Ajutati-ma! Sunt geloasa !
N-o sa va vina sa credeti ce mi s-a intamplat zilele trecute. Am luat portofelul iubitului meu, am vazut o poza cu el cand era mai tinerel, am dat s-o scot sa ma uit mai bine la ea....si sub ea am gasit poza fostei lui prietene de care s-a despartit acum 5 ani. Am avut un soc, am facut urat de tot si dupa ce mi-a spus ca pozele le-au facut in clasa a 12-a pt panou si ca a uitat de ele, ca a schimbat portofelul acum 4 ani si ca a scos pozele si le-a pus pe amandoua in noul portofel, ca nu foloseste portofelul, il tine mereu in masina cu acte...Pana mi-a crescut tensiunea si am plecat la mine acasa. Suntem de 2 ani impreuna, ne casatorim in 3 luni. O cunosc pe fosta, a fost vecina mea de bloc, a fost prima lui iubire, ea l-a inselat, apoi a plecat din tara. Ce sa fac, ca sunt extrem de geloasa cand vine vorba de ea, pt ca stiu ca a iubit-o enorm si mi-e teama sa nu cumva s-o fi iubit-o mai mult decat ma iubeste acum pe mine. El zice ca poza face parte din trecutul lui iar ca eu sunt prezentul si pt prezent traieste. Dar ce cauta poza ei inca acolo?? Cand ma gandesc simt ca innebunesc! Si el zice ca nu trebuie sa reactionez asa ca sunt prea copil, sa ma maturizez si sa inteleg ca nu inseamna nimic pt el.
Ce sa fac, ca incep sa nu-l mai suport si sa ma cert cu el, acum cand am organizat nunta si o viata noua impreuna ne asteapta?
Ioana
http://community.webshots.com/user/numeioana
Raspunsuri
buli spune:
asta va fi o lectie foarte buna pt. tine. vei invata ca nu trebuie sa umbli nicodata in buzunarele/potofelul/servieta/posta/telefonul prietenului/sotului tau.
iar problema asta o veti rezolva voi.
eu, personal, nu cred ca fotografia te-a facut sa-ti pui aceste intrebari, ci ca ele existau oricum in mintea ta
Anca si Matei (1 ianuarie 2004)
gasca MAO
know your mind, love your body
kkk spune:
As vrea sa-ti pot da un sfat dar nu pot si eu as fi geloasa in locul tau.Cred ca oricine ar simti la fel.Si mai cred ca nu este nimic intre ei doi ci doar o pastreaza poza ca un trofeu!Bafta si nu mai pune atata suflet ca nu se merita.Doar sunteti la inceput si urmeaza cei mai dulci ani.
axxa spune:
Te inteleg perfect, si pe mine m-a chinuit vreme indelungata "fantoma" fostei prietene a sotului meu. Cand ne-am cunoscut, si cat am fost prieteni (un an), s-a purtat superb cu mine, a fost barbatul care m-a facut sa ma simt iubita intr-adevar. In toata acea perioada, nu l-am intrebat nimic, am considerat ca nu e "treaba mea" sa aflu si sa stiu cine a fost inainte...si il iubeam, nu aveam timp, daca pot sa spun asa, de asa ceva...
asta pana intr-o zi. era cu putin timp inainte de a ne casatori, cam cu vreo luna, venisem pe la el, si jucandu-ne in pat, dau cu ochii de un album foto, asezat deasupra patului, pe un raft...l-am luat, si m-am uitat; el s-a fastacit, si asta a fost lucrul care m-a dat peste cap: de ce s-a fastacit? in fine, nu a putut sa imi explice, iar in album erau numai poze cu el si o fata (era un fel de albumul lor) , ba la munte, ba la iarba verde, ba in brate, ma rog, iubire..
atunci am simtit prima oara in viata ca sunt geloasa, si uite, ca si acum, cand povestesc, dupa 7 ani, ma incearca aceleasi sentimente...
subiectul l-am inchis atunci, insa dupa casatorie, orice gest al lui, orce mangaiere, imi aducea aminte de el in acele poze, nu mai zic ca alintul meu l-am regasit si pe verso-ul acelor fotografii, deci nu era "original"...
asta e. oricum, noi ajunseseram la certuri din cauza asta, el nu intelegea de ce sunt geloasa pe amintiri, eu nu puteam sa ma abtin, ba mai mult, m-am mai apucat sa mai si intreb pe la diverse persoane care cunosteau relatia sotului meu dinaintea casatoriei, si cum aflam cate un nou amanunt, cum ma apucau ...
Nati spune:
Pai daca tu te-ai alarmat numa de la o poza uitata in portofelul vechi, sa vii la mine si sa vezi albume intregi de poze ale sotului cu fosta sotie si alte poze cu fostele iubite,prietene si cate or mai fi trecut prin viata lui.
