fac si pe seama scaderii imunitatii.
daca cumva se formeaza un fel de chist daca nu s-a drenat...nu te speria ...se poate face o mica interventie ch. de 20min care e fff usoara si ai scapat!