Toate aceste poze erau intr-o cutie,le-am luat frumusel si le-am pus in albume,ca acolo e locul pozelor, nu dosite intr-un ungher al casei.
Fiecare avem dreptul la relatii in viata noastra,ca ele se termina si te stabilesti cu un partener, asta nu inseamna ca pe restul ii uiti,le arzi pozele sau le ascunzi in cel mai intunecat colt posibil din podul casei sau debara.
Si vorba iubitului tau, el traieste prezentul cu tine, orice ai face, memoriile lui despre alta sau altele nu i le poti sterge, asa ca traieste clipa si bucurate de viata alaturi de el atat cat iti este dat.
Prezentul il vezi,ti-l poti face singura, trecutul e dus,apus de mult, viitorul poate aduce si bune si rele,asa ca nu-l poti controla.
Prezentul e important!
numeioana spune:
Nati, de-as putea gandi si simti ca tine! Parca mi se intuneca mintea cand ma gandesc la fosta. De alte foste nu-mi pasa....Poate ca nu am incredere destula in el.....Dar oare cum as putea sa-mi pun toata increderea intr-un barbat? Nu as putea....oricat as incerca.
Ioana
http://community.webshots.com/user/numeioana
iarina spune:
mey ioana, ai nunta peste 3 luni si strici totul? daca nu te iubea nu se casatorea cu tine, nu? Daca o iubit-o mult, normal sa ramana cu o nostalgie, dar ai sa vezi, o viata impreuna construieste multe! Stai linistita si discuta calm cu el....daca te isterizezi nu-ti va marturisi nimic.In schimb daca discutati calm si are incredere in tine, ai mai multe sanse sa afli ce e in mintea lui. Raman la parerea initiala: este nostalgie dupa "dragostile" tineretii.
clauditzadennis spune:
Si eu, ca si Nati, am multe poze ale sotului meu cu fostele lui...ce e drept, nu le tinem la noi acasa, ci acasa la parintii lui.Din cand in cand ne uitam, ne aducem aminte, ne amuzam...sunt amintiri frumoase, care nu pot fi sterse din sufletul cuiva nici daca arzi toate fotografiile posibile! Traieste in prezent, gandeste-te ca acum tu esti persoana importanta din viata lui si nu mai fi geloasa pe fosta...ea este acum doar o amintire pentru el...tu esti prezentul, tu esti iubirea, cu tine vrea sa intemeieze o familie, pe tine te vrea ca mama a copiilor lui...si atunci, ce rost are? Tu nu ai amintiri, n-ai mai avut pe nimeni pana la el? Sa ai o nunta frumoasa si casa de piatra!
Claudia,soacra frumoasei Oti
maggda spune:
Nati de la mine pt tine.Si sotul meu a mai avut o sotie si la divort au impartit pozele pt ca nu poti sa stergi cu buretele cativa ani din viata, ce era eu sa fac cu pozele cu relatiile mele dinainte?!Sunt amintirile fiecaruia si uite asa am trecut de 10 ani de casnicie, ne iubim mult de tot, avem o fetita superba, e perfect.
Traieste clipa si nu mai fi suparata, te vrea de sotie=te iubeste si casa de piatra!
Magda si Bianca
olguttza spune:
Si al meu avea poze, scrisorele...care ma scoteau din minti, cand le stiam in camera noastra!! Drept pentru care i-am "sugerat" sa faca ceva cu ele, sa nu le mai stiu aproape de mine si de "patul conjugal" . Asa ca le-a luat frumusel si le-a facut bucatzele cu manutza lui, stie ca sunt isterica cand mi-aduc aminte de trecut (si de al meu ca si de-al lui). Pe de alta parte, io nu mi-am arucat anumite "amintiri" ale mele pentru simplu motiv ca aia a fost singura perioada cand aratam super (54kg fata de 63 acu). Iar pozele sunt decupate! (sunt dusa, nu?)
Acuma, Ioana a reactionat la fel ca mine cand i-am descoperit io toate cele in sertaru de la birou....dar faptul ca el tine poza in portofel (lucru pe care il are la el tot timpul, chiar si numai pentru acte), asta mi se pare cel putin ciudat. Io as prefera sa cred ca a uitat pur si simplu de ea, mai ales in perioada asta agitata a pregatirilor de nunta...Stiu ca e greu...dar acorda-i prezumptia de nevinovatie pana la (urmatoarea) proba contrarie....
http://pg.photos.yahoo.com/ph/olguttza/my_photos
Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.
relyana spune:
Eu iti dau doar un argument: ai spus ca ea a plecat din tara.... nici macar nu se poate intalni cu ea. Ai o viata inainte alaturi de el, ai incredere in el, doar se casatoreste CU TINE, cu nimeni altcineva. Nu risca sa-l pierzi cu gelozia. E greu, dar vei reusi.